همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
تأثیـر کودهـای شیمیـایی بر کمیـت و کیفیـت اسـانس گیـاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه‌های گلدار)

مریم نیاکان؛ رمضانعلی خاوری نژاد؛ محمدباقر رضایی

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 1-14

چکیده
  اثر دو سطح از کود ازت (اوره) به مقادیر (0، 100 کیلوگرم در هکتار) به همراه کودهـای فسفـر و پتـاس هـرکـدام به میزان 100کیلو گرم در هکتار به صورت دو نسبـتN0 P100 K100 (شاهد) وN100 P100 K100 بر مقدار ترکیبات اسانس برگ (در مرحلة قبل از گلدهی) و سرشاخه‌های گلدار گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)در سال 1377تحت شرایط مزرعه‌ای بصورت طرح آماری کرتهای خرد شده و در چهار ...  بیشتر

تغییر رفتارهای رویشی و مقدار اسانس اسطوخودوس Lavandula officinalis در واکنش به مقادیر مختلف نیترات آمونیوم

شاهین مردانی نژاد؛ بهمن خلدبرین؛ یوسفعلی سعادت؛ علی مرادشاهی؛ منصوره وزیرپور

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 15-36

چکیده
  در این تحقیق با استفاده از ویژگیهای مورفولوژی و بررسی فلور ایران ، ترکیه و فلسطین گونه اسطوخودوس شناسایی گردید، این گونه با اسامی علمی Lavandula officinalis,Lavandula vera,Lavandula angustifolia  شهرت دارد. بهترین روش تکثیر این گیاه با قلمه های برگدار  به طول 8-5 سانتی متر از بوته‌های 3-2 ساله مادری می باشد، استفاده از آکسین با غلظت ppm 5 به مدت 24 ساعت در دو هفته، ...  بیشتر

گیاهان دارویی از خانواده نعناییان (Labiatae) درمنطقه ”واز“ مازندران

محمد اکبرزاده

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 37-46

چکیده
  گیاهان دارویی بخش قابل توجهی از فلور ایران را تشکیل می‌دهند و نقش عمده‌ای را در ترکیب جوامع گیاهی ایفاء می‌نمایند.این گیاهان از خانواده‌های مختلفی هستندکه یکی از این خانواده ها نعناع می‌باشد گیاهان دارویی خانواده Labiatae بدلیل انعطاف اکولوژیکی بسیبار زیاد آنها به اقالیم متنوع بعنوان یکی از ذخائر ژنتیک گیاهی محسوب می‌شوند. تعدادی ...  بیشتر

بررسی تاثیر اسانس برگ گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) بر تقسیم میتوز در سلولهای ریشه پیاز

محمدامین سلطانی پور؛ علی مرادشاهی؛ محمدباقر رضایی؛ حسین میرزایی ندوشن

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 47-62

چکیده
  در این بررسی اثر غلظتهای مختلف (0، 2.5، 5، 10، 20، 50 و 100 درصد) اسانس برگ گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) جمع آوری شده از منطقه کوه سرچاهان، بر سلولهای درحال تقسیم میتوز و مراحل آن در ریشه پیاز (Allium cepa)بررسی گردید. نتایج مطالعه نشان داد، که در حضور تمام غلظتهای اسانس کاهش معنی داری در تعداد سلولهای درحال تقسیم نسبت به شاهد مشاهده می شود و با افزایش غلظت ...  بیشتر

مقایسه نمونه آزمایشگاهی و صنعتی اسانس گل محمدی، Rosa damascena Mill. از لحاظ کمیت و کیفیت ترکیبهای عمده، از منطقه کاشان

محمدباقر رضایی؛ کامکار جایمند؛ سیدرضا طبایی عقدائی؛ محمد مهدی برازنده

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 63-72

چکیده
  گل محمدی با نام علمی Rosa damascena Mill. در مناطق مختلف ایران کشت می‌گردد. امکان تولید اسانس و گلاب از آن در سطح وسیع وجود دارد. اسانس این گیاه در صنایع عطرسازی، آرایشی و غذایی مصرف گسترده ای دارد. در این تحقیق، استخراج دو نمونه اسانس گل محمدی شهرستان کاشان که به روش تقطیر با آب و به صورت آزمایشگاهی و صنعتی تهیه شده بود، توسط دستگاه های کروماتوگرافی ...  بیشتر

شناسایی و تعیین مقدار سیلی‌مارین در گیاه خار مریم (Silybum marianum) و چند فرآورده دارویی آن

قاسم حقی؛ مرتضی پیرعلی

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 73-86

چکیده
  خارمریم با نام علمی Silybum marianum گیاهی است دو ساله از خانواده کمپوزیته به ارتفاع دو متر که به حالت خودرو در کنار جاده‌ها و اراضی متروک در مناطق شمالی ایران می‌روید. میوه این گیاه در پیشگیری و درمان آسیب‌های توکسیک–متابولیک کبد ناشی از مواد مختلف و نیز در درمان هپاتیت حاد از اهمیت خاصی بر خوردار است. مواد مؤثره این گیاه از ایزومرهای ...  بیشتر

مقایسه اثر ضد میکروبی بابونه و کلرهگزیدین بر روی پورفیروموناس ژنژیوالیس

پرویز اولیاء؛ حوریه صادری؛ حسن سمیاری؛ اشرف السادات حسینی؛ محسن ناصری

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 87-99

چکیده
  پورفیروموناس ژنژیوالیس یکی از باکتریهای بی‌هوازی اجباری و از عوامل مهم ایجاد عفونت پریودونتیت است. این بیماری یکی از عفونتهای شایع در دهان می‌باشد. برای کنترل عفونتهای دهانی از ترکیبهایی مانند کلرهگزیدین و دهانشویه‌های گیاهی مانند بابونه استفاده می‌شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی دهانشویه بابونه و اسانس بابونه ...  بیشتر

بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی سه گونه گیاه پیاز دار در ویترو

مسعود خیامی؛ امیر برجیان

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1382، صفحه 101-110

چکیده
  استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها اغلب مقاومت روزافزون باکتریها به این داروها شده است. از طرف دیگر مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها اغلب با عوارض جانبی در بدن انسان همراه است. از آنجاییکه برخی از گیاهان خاصیت ضد میکروبی دارند، می‌توان از آنها برای مقابله با میکروبهای بیماریزای خاص استفاده کرد و جایگزینی بی ضرر برای آنتی بیوتیکها پیدا نمود. ...  بیشتر