همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

کارشناس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی

چکیده

صمغ انغوزه ferula assa-foetida  در مرداد ماه از اطراف کرمان جمع آوری و پس از چندروز به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد.راندمان اسانس گیری 17 درصد و اسانس حاصل  به رنگ شیری و بسیار بدبو بود.
ترکیبهای موجود در اسانس با دستگاه گاز کروماتوگرافی تؤام شده با طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت. سیزده ترکیب شناسایی شد.ترکیب عمده آن یک دی سولفید است که حدود 60 درصد حجم اسانس را تشکیل داد.بوی نامطبوع اسانس به خاطر وجود همین ترکیب می باشد.

1-     حسین گلی مختاری، اطلاعات علمی، ۱۳۷۲
2-      حسین میرحیدر، معارف گیاهی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، ۱۳۷۳
3-     پروفسور هانس فلوک، ترجمه دکتر محمدرضا توکلی صابری، گیاهان دارویی، انتشاراتروزبهان،۱۳۶۶.
4- E. Guenther, "The Essential oils" Robert E. keriger pub., Malabar, Florida, 1987.
5- Joseph F. Clevenger, "Chemical and Physical Determinations on the Gum and Volatile oil of asafoetida", J. American pharmaceutical association 1932, 21, 668.
6- G. Reinecius, Source Book of Flavors, chapman & hall pub., Loncon, 1994
7- Tetsuya Kajimoto "Sesquiterpenoid and Disulphide Derivatives from ferula assa-foetida", Phytochemistry, vol. 28, No. 6, pp. 1761-1763, 1989.
8- L. Bremmness, Herbs, P 169, Kyodoprinting Co. pub., London 1994