همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران

چکیده

کمیت و کیفیت اسانس مرزه در دو مرحله قبل و بعد از گلدهی و نیز اثرات ضد میکروبی آنها بر روی باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا،‌ اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اروئوس بررسی و با اثرات بازدارندگی دیسک آنتی‌بیوتیکهای جنتامایسین و تتراسایکلین مقایسه شد. نتایج نشان دادند که اثرات ممانعت کننده اسانس در مرحله قبل از گلدهی بر روی استافیلوکوکوس اروئوس و اشرشیا کلی بیش از اثر آن بر روی سودوموناس آئروژینوزا بوده است، در حالی که اسانس در مرحله پس از گلدهی اثرات بازدارنده بیشتری بر روی سودوموناس آئروژینوزا داشته است.

کلیدواژه‌ها

زرگری، علی، 1369. گیاهان داروئی ایران (جلد چهارم). انتشارات دانشگاه تهران، 493 صفحه.
میرحیدر، حسین، 1374. معارف گیاهی. جلد اول، دفتر نشر و فرهنگ اسلامی،‌ 539 صفحه.
Akgul, A. and M. Kivanc. 1989. Sensivity of four foodborn molds to essential oils from Turkish species, herbs and citrus peel. J. Sci. food Agric. 47: 129-132.
Baher, Z. F., M., Mirza, M. Ghorbanli, and MB, Rezaii. 2002. Influnence of water stress on yeild and essential oil of Satereja hortensis. Flavour and Fragrance Journal, 17: 275-237.
Barry, A.L. 1989. The antimicrobial suceptibility test. Principles and Practices. Lea and Febiger, Rphiladelphia.
Deans, S. and G. Ritchie. 1987. Antibacterial properties of plants essential oils. International J. food Microbiol, 5: 165-180.
Deans, S. and G. Savoboda. 1989. Antibacterial activity of summer savory (Satureja hortensis L) essential oil and its constituents. Journal of Horticultural Science. 64 (2): 205-21.
Hodgson, I., J. Stewart, and L. Fyfe. 1998. Inhibition of bacteria and yeasts by oil of fennel and paraben: development of synthetic antimicrobial combination. J. Essent Oil Res., 10: 293-297.
Lawrence, B. M. 1981. Progress in essential oils. Savory oil. Pref. Flav., 6(4): 73-78.
Rechinger, K. H. 1982. Flora of Iranica. Acadeemische Drucnu Uerlbagsantalf, Graz- Austria.
Svoboda, K. P. and R . K. M. Hay. 1990. Growing summer savory (Satureja hortensis) in Scotland: quantitative and qualitative analysis of the volatile oil and factors influencing oil productiom. J. Sci. Food Agric, 52: 193-202.
Tiziana Baratta, M.,H.G. Damian Dorman, S.G. Deans, D.M. Biondi and G. Ruberto. 1989. Chemical composition, antimicrobial and antioxidative activity of Laurel, Sage, Rosemary, Oregano and Coriander essential oils. J. Essent. Oil Res., 10: 618-627.