همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثر پرتوهای فرابنفش بر تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه نعناع (.Mentha spicata L)

شهین مهرپور؛ محمدباقر رضایی؛ احمد مجد؛ کامکار جایمند

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 1-15

چکیده
  در این پژوهش اثر پرتوهای فرابنفش حاصل از سه لامپ 8، 20 و 40 وات بر تغییرات کمی و کیفی اسانس نعناع در شرایط مزرعه و گلخانه با استفاده از دستگاه های GC/MS،GC در دو مرحله از نمو گیاه (قبل و زمان گلدهی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. مقدار اسانس تحت تاثیر پرتوهای فرابنفش در مزرعه از0.4% در نمونه شاهد به 78% در تیمار 20 وات و در گلخانه از 0.42% در نمونه شاهد ...  بیشتر

بررسی مراحل فنولوژیکی تعدادی از گیاهان دارویی در قزوین

احمد اکبری نیا؛ اصغر فرج اللهی

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 17-25

چکیده
  به منظور بررسی و تعیین مراحل فنولوژیکی تعداد 11 گونه گیاه دارویی در شرایط آب و هوایی قزوین طی سالهای 1371 و 1372 آزمایشی به صورت مشاهده ای در خاکی با بافت شنی رسی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسماعیل آباد قزوین انجام شد. گیاهان مورد بررسی عبارت بودند از: خردل، رازیانه، گاوزبان، کاسنی، بادرشبو، تاتوره، زنیان، گلرنگ، سیاه دانه، پنیرک و ریحان.  ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی موجود در عصاره گل یاس بنفش .Syringa vulgaris L

فاطمه عسگری؛ فاطمه سفیدکن

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 27-43

چکیده
  αSyringa سردهای با 30-25 گونه از آسیا و جنوب شرقی اروپاست و به دلیل گلهای زیبایش در بهار و اوایل تابستان کاشته می شود. یاس بنفش .Syringa vulgaris L یکی از گونه های این سرده به شمار می رود که در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. گلهای یاس بنفش اسانسی با بوی بسیار مطبوع دارند و در عطر سازی از آن استفاده بعمل می آید. گلهای ...  بیشتر

بررسی اسانس شوید ایران (.Anethum graveolens L)

فاطمه سفیدکن

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 45-62

چکیده
  سرشاخه گلدار و بذر گیاه شوید از مزرعه گیاهان دارویی واقع در مرکز تحقیقات البرز (کرج) جمع آوری گردید. از سرشاخه گلدار آن به روش تقطیر با بخار آب و از بذر آن به روش تقطیر با آب، اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس حاصل از سرشاخه گلدار 0.21% و از بذر 2.42% نسبت به وزن خشک اولیه محاسبه گردید. برای شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها استفاده ...  بیشتر

گیاهان دارویی استان هرمزگان

محمدامین سلطانی پور

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 63-90

چکیده
  گونه دارویی استان همراه اطلاعاتی از قبیل نام فارسی، نام محلی، نام علمی، نام خانواده، زمان گلدهی، محل پراکنش، وضعیت رویشگاه، ارتفاع از سطح دریا، گیاهان همراه، میانگین بارنگی سالیانه و درجه حرارت متوسط محل رویش، اندام مورد مصرف، طریق و مورد مصرف آنها شناسایی گردید که به ۲۱۸ جنس و ۷۷ خانواده مربوط هستند. این گیاهان در دشتهای پهناور، ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس کزل Diplotaenia damavandica Mozaffarian Hudge & Lamond

مهدی میرزا؛ محمد دینی

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 91-102

چکیده
  ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس حاصل از سرشاخه گیاه مرتعی و بومی کزل Diplotaenia damavandicaMozaffarian, Hudge & Lamond که از منطقه لار - لواسانات استان تهران جمع آوری شد، توسط دستگاهGC-MS مورد شناسایی قرار گرفتند. تعداد 19 ترکیب که در مجموع 78% ترکیبهای اسانس را شامل می شوند در اسانس کزل شناسایی گردیدند که در میان آنها ترکیبهای  (%11.3) b-Phellandrene, ...  بیشتر

تاثیر روش اسانس گیری بر کمیت و ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس اوکالیپتوس کامالدولنسیس از ایران

محمدباقر رضایی؛ محمدمهدی برازنده؛ حسین شاکر؛ کیوان آقایی

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 103-119

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2001.118419

چکیده
  با توجه به تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده و نیز ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها، در این مقاله روشهای متداول اسانس گیری برای گیاه Eucalyptus camaldulensis Dehn.  مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تهیه اسانس از این گیاه، سه روش مختلف تقطیر با آب و بخار، تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب، به کار رفته است. بازده اسانس گیری برای سه روش مذکور به ترتیب ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زیره سیاه (.Carum carvi L)

لطیفه احمدی

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 121-133

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2001.118422

چکیده
  میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد ۱۳۷۷ ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زنجبیل شامی (Inula helenium L.)

کامکار جایمند

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 135-148

چکیده
  زنجبیل شامی از جمله گیاهان دارویی و از خانواده کمپوزیته است که گونه های متفاوتی دارد. در این تحقیق، گونه Imala helenium L از همدان جمع آوری و از گل و ریشه آن اسانس گیری شد. از گل آن به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و از ریشه آن فقط از روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. بازده اسانس در گل زنجبیل شامی در هر دو روش   0.07درصد و بازده اسانس از ریشه ...  بیشتر