همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
بررسی اسانس گل محمدی Rosa damascena Mill مناطق مرکزی و شمال غربی کشور

محمدباقر رضایی؛ کامکار جایمند؛ سیدرضا طبایی عقدائی؛ محمد مهدی برازنده؛ سعیده مشکی زاده

دوره 19، شماره 4 ، بهمن 1382، ، صفحه 339-348

چکیده
  گل محمدی با نام علمی  Rosa damascena Mill.  و از خانواده  Rosaceae ، در مناطق مختلف ایران و جهان کشت می گردد. اسانس و گلاب استخراج شده از گل در صنایع عطرسازی، آرایشی و غذایی مصرف گسترده ای دارد. از آنجا که رویش گیاهان در مناطق مختلف تاثیر مهمی روی رشد گیاه و میزان مواد موثر آن خواهد داشت, از این رو در این تحقیق، استخراج اسانس از گل دو ژنوتیپ این ...  بیشتر

مقایسه کمی کربوهیدراتهای محلول در آگار تهیه شده از دو جلبک Gracilaria canaliculata و Gracilaria foliifera از خلیج فارس

محمدباقر رضایی؛ محمود نادری حاجی باقرکندی؛ کامکار جایمند

دوره 19، شماره 3 ، آبان 1382، ، صفحه 233-238

چکیده
  کربوهیدراتهای طبیعی موجود در گیاهان در صنایع غذایی به لحاظ استفاده به عنوان منبع انرژی و موارد متعدد دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.  آگار ماده ای  ژلاتینی است و ترکیب دی ساکارید Agarobiose، ساختمان عمومی ثابتی از تمام پلی ساکارید های موجود در آگار است. ساختار شیمیایی آگار باعث شده است که آگار ماده بسیار مفیدی برای بیشتر صنایع ...  بیشتر

روش پایداری ژل گیاه صبر(.Aloe vera L)

محمدباقر رضایی؛ کامکار جایمند؛ حسین دیان

دوره 19، شماره 2 ، مرداد 1382، ، صفحه 194-205

چکیده
  گیاه صبر با نام علمی Aloe vera L و از خانواده Liliaceae ، از گیاهان بسیار مهم دارویی می باشد که در نواحی گرم و نیمه گرمسیری می روید. با وجود گونه های بسیار مهمی که این جنس دارا می باشد، ولی از ژل گونه Aloe vera L در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده فراوانی می شود. بنابراین، با توجه به اهمیت زیاد خواص برگ (ژل) گیاه ، تعیین روش مناسب جهت پایداری آن ...  بیشتر

بررسی و مقایسه اسانس پونه سرخ‌آبادی Mentha longifolia (L.) Hudson var. chlorodictya Rech.f. در دو رویشگاه مختلف

معصومه مازندرانی؛ محمدباقر رضایی

دوره 15، شماره 1 ، دی 1381، ، صفحه 69-81

چکیده
  پونه، گیاهی است از تیره نعنا (Lamiaceae) و دارای گونه‌های متفاوت،‌ که ترکیبهای موجود در اسانس آنها بر حسب گونه، منطقه جمع‌آوری، زمان برداشت متغییر است. در این تحقیق گونه پونه سرخ آبادی Mentha longifolia (L.) Hudson var. chlorodictya  Rech. f.از دو رویشگاه متفاوت جمع‌آوری و با روش تقطیر با بخار مورد اسانس‌گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. بازده اسانس در هر مورد ...  بیشتر

اندازه‌گیری کربوهیدارتهای محلول در ژل گیاه صبر (Aloe vera (L.) Burm. F)

محمدباقر رضایی؛ محمود محمود نادری حاجی باقرکندی؛ محمود معلمی

دوره 15، شماره 1 ، دی 1381، ، صفحه 83-89

چکیده
  کربوهیدراتها نخستین موادی هستند که از طریق فتوسنتز در گیاه ساخته شده و یکی از گروههای عمده در مواد تغذیه‌ای محسوب می‌شوند. همچنین این مواد در داروشناسی و درمان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار می‌باشند. کربوهیدارتها از جمله گلوکز به طور طبیعی در گیاهان یافت می‌شوند و مورد توجه هستند. بنابراین بررسی کربوهیدراتهای موجود در ژل گیاه ...  بیشتر