نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
چکیده
میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد ۱۳۷۷ ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ترکیبهای کارون ( carvon ) با 72.8% و لیمونن با 23.8%حدود ۹۸٪ از کل ترکیبهای اسانس را در بر می گیرند. مقایسه برخی ویژگیهای اسانس ایران با موارد مندرج در استاندارد ISO نشان داد که کیفیت اسانس منطقه مورد آزمایش در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
کلیدواژهها