- اکبرینیا، ا. و میرزا، م.، 1387. شناسایی ترکیبهای معطر گیاه دارویی آویشن دنایی کشت شده در قزوین. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 87: 62-58.
- برازنده م.م. و باقرزاده، ک.، 1386. بررسی ترکیبات شیمیایی روغن فرّار آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak) جمعآوری شده از چهار منطقه مختلف استان اصفهان، گیاهان دارویی، 19: 23-15.
- جمزاد، ز.، 1391. فلور ایران: تیره نعنا (شماره 76). انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، 1066 صفحه.
- حاجی آقایی، ر.، علوی، س.ح.ر.، رضازاده، ش.ع. حاجیآخوندی، غ. و صمدی، ز.، 1387. شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانسهای آویشن قفقازی (T. caucasicus) و آویشن تفلیسی (T. transcaucasicus) و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن. گزارش طرح تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی. http://fa.projects.sid.ir/ViewPaper.aspx?ID=1037
- داداشپور، م.، رسولی، ا.، سروری زنجانی، ر.، سفیدکن، ف.، تقی زاده، م. و درویش علیپور آستانه، ش.، 1390. فعالیت ضدمیکروبی، رادیکالزدایی نیتریک اکساید و سمّیت سلولی اسانس آویشن دنایی. آسیبشناسی زیستی، 14(1): 47-37.
- سفیدکن، ف. و رحیمی بیدگلی، ع.، 1381. بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) در دوره رشد گیاه و با روشهای مختلف تقطیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 15: 22-1.
- سفیدکن، ف. و عسکری، ف.، 1381. مقایسه کمّی و کیفی اسانس پنج گونه آویشن (Thymus). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 12(1): 51-29.
- میرزا، م. و احمدی، ل.، 1379. کارایی دو ستون DB5 و DB1 در شناسایی ترکیبهای اسانس Thymus fedtschenkoi Roninger. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران،6: 139-128.
-
Abousaber, M.,
Hadjakhoondi, A. and
Shafiee, A., 2002. Composition of the essential oil of
Thymus pubescens boiss. et Kotschy ex Celak and
Thymus fedtschenkoi Ronniger from Iran. Journal of Essential Oil Research, 14(3): 154-155.
- Amiri, H., 2012. Essential oils composition and antioxidant properties of three Thymus species evidence-based complementary and alternative. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2012(1): 1-8.
- Baser, K.H.C., Demirci, B., Kirimer, N., Satil, F. and Tumen, G., 2002. The essential oils of Thymus migricus and T. fedtschenkoi var. handelii from Turkey. Flavour and Fragrance Journal, 17: 41-45.
- Behravan, J., Ramezani, M., Fani Nobandegani, E. and Ehtesham Gharaee, M., 2011. Antiviral and antimicrobial activities of Thymus transcaspicus essential oil. Pharmacologyonline, 1: 1190-1199.
- Bounatirou, S., Aschi-Smiti, S., Miguel, M.G., Faleiro, M.L., Rejeb, M.N., Neffati, M., Costa. M.M., Figueiredo, A.C., Barroso, J.G. and Pedro, L.G., 2007. Chemical composition, antioxidant and antibacterial activities of the essential oils isolated from Tunisian Thymus capitatus Hoff. et Link. Food Chemistry, 105: 146-155.
- Brantner, A.H., Pfeifhofer, H.W., Ercegovac, O., Males, Z. and Plazibat, M., 2005. Essential oil composition and antioxidant activity of Thymus bracteosus Vis. ex Bent. Flavour and Fragrance Journal, 20(6): 596-600.
- Goodner, K.L., Mahattanatawee, K., Plotto, A., Sotomayor, J.A. and Jordán, M.J., 2006. Aromatic profiles of Thymus hyemalis and Spanish T. vulgarisessential oils by GC-MS/GC-O. Industrial Crops and Products, 24: 264-268.
- Hazzit, M., Baaliouamer, A., Veríssimo, A.R., Faleiro, M.L. and Miguel, M.G., 2009. Chemical composition and biological activities of Algerian Thymus oils. Food Chemistry, 116(3): 714-721.
- Khorshidi, J. and Rustaiee, A.R., 2011. Comparison of essential oil components of Thymus daenensis Celak. and T. fedtschenkoi in flowering stage. Bio Diversity-Elixir International Journal, 33: 2273-2275.
- Lee, S.J., Umano, K., Shibamoto, T. and Lee, K.G., 2005. Identification of volatile components in basil (Ocimum basilicum L.) and Thyme leaves (Thymus vulgaris L.) and their antioxidant properties. Food Chemistry, 91: 131-137.
- Mazooji, A., Salimpour, F., Danaei, M., Akhoondi Darzikolaei, S. and Shirmohammadi, K., 2012. Comparative study of the essential oil chemical composition of Thymus Kotschyanus Boiss. & Hohen var. kotschyanus from Iran. Annals of Biological Research, 3(3): 1443-1451.
- Mehrgan, H., Mojab, F., Pakdaman, Sh. and Poursaeed M., 2008. Antibacterial activity of Thymus pubescens methanolic extract. Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 7(4): 291-295.
- Mericil, F., 1986. Volatile oils of Thymus kotschyanus var glabrescens and Thymus fedtschenkoi var handelii. Journal of Natural Product, 49(5): 942.
- Miri, R., Ramezani, M., Javidnia, K. and Ahmadi, L., 2002. Composition of the volatile oil of Thymus transcaspicus Klokov from Iran. Flavour and Fragrance Journal, 17(4): 245-246.
-
Mirza, M. and
Baher, Z.F., 2003. Chemical composition of essential oil from
Thymus vulgaris hybrid. Journal of Essential Oil Research,
15(6): 404-405.
- Nazemiyeh, H., Lotfipoor, F., Delazar, A., Razavi, S.M. Asnaashari, S., Kasebi, N., Talebpour, A.H., Nahar, L. and Sarker, S.D., 2011. Chemical composition, and antibacterial and free-radical-scavenging activities of the essential oils of a citronellol producing new chemotype of Thymus pubescens Boiss. & Kotschy ex Celak. Research Natural Production, 5(3): 184-192.
- Nejad Ebrahimi, S., Hadian, J., Mirjalili, M.H., Sonboli A. and Yousefzadi M., 2008. Essential oil composition and antibacterial activity of Thymus caramanicus at different phenological stages. Food Chemistry, 110(4): 927-931.
- Nickavar, B., Mojab, F. and Dolat-Abadi, R., 2005. Analysis of the essential oils of two Thymus species from Iran. Food Chemistry, 90(4): 609-611.
- Rota, M.C., Herrera, A., Martínez, R.M., Sotomayor, J.A. and Jordán, M.J., 2008. Antimicrobial activity and chemical composition of Thymus vulgaris, Thymus zygis and Thymus hyemalis essential oils. Food Control, 19(7): 681-687.
- Rustaiee, A.R., Khorshidi, J., Fakhr Tabatabaei, M., Omidbaigi, R. and Sefidkon, F., 2010. Essential oil composition of
Thymus daenensis Celak. during its phenological cycle.
Journal of Essential Oil Bearing Plants, 13(5): 556-560.
- Rustaiyan, A., Lajevardi, T., Rabbani, M., Yari, M. and Masoudi, Sh., 1999. Chemical constituents of the essential oil of Thymus kotschyanus Boiss & Hohen from Iran. Daru, 7(4): 27-28.
- Safaei-Ghomi, J., Ebrahimabadi, A.H., Djafari-Bidgoli, Z. and Batooli, H., 2009. GC/MS analysis and in vitro antioxidant activity of essential oil and methanol extracts of Thymus caramanicus Jalas and its main constituent carvacrol. Food Chemistry, 115(4): 1524-1528.
- Sajjadi, S.E. and Khatamsaz, M., 2003. Composition of the essential oil of Thymus daenensis Celak. ssp. Lancifolius (Celak) Jalas. Journal of Essential Oil Research, 15: 34-35.
- Sefidkon, F., Askari, F. and Ghorbanli, M., 2002. Essential oil composition of Thymus pubescens from Iran. Journal of Essential Oil Research, 14(2): 116-117.
- Tabrizi, L., Koocheki, A., Rezvani Moghaddam, P. and Nassiri-Mahallati M., 2010. Chemical composition of the essential oil from Thymus transcaspicus in natural habitats. Chemistry of Natural Compounds, 46(1): 121-124.
- Zamani N., Mianabadi M. and Abdolzadeh A., 2011. Changes in antioxidant activity of Thymus transcaspicus (Klokov) during growth and developmental stages. Journal of Cell and Molecular Research, 3(1): 12-18.
- Yavari, A.R., Nazeri, V., Sefidkon, F. and Hassani, M.E., 2010. Chemical composition of Thymus migricus Klokov & Desj.-Shost. essential oil from different regions of West Azerbaijan province. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 26(1): 14-21.