همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
تاثیر کودهای آلی و شیمیایی و تراکم بر عملکرد و مواد موثر گل راعی

محمدحسین لباسچی؛ ابوالقاسم متین؛ غلامرضا امین؛ ابراهیم شریفی عاشورآبادی؛ لطیفه احمدی

دوره 10، شماره 1 ، آبان 1380، ، صفحه 39-64

چکیده
  تغییرات ماده موثر گیاه دارویی گل راعی در سیستمهای زراعی مختلف شیمیایی، آلی و مخلوط آنها در تراکمهای مختلف در سال 1378 در ایستگاه تحقیقات البرز کرج تعیین گردید. این آزمایش به صورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. عامل اصلی را تراکم و عامل فرعی را کودهای مختلف تشکیل دادند. هیپریسین موجود در سرشاخه های گلدار ...  بیشتر

ترکیبهای شیمیایی اسانس سرشاخه گلدار ومیوه گیاه جعفری Petroselinum sativum

مهدی میرزا؛ لطیفه احمدی

دوره 9، شماره 1 ، شهریور 1380، ، صفحه 163-177

چکیده
  سرشاخه گلدار و میوه گیاه جعفری از مزرعه ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج جمع آوری شد. اسانس سرشاخه گلدار به روش تقطیر با بخار آب و اسانس میوه به روش تقطیر با آب استخراج گردید. بازده اسانس برای سرشاخه گلدار 1.3% و برای بذر جعفری 2.5% )بر اساس وزن ماده خشک) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل اسانس های مذکور با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به دستگاه ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زیره سیاه (.Carum carvi L)

لطیفه احمدی

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، ، صفحه 121-133

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2001.118422

چکیده
  میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد ۱۳۷۷ ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ...  بیشتر

مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مرزه زراعی Satureja hortensis به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب

مهدی میرزا؛ لطیفه احمدی

دوره 7، شماره 1 ، اردیبهشت 1380، ، صفحه 55-70

چکیده
  بذر مرزه Satureja hortensis در بهار 77 در ایستگاه تحقیقاتی البرز کشت و در تابستان گیاه برداشت شد. اسانس سرشاخه گیاه در مرحله گلدهی کامل به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با (کلونجر) استخراج شد که بازده آن به ترتیب 1.2 و 1.9 درصد بود. پس از تجزیه اسانس با دستگاه GC/MS، 25ترکیب شناسایی شد که در این میان تفاوت قابل ملاحظه ای در دو ...  بیشتر

بررسی تاثیر زمان کشت دیم بر روی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز Cuminium cyminium

لطیفه احمدی؛ مهدی میرزا؛ عهدیه کالیراد

دوره 7، شماره 1 ، اردیبهشت 1380، ، صفحه 89-100

چکیده
  بذر زیره سبز Cuminium Cyminium در چهار تاریخ جداگانه - اواخر دی تا اواخر اسفند با فواصل ده روزه - در منطقه سیرچ کرمان به روش دیم کاشته شد و در اوایل تیرماه برداشت گردید. بذرهای برداشت شده در اوایل شهریورماه به روش تقطیر با آب (براساس فارماکوپه) اسانس گیری شد و اسانس با بازده 1.5، 3.4،3.4 و 3.1 درصد در چهار نمونه به ترتیب تاریخ کشت ...  بیشتر

بررسی مقایسه ای مقادیر آلکالوئیدهای افدرین و پزدوافدرین در گونه ‌های افدرای ایران

زهرا فاکر باهر؛ لطیفه احمدی؛ پرویز باباخانلو

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، ، صفحه 48-65

چکیده
  به منظور تعیین میزان الکالویید تام و الکالوییدهای افدرین و پزودوافدرین، بیش از250 نمونه گیاه افدرا که به 9 گونه مختلف تعلق دارند از مناطق مختلف ایران در مرحله گلدهی جمع آوری گردید. پس از استخراج الکالویید تام در 42 نمونه انتخابی، مشخص گردید که گونه E. major بیشترین مقدار (0.8%-1.8%) و گونهE. brevifoliata کمترین مقدار الکالویید تام را دارا بوده اند (0.05%-0.08%). ...  بیشتر

شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز.Cuminum cyminum L

لطیفه احمدی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، ، صفحه 97-113

چکیده
  اسانس حاصل از بذر زیره سبز (Cuminum cyminum) به روش تقطیر با آب (clevenger) استخراج شد (بازده = 3.4%)، بعد اجزای تشکیل دهنده اسانس به روش دستگاهی GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. از میان 13 ترکیب اسانس ترکیبهای (25.2%)cuminylal dehyde ، p-mentha-1,4dien-7-al (16.6%)،g-terpinene  (19%)، p-mentha-1,3-dien-7-al (13%) و b-pinene (10.3%) عمده ترین ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس بوده اند (98%). میزان قابل توجه ترکیبهای ...  بیشتر

کارآیی دو ستون DB-5 و DB-1 در شناسایی ترکیبهای اسانس Thymus fedschenkoi ronniger

مهدی میرزا؛ لطیفه احمدی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، ، صفحه 128-139

چکیده
  گیاه Thymus fedschenkoi ronniger از خانواده نعناع (Labiatae) یکی از گونه های معطر آویشن با پراکنش نسبتا وسیع در ایران است. استفاده ازاواع آویشن به عنوان چاشنی همراه غذا، به عنوان دارو در درمان بیماریها در شکل های مختلف عرقیات، عصاره و یا دم کرده و نیز اسانس استخراج شده از آن مورد توجه می باشد. اسانس گیاه مذکور به روش تقطیر با بخار آب با ...  بیشتر

شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس برگ و میوه گیاه دارویی پنج انگشت Vitex Pseudo - negundo

لطیفه احمدی

دوره 5، شماره 1 ، اردیبهشت 1379، ، صفحه 114-125

چکیده
  گیاه پنج انگشت Vitex Pseudo - negundo یکی از انواع گیاهان دارویی است که در بستر رودخانه های مناطق جنوبی ایران همراه با درختچه های گز و خرزهره به صورت اجتماع گیاهی دیده می شود. رایحه ادویه ای و خوشایندی از این گیاه به خصوص در مرحله گلدهی به مشام می رسد. خواص دارویی متفاوت این گیاه نظیر فعالیت ضد باکتری برخی ترکیبهای موجود در اسانس، اثرات ...  بیشتر

محاسبه شاخص کواتس ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانس گیاهان معطر و دارویی با ستون DB-5

مهدی میرزا؛ لطیفه احمدی

دوره 5، شماره 1 ، اردیبهشت 1379، ، صفحه 126-149

چکیده
  شناسایی ترکیبهای متشکله اسانسها به منظور کاربرد صحیح در صنایع مختلف ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق شاخص کواتس به عنوان یک عامل مهم در شناسایی این ترکیبها محاسبه شده است. با استفاده از برنامه ریزی کامپیوتری Statgraph معادله درجه سوم براساس زمان بازداری هیدروکربنها به دست آمد با قراردادن زمان بازداری 565 ترکیب مجهول در معادله ...  بیشتر

بررسی تاثیر مراحل مختلف رشد گیاه مریم گلی دارویی در تولید اسانس و ترکیبهای شیمیایی

لطیفه احمدی

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، ، صفحه 33-52

چکیده
  میزان فعالیت بیولوژیکی و کاربرد اسانس مریم گلی    Salvia officinalis (Lamiaceae)در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی به ترکیبهای موجود در آن بستگی دارد که خود تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیبهای اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش تقطیر با بخار ...  بیشتر

بررسی GC/MS اسانس گیاه Salvia hypoleuca Benth.

لطیفه احمدی

دوره 3، شماره 1 ، اردیبهشت 1378، ، صفحه 47-58

چکیده
  Salvia hypoleuca یکی از انواع گونه های بومی و متعلق به خانواده لابیاته است.سرشاخه گلدار این گونه معطر در اواخر خرداد از منطقه فشم- گرمابدر استان تهران جمع آوری و به روش تقطیر با بخار آب (steam distillation) اسانس گیری شد (R=0.05%) ، سپس با دستگاه گازکروماتوگراف تؤام شده با طیف سنج جرمی مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. از میان 22 ترکیب شناسایی شده بتا-کاریوفیلین ...  بیشتر