همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثرهای محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک و اسپرمین بر مراحل فنولوژیک و عملکرد ترکیب‌های اسید کافئیکی گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.) تحت تنش خشکی

حکیمه درویژه؛ مرتضی زاهدی؛ بهلول عباس‌زاده؛ [جمشید رزمجو

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 705-720

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.124085.2433

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.705.97.5.1575.1610 این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر تنش آب و محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک و اسپرمین بر مراحل فنولوژیک و عملکرد ترکیب‌های اسید کافئیک گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea L.)، به‌صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال‌های زراعی 1395 و 1396 در مزرعه مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها ...  بیشتر

مقایسه میزان تریگونلین بذر در برخی از گونه‌های گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella L.)

معصومه رجبی هشجین؛ علی اصغری؛ مهرشاد زین العابدینی؛ محمدرضا غفاری

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 721-730

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125203.2500

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.721.97.5.1605.41 شنبلیله (Trigonella L.) یکی از مهمترین و قدیمی‌ترین گیاهان دارویی شناخته شده در جهان است که به‌دلیل داشتن ترکیب‌های مؤثره متنوع در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. این گیاه بیش از 135 گونه دارد که در سراسر جهان و در اغلب شرایط آب و هوایی رشد می‌کنند. تریگونلین مهمترین و فراوان‌ترین آلکالوئید ...  بیشتر

اثر محرک‌های ‌اسید سالیسیلیک، متیل‌جاسمونات و NaCl بر ترکیب‌های بیوشیمیایی کالوس استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) در محیط‌کشت‌های جامد و مایع

مارال سلملیان؛ عظیم قاسم نژاد؛ کامبیز مشایخی

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 731-744

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.123589.2407

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.731.97.5.1575.1593 استفاده از محرک‌ها روشی کارآمد برای افزایش تولید متابولیت‌های ثانویه گیاهان دارویی در شرایط برون و درون شیشه‌ای به‌شمار می‌رود. این تحقیق به‌منظور بررسی اثر شوری صفر و 50 میلی‌مولار، سالیسیلیک اسید و متیل‌جاسمونات با غلظت‌های صفر و 100 میکرومولار در دو محیط کشت جامد و مایع بر صفات بیوشیمیایی ...  بیشتر

کارآیی لایه‎های دوگانه هیدروکسیدی با ساختار نانو در استخراج و شناسایی ترکیب‌های فرّار گیاه افسنطین (Artemisia absinthium L.) با استفاده از روش میکرواستخراج فاز جامد در فضای فوقانی و کروماتوگرافی گازی- طیف‌سنجی جرمی

مرضیه باباش پور اصل؛ مرضیه پیریایی؛ ایرج فرهنگ

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 745-758

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.124850.2474

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.745.97.5.1603.1610 جنس آرتمیزیا شامل تعداد زیادی گونه بوده که برخی از آ‌نها با کاربرد متنوع به‌صورت تجاری کشت می‌شوند. تجمع زیاد روغن‌های فرّار و سایر ترپنوئیدها در اعضای معینی از خانواده آستراسه مانند افسنطین (Artemisia absithium L.) سبب شده که از آنها به‌عنوان طعم‌دهنده غذا استفاده گردد. ترپنوئیدها و ترکیب‌های ...  بیشتر

بررسی تنوع در منشأ بنه زعفران (Crocus sativus L.) براساس عملکرد گل و ترکیب‌های زیست فعال گلبرگ

جلال قنبری؛ غلامرضا خواجویی نژاد

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 759-773

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125800.2532

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.759.97.5.1576.1711 علاوه‌بر کلاله، سایر قسمت‌های گل زعفران (Crocus sativus L.) ازجمله گلبرگ به‌عنوان محصولات جانبی فرایند تولید زعفران، حاوی ترکیب‌های زیست فعال و آنتی‌اکسیدان بوده که معمولاً بدون استفاده باقی می‌مانند. برای افزایش بهره‌وری این گیاه و همچنین ارزیابی تنوع منشأ بنه از نظر عملکرد گل و ترکیب‌های ...  بیشتر

بررسی تأثیر کودهای شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر ویژگی‌های کمّی و کیفی اسانس و علوفه گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.)

الهه تشکری فرد؛ غلام رضا محسن آبادی؛ سید محمدرضا احتشامی؛ سمانه اسدی صنم

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 774-788

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.124424.2450

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.774.97.5.1576.41 این پژوهش به‌منظور بررسی مدیریت‌های متنوع حاصلخیزی خاک بر صفات مورفولوژی، عملکرد اسانس و کیفیت علوفه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) اجرا شد. آزمایش به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح کود (شیمیایی، زیستی، ورمی‌کمپوست، ...  بیشتر

طبقه‌بندی محصول مرزه (Satureja hortensis L.) براساس سطح کود اوره مصرفی به کمک ماشین بویایی

فرانه خدامرادی؛ اسماعیل میرزایی قلعه؛ محمد جعفر دالوند؛ روح الله شریفی

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 789-801

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125506.2525

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.789.97.5.1591.1610 مرزه (Satureja hortensisL.) گیاهی معطر و از خانواده نعناعیان است که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد. امروزه در پرورش این گیاه از کود اوره استفاده می‌شود که تأثیر زیادی بر عملکرد آن دارد. اما استفاده بی‌رویه از کود اوره سلامت مصرف‌کننده را به شدت تهدید می‌کند. ازاین‌رو در این تحقیق، طبقه‌بندی ...  بیشتر

بررسی ساختار بازار و تحلیل الگوی صادراتی زعفران ایران

سید شهاب میرباقری؛ حامد رفیعی؛ حامد اکبرپور

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 802-818

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.124957.2479

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.802.97.5.1576.1606 در میان محصولات مختلف تولیدی در بخش کشاورزی ایران، زعفران جزء محصولات خاص کشور به‌شمار می‌رود. با توجه به قیمت بالای آن در صادرات غیرنفتی جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. در این مطالعه به بررسی ساختار بازار زعفران طی سال‌های 2001 تا 2018 در بسته‌بندی‌های مختلف و قدرت بازاری ایران در ...  بیشتر

عملکرد کمّی و کیفی کنگرفرنگی (Cynara cardunculus L. var. scolymus (L.) Fiori) تحت تأثیر تراکم بوته و رقابت علف‌های هرز

صبا سیادت جمیان؛ مجید آقاعلیخانی؛ علی مختصی بیدگلی

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 819-833

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125622.2528

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.819.97.5.1593.1586 به‎منظور بررسی تأثیر تراکم کاشت بر ویژگی‌های کمّی و کیفی کنگرفرنگی (Cynara cardunculus L. var. scolymus L.Fiori) در شرایط حضور و عدم حضور علف‌های هرز، یک آزمایش مزرعه‎ای در سال 1395 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عوامل ...  بیشتر

پاسخ گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.) به برخی تیمارهای تغذیه‌ای

سودابه مفاخری؛ رقیه امینیان

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 834-845

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125856.2533

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.834.97.5.1662.1610 اگرچه استفاده از کودهای شیمیایی تولید محصول را افزایش می‌دهند، اما مصرف طولانی مدت آنها سبب فشردگی و کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش آلودگی هوا و آب و همچنین افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای شده که در نهایت منجر به وارد آمدن آسیب جدی به سلامت انسان و محیط‌زیست می‌شوند. این پژوهش با هدف مطالعه و ...  بیشتر

اثر دورکنندگی و بازدارندگی تخم‌ریزی عصاره و پودر سیر و فلفل قرمز روی شب‌پره هندیPlodia interpunctella Hübner در شرایط آزمایشگاهی

سیما اطمینان؛ زهرا شیبانی تذرجی؛ محمدرضا حسنی

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 846-859

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.124807.2471

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.846.97.5.1575.1610 با توجه به اهمیت اقتصادی آفات انباری و معایب حشره‌کش‌های شیمیایی، در این تحقیق اثر دور‌کنندگی عصاره سیر و فلفل (تنداکسیر®) و پودر سیر و فلفل روی شب‌پره هندی Plodia interpunctella Hubner (Lep.: Pyralidae) بررسی شد. اثر دورکنندگی غلظت‌های مختلف تنداکسیر (1، 5، 10، 15 و 20 درصد) و پودر سیر و فلفل روی حشره کامل و لارو ...  بیشتر

تأثیر کودهای زیستی، عناصر ریزمغذی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط تنش خشکی

مهدی پارسا؛ رضا کمائی؛ بهناز یوسفی

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 860-875

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.126004.2543

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.860.97.5.1578.1610 به‌منظور بررسی اثر رژیم‌های مختلف آبیاری و ترکیب‌های مختلف کودی بر شاخص‌های عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 97-96، در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. فاکتورهای مورد آزمایش شامل سطوح مختلف ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات کیفی گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis L.) در خشک کردن با تابش مادون قرمز

فرزانه جنگی؛ محمدتقی عبادی؛ مهدی عیاری

دوره 35، شماره 5 ، آذر و دی 1398، صفحه 876-887

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2019.125942.2540

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.876.97.5.1575.1586 به‌منظور بررسی تأثیر شدت تابش مادون قرمز و سرعت جریان هوا بر برخی از خصوصیات کیفی گیاه دارویی  زوفا (Hyssopus officinalis L.) در طی فرایند خشک کردن، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. شدت تابش مادون قرمز در سه سطح 0.2، 0.3 و 0.5 وات بر سانتی‌متر مربع و سرعت جریان هوا ...  بیشتر