همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی

چکیده

گیاه اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L. از باغ گیاهشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع جمع آوری وخشک گردید. اسانس گیری از برگ توسط دستگاه تقطیر با آب صورت گرفت. تجزیه کمی و کیفی اسانس توسط دستگاه GC وGC/MS  انجام شد. در این بررسی از 20 ترکیب شناسایی شده ترکیبهای Piperitone،  α-Pinine  و Linalool و  1,8-Cineolبترتیب 23.65، 14.94، 14.89، 7.34 درصد می باشند که بیشترین مقدار از کل را تشکیل می دهند.
مقایسه نتایج این تحقیق با گزارشهایی که در رابطه با اسانس این گونه کشورهای مختلف ارائه شده است تفاوت بین میزان اسانس ونوع ترکیبها را در این گونه نشان می دهد.

کلیدواژه‌ها

- Spiro, M. and Chen., S.S., (1994), Flavour and Fragtance Vol-9, 187-200.
- Schneider, K. Pulver, G. and Kubelka, W. (1992) “Infusions of Rosemary leaves: Dissolution Rate and kinetics of the main volatile compounds”. Planta Med, Supplement Issue, 1,58, A 678.
- Narashima, R. and S. Nigam, (1978) In vitro antimicrobial efficiency of essential oils. Indian J. Med. Res., 58, 627-633.
- Anold, N. valentine, G. and Bellomaria, B. (1997) comparative study of the Frrential oils from rosmarinus eriocalyx Jordan. Fourr. From Algeria of R.officinalis L. from other countries J. Frrent. oil. Ross., 9, 167-175.
- Cioni, P.L. flamini, G. and Morelii, I., (1993) Indagine preliminare su una coltivazione di Rosmarinus officinalis L. in Provinica dipisa: studio della variabilita della resae della composizione chimica dell’olio essenziale. Rivista Ital. EPPOS, 9, 31-33.
- Granger, R. Passet, J. and Arboussect , G. (1970) “ Activite optique de L’essence de Rosmarinus officinalis L.”  La France Parfums, 67, 62-65.
- Boelens, M. H., (1985), “The Essential oil from Rosmarinus officinalis L. perfume”. Flavor., 10 (5), 21-37.
- Camino, A. Y., ( 1971), Ion, Revista Espanola de Quimica Aplicada., 31, 217-227.
- Rapaics, R. (1932) A Magyarsag virago C.P. 299, Kiralyia Magyar Termesze-ttudomanyi Tarsa sag Budapest.
- Andrew Chevallior Mnimh (1996), “Encylopedia of medicinal plants” New Interlitho, Milan. P. 92.
- Hansel, R. (1980) in: Kneipp therapie  p.137, springer verlag, Berlin, Heidelberg, New York.
- Eichholz, F. (1984) Lehrbuch der Pharmakologie, P. 304-6 springer verlag, Berlin.
- Flamini, G. Cioni, P. L., Catanlano, S. and morelli, I. (1992). Variabilita chimica delle essenze di piante di Rosmarinus officinalis L. adifferante colarazione. Rivista Ital. Eppos, 8, 21-24.
- Arnold, N. Bai lleul, (1991) France. 3.1171-1175.
- Tewari, R., and Virmani, O.P., (1987) Current Research on medicinal and Aromatic plants,9. 185.
- Boelen, M.H, (1985) perfumer and Flavonst. 10 (5), 21.
- Lemberkovics. E. Petri, G. and Marczal, G. (1991) Herba Hungurica, 30, 117.
- Taddei, I. Giachetti, P. Mantovani, P. (1998), Fitoterapia. LIX. 463.