دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
تعداد مقالات: 10
شناسنامه جلد 8
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380
چکیده
بیشتراثر پرتوهای فرابنفش بر تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه نعناع (.Mentha spicata L)
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 1-15
چکیده
در این پژوهش اثر پرتوهای فرابنفش حاصل از سه لامپ 8، 20 و 40 وات بر تغییرات کمی و کیفی اسانس نعناع در شرایط مزرعه و گلخانه با استفاده از دستگاه های GC/MS،GC در دو مرحله از نمو گیاه (قبل و زمان گلدهی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. مقدار اسانس تحت تاثیر پرتوهای فرابنفش در مزرعه از0.4% در نمونه شاهد به 78% در تیمار 20 وات و در گلخانه از 0.42% در نمونه شاهد ... بیشتربررسی مراحل فنولوژیکی تعدادی از گیاهان دارویی در قزوین
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 17-25
چکیده
به منظور بررسی و تعیین مراحل فنولوژیکی تعداد 11 گونه گیاه دارویی در شرایط آب و هوایی قزوین طی سالهای 1371 و 1372 آزمایشی به صورت مشاهده ای در خاکی با بافت شنی رسی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسماعیل آباد قزوین انجام شد. گیاهان مورد بررسی عبارت بودند از: خردل، رازیانه، گاوزبان، کاسنی، بادرشبو، تاتوره، زنیان، گلرنگ، سیاه دانه، پنیرک و ریحان. ... بیشتربررسی ترکیبهای شیمیایی موجود در عصاره گل یاس بنفش .Syringa vulgaris L
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 27-43
چکیده
αSyringa سردهای با 30-25 گونه از آسیا و جنوب شرقی اروپاست و به دلیل گلهای زیبایش در بهار و اوایل تابستان کاشته می شود. یاس بنفش .Syringa vulgaris L یکی از گونه های این سرده به شمار می رود که در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. گلهای یاس بنفش اسانسی با بوی بسیار مطبوع دارند و در عطر سازی از آن استفاده بعمل می آید. گلهای ... بیشتربررسی اسانس شوید ایران (.Anethum graveolens L)
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 45-62
چکیده
سرشاخه گلدار و بذر گیاه شوید از مزرعه گیاهان دارویی واقع در مرکز تحقیقات البرز (کرج) جمع آوری گردید. از سرشاخه گلدار آن به روش تقطیر با بخار آب و از بذر آن به روش تقطیر با آب، اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس حاصل از سرشاخه گلدار 0.21% و از بذر 2.42% نسبت به وزن خشک اولیه محاسبه گردید. برای شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها استفاده ... بیشترگیاهان دارویی استان هرمزگان
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 63-90
چکیده
گونه دارویی استان همراه اطلاعاتی از قبیل نام فارسی، نام محلی، نام علمی، نام خانواده، زمان گلدهی، محل پراکنش، وضعیت رویشگاه، ارتفاع از سطح دریا، گیاهان همراه، میانگین بارنگی سالیانه و درجه حرارت متوسط محل رویش، اندام مورد مصرف، طریق و مورد مصرف آنها شناسایی گردید که به ۲۱۸ جنس و ۷۷ خانواده مربوط هستند. این گیاهان در دشتهای پهناور، ... بیشتربررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس کزل Diplotaenia damavandica Mozaffarian Hudge & Lamond
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 91-102
چکیده
ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس حاصل از سرشاخه گیاه مرتعی و بومی کزل Diplotaenia damavandicaMozaffarian, Hudge & Lamond که از منطقه لار - لواسانات استان تهران جمع آوری شد، توسط دستگاهGC-MS مورد شناسایی قرار گرفتند. تعداد 19 ترکیب که در مجموع 78% ترکیبهای اسانس را شامل می شوند در اسانس کزل شناسایی گردیدند که در میان آنها ترکیبهای (%11.3) b-Phellandrene, ... بیشترتاثیر روش اسانس گیری بر کمیت و ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس اوکالیپتوس کامالدولنسیس از ایران
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 103-119
چکیده
با توجه به تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده و نیز ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها، در این مقاله روشهای متداول اسانس گیری برای گیاه Eucalyptus camaldulensis Dehn. مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تهیه اسانس از این گیاه، سه روش مختلف تقطیر با آب و بخار، تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب، به کار رفته است. بازده اسانس گیری برای سه روش مذکور به ترتیب ... بیشتربررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زیره سیاه (.Carum carvi L)
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 121-133
چکیده
میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد ۱۳۷۷ ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ... بیشتربررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زنجبیل شامی (Inula helenium L.)
دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، صفحه 135-148