نوید سعیدی؛ حوریه صادری؛ الهه تقیان؛ فاطمه سفیدکن؛ ایرج رسولی؛ رضا محمد صالحی؛ پرویز اولیاء
چکیده
سودوموناس آئروجینوزا یکی از شایعترین باکتریهای فرصتطلب در عفونتهای بیمارستانی است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد ضدمیکروبی دارد. با توجه به محدودیتهای استفاده از آنتیبیوتیکها، گرایش به جایگزینی آنها با فرآوردههای طبیعی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس 4 گونه گیاه مرزه (Satureja mutica، S. bachtiarica، S. rechingeri، ...
بیشتر
سودوموناس آئروجینوزا یکی از شایعترین باکتریهای فرصتطلب در عفونتهای بیمارستانی است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد ضدمیکروبی دارد. با توجه به محدودیتهای استفاده از آنتیبیوتیکها، گرایش به جایگزینی آنها با فرآوردههای طبیعی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس 4 گونه گیاه مرزه (Satureja mutica، S. bachtiarica، S. rechingeri، S. khuzistanica) بر عوامل بیماریزایی سودوموناس آئروجینوزا ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانسهای گیاه مرزه در سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا PAO1 و سودوموناس آئروجینوزا 8821M به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. در ادامه اثر غلظتهای پایینتر از حداقل غلظت ممانعتکننده از رشد (sub-minimum inhibitory concentration; sub-MIC) اسانسها بر عوامل بیماریزایی این باکتری شامل حرکت، تشکیل بیوفیلم و تولید آلژینات، الاستاز و آلکالینپروتئاز این دو سویه بررسی شد. هر 4 اسانس مرزه دارای اثرهای ضدمیکروبی علیه سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا بودند، همچنین غلظتهای sub-MIC اسانسها موجب کاهش معنیدار تولید عوامل بیماریزایی این سویهها شدند. در این مطالعه اثرهای مطلوب آنتاگونیستی اسانسهای گیاه مرزه در برابر سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر میتوان از این اسانسها بهعنوان یک ترکیب ضدمیکروبی علیه این باکتری استفاده کرد
الهه تقیان؛ نوید سعیدی؛ فاطمه سفیدکن؛ حوریه صادری؛ ایرج رسولی؛ رضا محمد صالحی؛ پرویز اولیا
چکیده
درمان عفونتهای ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس به یک مشکل در جهان تبدیل شده است. این باکتری با داشتن عوامل بیماریزایی متعدد، یکی از پاتوژنهای مهم بهحساب میآید. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضدمیکروبی 4 گونه از اسانس گیاه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad، Satureja bachtiarica Bunge، Satureja rechingeri Jamzad، Satureja mutica Fisch. & C. A. Mey.) بر تشکیل بیوفیلم و تولید همولیزین ...
بیشتر
درمان عفونتهای ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس به یک مشکل در جهان تبدیل شده است. این باکتری با داشتن عوامل بیماریزایی متعدد، یکی از پاتوژنهای مهم بهحساب میآید. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضدمیکروبی 4 گونه از اسانس گیاه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad، Satureja bachtiarica Bunge، Satureja rechingeri Jamzad، Satureja mutica Fisch. & C. A. Mey.) بر تشکیل بیوفیلم و تولید همولیزین در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است. حداقل غلظت مهاری در سویههای استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس ATCC29213 و ATCC33591 برای اسانسهای گیاه مرزه به روش micro dilution broth تعیین گردید. سپس از غلظتهای Sub-MIC از اسانسهای گیاه مرزه برای آزمایش تشکیل بیوفیلم و تولید همولیزین استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس هر 4 گونه مرزه مورد آزمایش اثر ضد میکربی بر علیه هر دو سویه استاندارد استافیلوکوکوس داشته و همچنین میزان تشکیل بیوفیلم و تولید همولیزین باکتریها در حضور غلظتهای Sub-MIC از اسانسها بهطور معنیداری کاهش یافت. نتایج این بررسی نشاندهنده این امر است که اسانسهای 4 گیاه مرزه مورد آزمایش، بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارای اثرات ضدمیکروبی میباشد و با مطالعات بیشتر میتوان از آن برای کنترل عفونتهای استافیلوکوکوس اورئوس استفاده کرد.