همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

2 عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

چکیده

سرشاخه‌های گلدار آویشن کرمانی Thymus carmanicus JALAS. Spec. nov از ارتفاع 2250 متر کوهستان چهارباغ (استان گلستان)،‌ در اواسط تیرماه 1380 جمع‌آوری گردید و به روش تقطیر با بخار آب اسانس‌گیری و بازده اسانس 0.82 بدست آمد. روغن اسانس توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. از میان ترکیبهای شناسایی شده، پولگون (25.37 درصد)، 1و 8- سینئول (9.47 درصد)،‌کارواکرول (8.94 درصد)،‌ترانس- پارا- منت، 2- ان- 1- ال (8.49 درصد)، وربنون (8.04 درصد)، بورنئول (6.37 درصد)، پارا- سیمن (6.13 درصد)، منتول (5.76 درصد)، پیپریتون (5.43) و تیمول (3 درصد) بیشترین مقدار از حجم اسانس را به خود اختصاص داده‌اند.

کلیدواژه‌ها

آئینه‌چی،‌یعقوب، 1365. مضرات پزشکی و گیاهان دارویی ایران.
پارسا، احمد، 1359. فلور ایران، جلد چهارم، انتشارات دانشگاه تهران، صفحه 568.
سفیدکن، فاطمه، عسگری، فاطمه، میرمصطفی، 1380. تحقیقات گیاهان درویی و معطر، بررسی روغن اسانسی T.carnosus در ایران، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
شریفی، گلنوش، 1368. بررسی تاکسونومی گیاه آویشن در ایران. دانشگاه شهید بهشتی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد.
مازندرانی، معصومه، 1379. شناسایی گونه‌های Menthaو گونه‌های همراه آن در شرایط متفاوت اکولوژیک و تأثیر آن عوامل، بر کمیت و کیفیت اسانس در دو گونه M. longifolia و M. aquatica، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، پایان‌نامه دکتر تخصصی.
میرزا، مهدی، سفیدکن،‌ فاطمه،‌احمدی،‌لطیفه، 1375. اسانس‌های طبیعی (استخراج، شناسایی کمی و کیفی،‌ کاربرد)، انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، شماره انتشار161.
Campbell, C. S, E. A, Kellogg, and P. F., stevens. 1999. Plant systematic A phylogenetic Approach pp. 383-384.
Chevallier, A. 1985. The Encyclopedia of Medicinal plants. Pp. 142, 274.
Davies, M. W. 1990. Cas chromatographic retention indices of Monoterpenes and swsquiterpenes on methyl silicone and Carbowax 20M phases. J. Chromatogr., 503, 1-24.
Fisher, N.h. 1991. Ecological chemistry and bio chemistry of plant terpenoids, Ed. Harborne, J. B and tomas- Barberan, F. A, pp. 377-398.
Furia, T.E, N. Bellance. 1975. Eds, Fenarolis’s Hand book of flavor ingredients, vol. 2, P, 488.
Guenther, E. 1949. Oil of thyme In the essential oils. Vol. 3, Individual essential oils of the plant families Rutaceae and Labiatae. Kreiger, Florida, USAI. Pp- 744-763.
Heath, H. B. 1981. Source book of flavours. AVI, Connecticut, USA.
Leung, A. Y. 1980. Encyclopedia of common natural ingredients in food, drugs and cosmetics. Wiley, New York, USA.
Lincol, D. E and Murray. 1978. Phyto chemistry, 17.
Marhuenda, E. and Y. C. Alarcon de la lastra. 1987. Histological and histochemical study of Thymus camosus Bioss. An. R Acad. Farm. 53 (3), 512-518.
Marhuenda, E. . 1991. Antimicrobial activity of some essential oils {harmacognosy, Pharmacology, Phytomedicine, Toxicology.
Marhuenda, E. and Y.C. Alarcon de la Lastra. 1996.Composition of Essential Oil of Thymus Carnosus and Its Variation. Fitoterapia, 6, 448-450.
Morgan, R. K. 1989. Chemotypic characteristics of Thymus vulgaris L. in Central Otago, New Zeland. Jornal of Biogeography 16: 483 – 491.
Morgan, R. K 1990. Thyme in the central otago landscape. In: kearsley, G’ Fitzharris, B. ed., Southern landscapes, Department of Geography, University of Otago, NZ. Pp. 213-232.
Negueruela, A. V., and M. Perez-Alonso. 1990. New data on the chemical composition of essential oils from lberian Thyme species. Botanica Complutensis, 16, 91-97.
Rechinger, K. H. 1982. Thymus carmanicus JALAS. Spec. Nov in K. H. Rechinger, Flora Iranica, 547.
Salgueiro, L, R. Vila, X. Tomas, F. Tomi, S. Canigueral, J. Casanova, A. proenca dacuhna and T. Adzet. 1995.Chemicalpolymorphism of the essential oil of Thymus camosus from Portugal. Phytochemistry, 38, 391-396.
Shibamoto, T. 1987. Retention Indices in Essential Oil Analysis, In: Capillary Gas Chromagraphy in Essential oil Analysis. Edits., P. Sandra and C. Bicchi, Chapter 8, pp 259-274, Dr. Alferd Huething Verlag, New York.
Simon J. E., A. F. chadwick and L. E. Carder. 1997. Aromatic and Medicinal plants of Temperate Zone, Archon Books, 77070.
Wilkinson, E. L. G. M, Dann, G. J. S, Smith. 1979. Thyme in Central Otago. Tussoko Grasslands and Mountainlands Institute, Lincln College, NZ. Special Publication No. 14.