همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط‌زیست، دانشگاه اراک، اراک، ایران

2 دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط‌زیست، دانشگاه اراک، اراک، ایران

3 استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط‌زیست، دانشگاه اراک، اراک، ایران

چکیده

شناسه دیجیتال (DOR):
98.1000/1735-0905.1399.36.912.104.6.1575.1610
 
به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس حاصل از برگ درخت کندر بر میکروفلور روده و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین ژاپنی، آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1: جیره پایه فاقد افزودنی (شاهد)، تیمار 2: جیره پایه+ آنتی‌بیوتیک باسیتراسین، تیمار 3: جیره پایه+ 1 گرم پودر کندر در کیلوگرم جیره، تیمار 4: جیره پایه+ 2 گرم پودر کندر در کیلوگرم جیره، تیمار 5: جیره پایه+ 20 میلی‌گرم اسانس کندر در کیلوگرم جیره و تیمار 6: جیره پایه+ 40 میلی‌گرم اسانس کندر در کیلوگرم جیره بودند. نتایج آزمایش نشان داد که غلظت گلوکز خون در تیمار 5 در مقایسه با تیمارهای 3 و 4 افزایش معنی‌داری نشان داد (05/0>p ). بیشترین غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا در خون پرنده‌های تیمار 4 مشاهده شد (0.05>p ). جمعیت گونه‌های بیفیدوباکتریوم در تیمارهای 2، 3، 5 و 6 نسبت به تیمارهای شاهد و 4 افزایش معنی‌داری را نشان داد (0.05>p ). افزایش جمعیت گونه‌های لاکتوباسیلوس در تیمارهای 3 و 6 در مقایسه با تیمارهای شاهد، 2، 4 و 5 مشاهده شد (0.05>p ). همچنین در تیمارهای 3 و 6 افزایش جمعیت گونه‌های استرپتوکوکوس در مقایسه با تیمار 4 مشاهده شد (0.05>p ). در مجموع، نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از افزودنی اسانس حاصل از برگ درخت کندر در غلظت 40 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره توانست جمعیت میکروبی روده را بهبود بخشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

- Abdelwahab, S.M., Abutalabi, E.A., El-Zalabani, S.M., Fouad, H.A., Depooter, H.L. and EL-Fallaha, B., 1987. The essential oil of olibanum. Planta Medica, 53(4): 382-384.
- Altmann, A., Poeckel, D., Fischer, L., Schubert, M., Steinhilber, D. and Werz, O., 2004. Coupling of boswellic acid-induced ca mobilization and MAPK activation to lipid metabolism and peroxide formation in human leucocytes. British Journal Pharmacology, 141(2): 223-232.
- AL-Yasiry, R.M.A., Jawad, S.A.H., Menati, K.J., Naji, S.A. and Lokman, I.H., 2016. Effects of Boswellia carterii and Boswellia serrata in drinking water on the growth performance, hematology traits and immune response of broiler chicken. Journal of Food and Dairy Technology, 4(4): 27-37.
- Al-Yasiry, A.R., Kiczorowska, B., Samolińska, W. and Kowalczuk-Vasilev, E., 2017. Growth performance, digestibility, haematology, biochemistry, and some humoral immunity blood parameters of broiler chickens fed different levels of Boswellia serrata resin. Animal Production Science, 58: 1885-1891.
- Ammon, H.P., Mack, T., Singh, G.B. and Safayhi, H., 1991. Inhibition of leukotriene B4 formation in rat peritoneal neutrophils by an ethanolic extract of gum-resin exudates of Boswellia serrata. Pharmacology, 57(3): 203-207.
- Borrelli, F., Capasso, F., Capasso, R., Ascione, V., Aviello, G., Longo, R. and Izzo, A.A., 2006. Effect of Boswellia serrata on intestinal motility in rodents: inhibition of diarrhea without constipation. British Journal Pharmacology, 148(4): 553-560.
- Bushra, S.R., Zangana, A.S.A. and Alyasery, A.R.M., 2012. Efficacy evalution of adding levels of frankincense (Boswellia carteri) to drinking water on some body dimensions and intestinal microflora in gut of broiler chicks. Journal of Biological Chemistry and Environmental Sciences, 6: 431-444.
- Gupta, I., Gupta, V., Parihar, A., Gupta, S., Ludtke, R., Safayhi, H. and Ammon, H.P., 1998. Effects of Boswellia serrata gum resin in patients with bronchial asthma result of a double-blind, placebo controlled, 6-week clinical study. European Journal of Medical Research, 3: 511-514.
- Gupta, I., Parihar, A., Malhotra, P., Singh, G.B., Ludtke, R., Safayhi, H. and Ammon, H.P., 1997. Effects of Boswellia serrata gum resin in patients with ulcerative colitis. European Journal Medical Research, 2(1): 37-43.
- Hazim, J., Daraji, A.L., Ahmed, A.S. and Yasery-AL, R.M., 2013. Effect of supplementation of different levels frankincense to drinking water on certain hermatological traits of broiler. Journal Biology Chemical Enuiron Sciences, 8(2): 589-601.
- Jin, L.Z., Ho, Y.W., Abdullah, N. and Jalaludin, S., 1998. Growth Performance, intestinal microbial populations, and serum cholesterol of broilers fed diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science, 77: 1259-1265.
- Kiczorowska, B., Samolińska, W., Al-Yasiry, A. and Zając, M., 2020. Immunomodulant feed supplement Boswellia serrata to support broiler chickens' health and dietary and technological meat quality. Poultry Science, 99: 1052-1061.
- Kiczorowska, B., Samoliska, W., Al-Yasiry, A.R.M. and Kowalczyk, D., 2016a. Effect of Boswellia serrata dietary supplementation on growth performace gastrointestinal microflora and morphology of broilers. Annals of Animal Science, 16(3): 835-849.
- Kiczorowska, B., Al-Yasiry, A.R.M., Samolińska, W., Marek, A. and Pyzik, E., 2016b. The effect of dietary supplementation of the broiler chicken diet with Boswellia serrata resin on growth performance, digestibility, and gastrointestinal characteristics, morphology, and microbiota. Livestock Science, 191: 117-124.
- Mathe, C., Connan, J., Archier, P., Mouton, M. and Vieillescaze, S., 2007. Canalysis of frankincense in archaeological samples by gas chromatography-mass spectrometry. Annals Chemistry, 97(7):
433-445.
- Pandey, R.S., Birendra, K. and Tripathi, B., 2005. Extract of gum resins of Boswellia serrata L. inhibits lipopolysaccharide induced nitric oxide production in rat macrophages along with hypolipidemic property. Indian Journal of Experimental Biology, 43(6): 509-516.
- Raja, A.F., Ali, F., Khan, I.A., Shawl, A.S. and Arora, D.S., 2011. Acetyl-11-keto-b-boswellic acid (AKBA): Targting oral cavity pathogens. BioMed CentralResearch Notes, 4: 406-414.
- Ramzi, A., Mothana, A., Hasson, S., Wulfschultze, D., Annette, M. and Ulrike, L., 2011. Phytochemical composition and in vitro antimicrobial and antioxidant actives of essential oil of three dndemic soqotraen Boswellia species. Food Chemistry, 126: 1149-1154
- Rastogi, S.K. and Singh, J., 2001. Lipid extraction and iontophoretic transport of leuprolide acetate through porcine epidermis. International Journal of Pharmaceutics, 215(12): 241-249.
- Sefidkon, F. and Rahimi Bidgoli, A., 2001. Study of quality/quantity variation of oil in the Thymus kotschyanus in the period of plant growth and different methods of distillation. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 15: 1-22.
- Sharma, M.L. and Singh, G.B., 1998. Anti- arthritic activity of boswellic acid in bovine serum albumin (BSA) induced arthritis. International Journal of Pharmacology, 11(6): 647-652.
- Sharma, M.L., Kaul, A., Khajuria, A., Singh, S. and Singh, G.B., 1996. Immunomodulatory activity of boswellic acids (Pentacyclic triterpene acids) from Boswellia serrata. Phytotherapy Research, 10:
107-112.
- Singh, G.B. and Atal, C.K., 1986. Pharmacology of an extract of salai guggal ex-Boswellia serrata a new non-steroidal anti-inflammatory agent. Agents Actions, 18(3-4): 407-412.
- Tajkarim, M.M., Ibrahim, S.A. and Cliver, D.O., 2010. Antimicrobia herb and spice compounds in food. Food Control, 21: 1199-1218.