نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاهان دارویی
چکیده
گلهای گیاه لعل کوهستان Oliveria decumbens در فصل تابستان از منطقه کرمانشاه جمعآوری گردید و پس از خشک شدن در دمای محیط به روش تقطیر با بخار آب اسانسگیری شد. اسانس به صورت یک لایه روغنی زرد رنگ با بازده 0.1% بدست آمد.
ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس به وسیله دستگاه گاز کروماتوگراف گازی (GC) و دستگاه گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیفسنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفتند. از میان 14 ترکیب شناسایی شده در این اسانس کارواکرول (29.07%)، تیمول (28.11%)، گاماترپینن (20.46%) و پاراسیمن (15.40%) بیشترین غلظت را داشته و در مجموع 93% از اسانس گیاه O.decumbens را تشکیل میدادند.
کلیدواژهها