همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

عضوهیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

چکیده

سرشاخه گلدارگیاه مرزنجوش اروپایی (.Origanum majorana L) دراوایل مردادماه سال 1378 از باغ گیاه شناسی ملی ایران واقع در محل موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع (تهران) جمع آوری و پس از تایید آن توسط بخش گیاه شناسی موسسه، از گل خشک آن به روش تقطیر با بخار آب و در مدت زمان 45 دقیقه اسانس گیری شد. راندمان اسانس گیری براساس وزن گل خشک 0.3% بدست آمد. سپس جهت شناسایی کمی و کیفی ترکیبات، روغن اسانسی مذکور به دستگاه های گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوکراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تزریق گردید. در میان 24ترکیب شناسایی شده در این روغن اسانسی، به ترتیب ترکیبات لینالیل استات (26.1%) و سابینن (12.0%) بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهند.      

کلیدواژه‌ها

1- زرگری، علی. ۱۳۶۳. گیاهان داروئی، انتشارات دانشگاه تهران، جلد چهارم، صفحه ۵۳
2- مظفریان، ولی ا.. ۱۳۷۷. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. انتشارات فرهنگ معاصر
3- Malika Chaira, Mahjouba Mosaddak and M. Fail, Chemical Composition and Antimicrobial Activities of Two Aromatic Plants. J. Essent. Oil Res., 5, 577-579 (1993).
4- B. M. Lawrence, Progress in essential oils. Perfum. Flavour., 12 (4), 69-80 (1987).
5- A. Pino, A. Rosado, M. Estarron and V. Fuentes, Essential oil oMarjoram (Origanum majorana L.) grown in Cuba. J. Essent. Oil Res., 9, 479-480 (July/Aug 1997).
6- Botanischer Garten der Martin-Luther Universitat, Halle-Wittenberg Am Kirchtor 3 D-06108 Halle (saale), Deutschland.
7. A. A. Ali, M. A. Makboul, M. H. Assa and R. Anton, Constituents of the essential oil of Egiptian marjoram. Bull. Fac. Sci., Assiuk Univ., 15 (1),79-87 (1986).
8- C. Bourrel, G. Vilaren, G. Michel and A. Gaset, Etude despropiete bacteriostatiques et fongistatiques en milieu solide de 24 huiles essentielles preamblement analysees. Rivista Ital. EPPOS, No. 16, 3-12 (1995).
9- M. Von Schantz, Y. Holm, R. Hiltunen and B. Galambosi, Arneiund Gewurzpflanzen Versuchezum Anbau in Finnland. Deut. Apoth. Ztg., 1272543-2548 (1987).
10- U. Ravid, M. Bassat, E. Putievsky, R. Ikan and V. Weinstein, Determination of the enantiometric composition of (+) -terpinen-4-ol from sweet marjoram oil (Origanum majorana L.) using a chiral lanthanide shift reagent. Flav. Frag. J., 2, 17-19 (1987).
11- R. N. Yadava and V. K. Saini, Gas chromatographic examination of leaf oil of Marjoram hortensis Moench. Indian Perfum. 35 (2), 102-103 (1991).
12. N. Bouclier and W. D. Koller, Influence of temperature on odour and volatile ingredients of comminuted Marjoram and its CO2 extract, in the shelf-life of foods and beverages, G. Charalambou, ed., pp. 439-450, Elsevier Science Publ. B. V., Amsterdam (1986).
13- Nykanen, High resolution gas chromatographic-mass spectrometric determination of the flavour composition of Marjoram (Origanum majorana L. ) cultivated in Finnland, Z. Lebensm. Uters Forsch., 182, 267-272 (1986).
14- M. S. Karawya and M. S. Hifnawy, Egiptian Marjoram oil. Egypt.J. Pharm. Sci., 17, 329-334 (1976).
15- H. N. Hafez, F. M. Ashour and H. Mahmoud, Studies on the physicochemical properties of Egiptian marjoram oil, Annals Agric. Sci., Moshtohor, 13, 99-106 (1980).
16- B. M. Lawrence, Unpublished information. 
17- R. Oberdieck, Analytic fluchtiger Aromastoffe aus krautern und Gerwurzen dargestelt an der Untersuchung von Marjoram. Fleischwritschaft, 63 (10), 1-4 (1983).
18- E. Sarer, J. J. C. Scheffer and A. Baerheim Svendsen, Monoterpenes in the essential oil of Origanum majorana. Planta Med., 46, 236-239 (1982).
19- B. M. Lawrence, Progress in essential oils. Perfum. Flavour., 6(5), 28-32 (1981).
20. K. H. C. Baser, N. Kirimer and G. Tumen, Composition of the essential oil of Origanum majorana L. from Turkey. J. Essent. Oil Res., 5, 577-579 (1993).
 21. N. W. Davies, Gas chromatographic retention indices of monoterpenes and sesquiterpenes on methylsilicone and carbowax 20M phases. J. chromatogr., 503, 1-24 (1990).
22. W. Jennings and T. Shibamoto, Qualitative analysis of flavour and fragrance volatiles by glass capillary gas chromatography. Academic Press, New York (1980).