همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکترای پژوهش‌محور بهداشت آبزیان، پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

2 استادیار، پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

3 دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

4 استاد، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

5 استاد، ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻴﻮﻟﻮژﻱ و زیست‌فناوری میکروبی، ﺩﺍﻧﺸﻜﺪﻩ ﻋﻠﻮﻡ و فناوری ﺯﻳﺴﺘﻲ، ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺷﻬﻴﺪ ﺑﻬﺸﺘﻲ، ﺗﻬﺮﺍﻥ، ایران

چکیده

در این مطالعه، میزان غلظت نیمه کشنده (LC50) عصاره آبی-الکلی برگ درخت زیتون (Olea europaea L.) و عصاره آبی سیر (Allium sativum L.) بر روی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. آزمایش‌ها به روش استاندارد O.E.C.D و به‌صورت ساکن طی مدت 96 ساعت انجام گردید. میزان ماده مؤثره عصاره‌ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد. برای اندازه‌گیری غلظت نیمه کشنده برای هر یک از عصاره‌ها به‌طور جداگانه، ماهی‌ها به
5 گروه تیمار و یک گروه شاهد (هریک با 3 تکرار شامل 10 ماهی) تقسیم‌بندی شدند. میانگین طولی و وزنی ماهی‌ها به‌ترتیب 0.78±9.8 سانتی‌متر و 3.4±15 گرم بود. 5 گروه تیمار در معرض غلظت‌های 50، 100، 150، 200 و 250ppm (میلی‌گرم بر لیتر) از عصاره آبی-الکلی برگ درخت زیتون و 5 گروه تیمار دیگر در معرض غلظت‌های 400، 800، 1200، 1600 و2000 ppm از عصاره آبی سیر قرار گرفتند. در طول مدت زمان آزمایش میانگین (SD±) دمای آب 1.7±17 درجه سانتی‌گراد، اکسیژن محلول 0.41±7.23 میلی‌گرم در لیتر و pH آب 0.81±7.5 بود. نتایج بدست‌آمده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نشان داد که میزان آلیسین اندازه‌گیری شده در عصاره سیر mg/g200 و میزان اولئوروپین اندازه‌گیری شده در برگ زیتون mg/g177.2 بود. مقدار غلظت نیمه کشنده (LC50) 96 ساعته در بچه ماهیان کپور برای عصاره آبی-الکی برگ زیتون ppm168 و برای عصاره آبی سیر ppm1050 بدست آمد.

کلیدواژه‌ها

- Abd El-Galil, M.A.A. and Aboelhadid, S.M., 2012. Trials for the control of trichodinosis and gyrodactylosis in hatchery reared Oreochromis niloticus fries by using garlic. Veterinary Parasitology, 185(2-4): 57-63.
- Afifi saif, M., 2014. Studies on the effect of olive leaf extract on a model of DNA or RNA virus. Ph.D. thesis, Veterinary Medicine, Kafrelsheikh University.
- Ankri, S. and Mirelman, D., 2001. Antimicrobial properties of allicin of garlic. Journal of Microbes and Infection, 341-357.
- Aytul, K.K., 2010. Antimicrobial and antioxidant activities of olive leaf extract and its food applications. Master of Science Degree thesis, Izmir Institute of Technology, Turkey.
- Azizzadeh Deshad, A., Heshmati, M. and Ghaini M.H., 2010. Garlic extract can induce apoptotic cell death in the human colon adenocarcinoma HT29 cell line. Iranian Journal of Pathology, 5(3): 126-131.
- Bazari Moghaddam, S., Sharif Rohani, M., Sharifpour, I., Pajand, Z., Jalilpour, J. and Masoumzadeh, M., 2013. Determination of lethal concentration of hydroalcoholic extract (Allium sativum L.) and its effect on gill tissue of Persicus sturgeon (Acipenser persicus) fingerlings. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 30(6): 915-922.
- Cai, Y., Wang, R., An, M.M., Liang, B.B. and Fang, Y., 2008. In-vitro bacteriocidal activity of allicin combined with ceefoperazone, tobramycin and ciprofloxacin. International Journal of Antimicrob Agents, 31(2): 179-180.
- Caturla, N., Perez-fons, L., Estepa, A. and Micol, V., 2005. Differential effect of oleuropein, a biophenol from Olea europaea, on anionic and zwiterionic phospholipid model membranes. Chemistry and Physics Lipids Journal, 137: 2-17.
- Fazlollahzadeh, F., Keramati, K., Nazifi, S., Shiriani, S. and Seifi, S., 2011. Effect of garlic on hematological parameters and plasma activaties of ALT and AST of Rainbow trout intempreture stress. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 5(9): 84-90.
- Finney, D.J., 1971. Statistical Methods in Biological Assay. Hafner Publishing Company, New York, 688p.
- Ghazanfari, T., Hassan, Z.M. and Khamesipour, A., 2006. Enhancement of peritoneal macrophage phagocytic activity against Leishmania major by garlic (Allium sativum) treatment. Journal of Ethnopharmacology, 103(3): 333-337.
- Han, J., Lawson, L., Han, G. and Han, P., 1995. A spectrophotometric method for quantitative determination of allicin and total garlic thiosulfinates. Biochemical Journal, 225: 157-160.
- Kazemipour, J., Rashai M. and Kiwani, Y., 2004. Qualitative comparison of the effect of garlic and chamomile extract on the removal of surface wounds of common carp (Cyprinus carpio). Pajouhesh & Sazandegi, 66: 93-97.
- Koch, H.P. and Lawson, L.D., 1996. Garlic: The Science and Therapeutic Application of Allium sativum L. and Related Species. Williams & Wilkins, Baltimore, 329p.
- Lee, O.H. and Lee, B.Y., 2010. Antioxidant and antimicrobial activity of individual and combined phenolic in Olea europaea leaf extract. Bioresource Technology Journal, 101(10): 3751-3754.
- Lee-Huang, S., Zhang, L., Lin Huang, P., Young-Tae, C. and Huang, P., 2003. Anti-HIV activity of olive leaf extract (OLE) and modulation of host cell gene expression by HIV-1 infection and OLE treatment. Biochemical and Biophysical Research Communications Journal, 307: 1029-1032.
- Markin, D., Duek, L. and Berdicevsky, I., 2003.
In-vitro antimicrobial activity of olive leaves. Mycoses Journal, 46: 132-136.
- Micol, V., Caturla, N., Peterz, L. and Mas, V., 2005. The olive leaf extract exhibits antiviral activity against haemorrhagic septicemia rhabdovirus (VHS). Antiviral Rresearch Journal, 66: 129-136.
- Mirsattari, A., 2002. Principles of Poisoning. University of Tehran, 220p.
- Moatari, A., Nekooeian, A. and Motamedifard, M., 2006. The anti-influenza virus activity of hydroalcoholic extract of olive leaves. Iranian Journal of Pharmaceutical Science, 2(3): 163-168.
- Ndong, D. and Fall, J., 2011. The effect of garlic (Allium sativum) on growth and immune responses of hybrid tilapia (Oreochromis niloticus × Oreochromis aureus). Journal of Clinical Immnunology and Immunopathology Research, 3: 1-9.
- Razavi, S.M., Azizzadeh, B. and Rahimi, H., 2006. An investigation on antiviral effect of Garlic extract on herpes simplex virus via cell culture. Journal of Dental Medicine Shaid Beheshti Universit, 24(1): 86-93.
- Rees, L.P., Minney, S.F., Plummer, N.T., Slater, J.H. and Skyrme, D.A., 1993. A quantitative assessment of the antimicrobial activity of garlic (Allium sativum). World Journal of Microbiology and Biotechnology, 9(3): 303-307.
- Sahandi, J., Gholipour-Kanani, H. and Taheri, A., 2012. Influence of garlic (Allium sativum) and mother worth (Matricaria chamomilla) extract on Ichthyophtiriasis multifilus parasite treatment in sail fin molly (Poecilia latipinna) ornamental fish. Global Veterinaria, 9(3): 362-366.
- Sanders, G.E., Batts, W.N. and Winton, J.R., 2003. Susceptibility of zebra fish (Danio rerio) to a model pathogen, spring viraemia of carp virus. Comparative Medicine Journal, 53(5): 21-514.
- Sattari, M., Shahsooni, D. and Shafiei, Sh., 2003. Systematic Fisheries (2). Haghshenas Publishing, 502p.
- Shalaby, A.M., Khattab, Y.A. and Abdolrhahman, A.M., 2006. Effect of garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Disease, 12(2): 172-201.
- Siddique, Y.H., Beg, T., Ara, G., Gupta, J. and Afzal, M., 2010. Antigenotoxic effect of allicin against estradio-17beta-induced genotoxic damage in cultured mammalian cells. National Product Research Journal, 24(12): 1087-1094.
- Sowjanya, B.L., Devi, K.R. and Madhavi, D., 2009. Modulatory effect of garlic extract against the cyclophosphamide induced genotoxicity in human lymphocytes in-vitro. Journal of Environmental Biology, 30(5): 663-666.
- Suntar, I.P., Akkol, E.K. and Baykal, T., 2010. Assessment of anti inflammatory and antiiciceptic activities of Olea europaea L. Journal of Medicine of Food, 13(2): 352-356.
- Syngai, G.G., Dey, S. and Bharali, R., 2016. Evaluation of toxicity levels of the aqueous extract of Allium sativum and its effects on the behavior of Juvenile common carp (Cyprinus carpio L., 1758). Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research, 9(3): 417-421.
- Tekieh, E., Moghadam Kia, S., Eidi, A., Taghizad Farid, R., Ferdosi, R. and Zaringhalam, J., 2012. Investigation on the anti-inflamatory and analgesic effect of Olea europaea L. metanolic extract on male NMRI mouse. Iranian South Medical Journal, 1: 13-23.
- TRC, 1984. O.E.C.D. Guideline for Testing of Chemicals, Section 2. Effects on Biotic Systems: 1-39.
- Tsubura, A., Lai, Y.C., Kuwata, M., Uehara, N. and Yoshizawa, K., 2011. Anticancer effect of garlic and garlic-drived compounds for breast cancer control. Anticancer Agents Medicinal Chemical Journal, 11(3): 249-253.
- Vosoughi, Gh.H. and Mostajer, B., 2009. Freshwater Fish. Tehran University Press, 317p.
- Waag, T., Gelhaus, C., Rath, J., Stich, A., Leippe, M. and Schirmeister, T., 2010. Allicin and derivates are cysteine protease inhibitors with antiparasitic activity. Bioorganic and Medicinal Chemistry Letters Jouranl, 15(18): 5541-5543.
- Waterman, E. and Lockwood, B., 2007. Active compomemts and clinical application of olive oil. Alternative Medicine Review Jouranl, 12(4): 331-342.
- Woodward, P.W., 1996. Garlic and Friends: The History, Growth and Use of Edible Alliums. Hyland House, 248p.
- Zaher, K.S., 2007. In-vitro studies on the antiviral effect of olive leaf against infectious Laryngotracheitis virus. Global Veterinaria Jouranal, 1(1): 24-30.
- Zargari, A., 1996. Medicinal Plants (Vol. 3). Tehran University Press and Publishing, 930p.
- Zaslaver, M., Offer, S. and Kerem, Z., 2005. Natural compounds derived from foods modulate nitric oxide production and oxidative status in epithelial lung cells. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53: 9934-9939.
- Zhang, Y., Yao, H.P., Huang, F.F., Wu, W., Gao, Y. and Chen, Z.B., 2008. Allicin, a major component of garlic, inhibits apoptosis in vital organs in rats with trauma/hemorrhagic shock. Critical Care Medicine Journal, 36(12): 3226-3232.