همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، گروه بیوتکنولوژی و به‌نژادی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

2 استادیار، گروه بیوتکنولوژی و به‌نژادی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

3 دانشیار، گروه بیوتکنولوژی پزشکی، پژوهشکده زیست‌فناوری پزشکی، کرج، ایران

چکیده

زنجبیل (Zingiber officinale Roscoe.) یک گیاه دارویی ادویه‌ای است که دارای خواص آنتی‌کسیدانی، ضدتوموری و ضد سرطانی می‌باشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر عصاره اتانولی ریزوم زنجبیل تازه بر مهار سلول‌های سرطانی روده بزرگ HCT-116 و نیز بیان ژن‌های TGFBR2 و DDC به‌عنوان ژن‌های سرکوب‌کننده تومور و ژن β-Actin به‌عنوان ژن مرجع انجام شد. برای شناسایی و اندازه‌گیری میزان 6-جینجرول در عصاره از آنالیز HPLC استفاده شد. بررسی اثر سمّیت غلظت‌های مختلف عصاره کامل (0، 10، 50، 100، 150، 200، 250، 300، 350، 400 و 500 میکروگرم بر میلی‌لیتر) روی رده سلولی HTC-116 به کمک آزمون MTT بعد از 16 و 24 ساعت از شروع آزمون ارزیابی شد. بررسی بیان ژن‌های TGFBT2، DCC و β-Actin به روش RT-PCR پس از تیمار با غلظت‌های 150 و 300 میکروگرم بر میلی‌لیتر از عصاره کامل بعد از 16 و 24 ساعت از شروع آزمون انجام شد. نتایج HPLC نشان داد که 6-جینجرول به میزان 2.03 ± 86.2 میلی‌گرم در 100 گرم وزن خشک پودر عصاره اتانولی زنجبیل وجود داشت. نتایج آزمایش MTT نشان داد که IC50 بعد از 16 ساعت، 80.44 و بعد از 24 ساعت، 473.19 بدست آمد. در غلظت‌های 150 و 300 میکروگرم بر میلی‌لیتر از عصاره، مرگ و میر سلولی به‌طور افزایشی تغییر چشمگیر داشت. همچنین، افزایش بیان ژن‌های TGFBT2 و DCC در غلظت 150 میکروگرم بر میلی‌لیتر در هر دو زمان 24 و 16 ساعت معنی‌دار (0.01>P) بود. این تحقیق بیانگر اثر القای ژن‌های بازدارنده تومور بر اثر استفاده از عصاره زنجبیل در سرطان روده بزرگ رده سلولی HCT-116 می‌باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

- Bondarian, F., Ebrahimi, A., Mahjoubi, F., Majidi Hervan, E. and Azadi Gonbad, R., 2019. Evaluation of phytochemical content of white tea clone 100 and changes the expression of tumor suppressor genes on colorectal cancer cell line HCT116. Journal of Pharmacognosy Research, 11(3): 224-229.
- Cafino, E.J.V., Marcelina, B.L. and Marfori, E.C., 2016. A simple HPLC method for the analysis of [6]-gingerol produced by multiple shoot culture of ginger (Zingiber officinale). International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Research, 8(1): 38-42.
- Duman-scheel, M., 2009. Netrin and DCC: axon guidance regulators at the intersection of nervous system development and cancer. Current Drug Targets, 10(7): 602-610.
- Farahani, H., Hamta, A. and Zolvanari, A., 2013. Laboratory evaluation of cytotoxic effects of Zingiber officinale on breast cancer using some methods (Chemofx assay) and comparing the pattern of x-ray diffraction of healthy and cancerous DNA. Research, Technology-Arak University-Faculty of Basic Sciences: http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/658924.
- Finney, D.J., 1952. Probit analysis: A Statistical Treatment of the Sigmoid Response Curve. Cambridge University Press, 256p.
- Gholizadeh, A.R.P, Ebrahimi, A. and Rahei, M., 2021. Effect ginger extract on 4T1 breast cancer in Balb/c mouse. Clinical Cancer Drugs, 8(1): 43-49.
- Heydarieh, N. and Faraji, M., 2014. Ethanolic ginger extract on body weight and breast cancer tumor growth in mice BALB/C. Journal of Animal Sciences (Iranian Journal of Biology), 27(4): 487-497.
- Jung, Y.D. and Ellis, L.M., 2001. Inhibition of tumour invasion and angiogenesis by epigallocatechin gallate (EGCG), a major component of green tea. International Journal of Experimental Pathology, 82(6): 309-316.
- Malmir, Sh., Ebrahimi, A. and Mahjoubi, F., 2020. Effect of ginger extracts on colorectal cancer HCT-116 cell line in the expression of MMP-2 and KRAS. Gene Reports, 21: 100824.
- Martín, M., Simon-Assmann, P., Kedinger, M., Martin, M., Mangeat, P., Real, R. and Fabre, M., 2006. DCC regulates cell adhesion in human colon cancer derived HT-29 cells and associates with ezrin. European Journal of Cell Biology, 85(8): 769-783.
- Noori Daloii, M.R. and Abdollahzadeh, R., 2014. Role of p53 in apoptosis and cancer therapy. Journal of the Internal Medicine Today, 20(3): 191-201.
- Panahi Kokhdan, E., Sadeghi, H., Danaei, N. and Sadeghi, H., 2021. Cytotoxic effect of hydroalcoholic extract of Stachys setifera on MCF-7 human breast cancer cell line. Armaghan-e-danesh, 26(1): 33-44.
- Prasad, S. and Tyagi, A.K., 2015. Ginger and its constituents: role in prevention and treatment of gastrointestinal cancer. Hindawi, 2015: 142979.
- Radhakrishnan, E.K., Smitha, B.V., Narayanan, Nath, S.S., Thulasidasan, L.A., Eppurathu Vasudevan, A.K.T. and Ruby John, A., 2014. [6]-Gingerol induces caspase-dependent apoptosis and prevents PMA-induced proliferation in colon cancer cells by inhibiting MAPK/AP-1 signaling. PLoS One, 9(8): e104401.
- Sebaugh, J.L., 2011. Guidelines for accurate EC50/IC50 estimation. Pharmaceutical Statistics, 10(2): 128-134.
- Sepahpour, S., Selamat, J., Abdul Manap, M.Y., Khatib, A. and Abdull Razis, A.F., 2018. Comparative analysis of chemical composition, antioxidant activity and quantitative characterization of some phenolic compounds in selected herbs and spices in different solvent extraction systems. Molecules (Basel, Switzerland), 23(2): 402.
- Shima, K., Morikawa, T., Yamauchi, M., Kuchiba, A., Imamura, Y., Xiaoyun, L., Meyerhardt, J.A., Charles S.F. and Ogino, S., 2011. TGFBR2 and BAX mononucleotide tract mutations, microsatellite instability, and prognosis in 1072 colorectal cancers. PLos One, 6(9): e25062.
- Shukla, A., Goud, V.V. and Das, C., 2019. Antioxidant potential and nutritional compositions of selected ginger varieties found in Northeast India. Industrial Crops and Products, 128: 167-176.
- Sivalokanathan, S., Ilayaraja, M. and Balasubramanian, M.P., 2006. Antioxidant activity of Terminalia arjuna bark extract on N-nitrosodiethylamine induced hepatocellular carcinoma in rats. Molecular and Cellular Biochemistry,
281: 87-93.
- Spiess, A.N. and Neumeyer, N., 2010. An evaluation of R2 as an inadequate measure for nonlinear models in pharmacological and biochemical research: a Monte Carlo approach. BMC Pharmacology, 10(1): 6.
- Tchombe, L., Louajri, A. and Benajiba, M.H., 2012. Therapeutic effects of ginger (Zingiber officinale). ISESCO Journal of Science and Technology, 8(14): 64-69.
- Tohma, H., Gülçin, I., Bursal, E., Gören, A.C., Alwasel, S.H. and Köksal, E., 2016. Antioxidant activity and phenolic compounds of ginger (Zingiber officinale Rosc.) determined by HPLC-MS/MS Journal of Food Measurement and Characterization, 11: 556-566.