نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 اعضاء هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
2 اعضاء هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
چکیده
کربوهیدراتهای طبیعی موجود در گیاهان در صنایع غذایی به لحاظ استفاده به عنوان منبع انرژی و موارد متعدد دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. آگار ماده ای ژلاتینی است و ترکیب دی ساکارید Agarobiose، ساختمان عمومی ثابتی از تمام پلی ساکارید های موجود در آگار است. ساختار شیمیایی آگار باعث شده است که آگار ماده بسیار مفیدی برای بیشتر صنایع از جمله صنعت نساجی، دارویی، غذایی و همچنین علوم آزمایشگاهی باشد. کربوهیدراتها و یا گالاکتوز از مواد اصلی غذایی در آگار است بنابراین بررسی کمی و کیفی کربوهیدراتهای محلول و غیر محلول جهت افزایش بهینه استفاده از این ترکیب با ارزش در موارد مصرف متعدد ضروری می باشد.
در این تحقیق آگار تولید شده از دو جلبک Gracilaria canaliculata و Gracilaria foliiferaاز سواحل قشم استان هرمزگان در سال 1380 جمع آوری شده اند که جهت اندازه گیری کربوهیدراتهای محلول با روش آنترون به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتری مدل 340 ( HITACHI ) در طول موج 625 نانومتر مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه آزمایش نشان داد که کل کربوهیدراتهای محلول در نمونه Gracilaria canaliculata برابر 12.03% و در نمونه Gracilaria foliifera برابر 10.79% می باشد.
کلیدواژهها