نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
2 کارشناس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
3 مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع- تهران
چکیده
کربوهیدراتها نخستین موادی هستند که از طریق فتوسنتز در گیاه ساخته شده و یکی از گروههای عمده در مواد تغذیهای محسوب میشوند. همچنین این مواد در داروشناسی و درمان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار میباشند. کربوهیدارتها از جمله گلوکز به طور طبیعی در گیاهان یافت میشوند و مورد توجه هستند. بنابراین بررسی کربوهیدراتهای موجود در ژل گیاه صبر از اهداف مهم این تحقیق میباشد.
پس از جمعآوری برگ گیاه صبر Aloe vera از مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، جداسازی ژل از قسمت سبزینه برگ انجام و درصد قندهای موجود در نمونهها با روش آنترون و به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتری مدل 340(HITACHI) در طول موج 625 نانومتر بررسی شد. نتیجه آزمایشها نشان داد که درصد قند کل به ترتیب در ژل برابر 9.49% و در قسمت سبزینه برگ برابر 23.35% میباشد.
کلیدواژهها