دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
تعداد مقالات: 10
شناسنامه جلد 4
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378
چکیده
بیشتراثر کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل بر میزان بذر دهی گیاه زوفا Hyssopus officinalis L.
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 1-11
چکیده
با توجه به نقش و اهمیت گیاه زوفا در درمان آسم و سرفه و اهمیت آن در صنایع غذایی، به عنوان یکی از گیاهان دارویی مهم، از مدتها پیش مورد استفاده بشر قرار گرفته است. یکی از شیوه های تکثیر گیاهان دارویی ازدیاد آنها از طریق بذر می باشد، در این تحقیق استفاده از کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل نشان داده که این عناصر تا چه اندازه در تولید ... بیشتربررسی امکان کشت، نحوه جوانه زنی و یافتن شرایط بهینه جهت تولید نهال گیاه وایول در ایران (Parthenium argentatum)
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 13-32
چکیده
کائوچو ماده ای خام و ضروری است که امروزه در زندگی نوین به عنوان ماده ای حیاتی نقش مهمی را ایفا می نماید. وایول یکی از گیاهان تولیدکننده کائوچو است که به عنوان منبعی از کائوچوی طبیعی، رزین و چند محصول فرعی همواره مورد توجه می باشد. در این طرح، بذر 8 رقم از ارقام مختلف این گیاه تهیه و به منظور تولید نهالهای مناسب، نحوه جوانه زنی، نوع ... بیشتربررسی تاثیر مراحل مختلف رشد گیاه مریم گلی دارویی در تولید اسانس و ترکیبهای شیمیایی
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 33-52
چکیده
میزان فعالیت بیولوژیکی و کاربرد اسانس مریم گلی Salvia officinalis (Lamiaceae)در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی به ترکیبهای موجود در آن بستگی دارد که خود تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیبهای اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش تقطیر با بخار ... بیشتربررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L.
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 53-70
چکیده
گیاه اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L. از باغ گیاهشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع جمع آوری وخشک گردید. اسانس گیری از برگ توسط دستگاه تقطیر با آب صورت گرفت. تجزیه کمی و کیفی اسانس توسط دستگاه GC وGC/MS انجام شد. در این بررسی از 20 ترکیب شناسایی شده ترکیبهای Piperitone، α-Pinine و Linalool و 1,8-Cineolبترتیب 23.65، 14.94، 14.89، 7.34 درصد می باشند که بیشترین ... بیشتربررسی ترکیبهای موجود در اسانس گل بومادران هزار برگ Achillea millefolium L. Subsp. Millofolium
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 71-82
چکیده
بومادران هزار برگ از جمله گیاهان با ارزش دارویی است که در ایران در دامنه های البرز، اطراف دماوند و در آذربایجان و اطراف تبریز می روید. در این تحقیق گونه مورد آزمایش از روستایی در اطراف تبریز، به نام هربی جمع آوری و به روش تقطیر با آب از گلهای خشک شده آن اسانس گیری گردیده و بازده اسانس 0.47 درصد و محاسبه گردیده است. سپس توسط دستگاههای کروماتوگرافی ... بیشتربررسی مقایسه ای ترکیبهای موجود در اسانس دوگونه مریم گلی Salvia virgata Iacq. And Salvia syriaca L.
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 83-101
چکیده
اندامهای هوایی مریم گلی هرز یا ترکه ای (S. virgata) و مریم گلی سوری (S. syriaca) به ترتیب از اطراف خرم آباد و تبریز در مرحله گلدهی جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن به روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفته است. اسانس با بازده وزنی-وزنی 0.48% برای مریم گلی هرز و 0.3 % برای مریم گلی سوری بر حسب وزن خشک گیاه اولیه بدست آمده است. ترکیبهای تشکیل دهنده ... بیشترشناسایی ترکیبهای شیمیایی موجود در روغن اسانسی گونه سوسنمبر (پونه آبی) به کمک روش کاپیلاری Mentha aquatica L. گاز کروماتوگرافی (C.G.C)
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 103-113
چکیده
گونه Mentha aquatic در شهریور ماه 75 از رویشگاه طبیعی آن واقع در جنگلهای تحقیقاتی واز ( ارتفاع 1500 متری) جمع آوری واز برگ خشک شده آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری بعمل آمد.محصول بدست آمده، روغن اسانسی با بازده یک درصد () بود که ترکیبهای شیمیایی آن به روش گاز کروماتوگرافی (GC) کوپل شده با طیف سنجی جرمی (GC/MS) تایید گردیدند. تعداد هفده ترکیب در ... بیشترشناسایی ترکیبهای فرار اسانس وعصاره گیاه Salvia sclarea L.
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 115-136
چکیده
گیاه Salvia sclarea L. با نام فارسی مریم گلی متعلق به جنس سالویا و تیره نعناع است. سر شاخه گلدار و گل آذین این گونه حاوی اسانسی بسیار معطر است که در صنایع عطرسازی و ساخت برخی طعم دهنده های سنتزی بکار می رود. اسانس حاصل از گل آذین به روش بخار آب وعصاره آن با استفاده از حلال آلی هگزان استخراج گردید. میزان بازده اسانس به روش اول 0.4 % و مقدار absolute به ... بیشترمقایسه کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس بادیان رومی از استانهای فارس و اصفهان Pimpinella anisum L.
دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 137-165