نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
اعضای هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
چکیده
میوه گیاه پرتقال ((Citrus sinensisاز تیره مرکبات (Rutaceae) ، در فصل پاییز از منطقه شمال جمع آوری گردید و پس از جدا سازی پوست از میوه به روش پرس سرد (Cold-press) اسانس گیری انجام شده و بعد با استفاده از دستگاه GC و طیف سنجی جرمیGC/MS، ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مورد شناسایی دقیق قرار گرفت. در مجموع 21 ترکیب در اسانس پوست پرتقال شناسایی شد که عمده ترین ترکیبهای آن لیمونن )94.3%)، میرسن (1.5%), لینالول (0.9%)، دکانال (0.5%)، آلفا-پینن (0.4%) و اکتانول (0.3%) بود. پس از عمل ترپن زدایی که به وسیله تقطیر جزء به جزء و با استفاده از پمپ خلاء انجام پذیرفت تغییرات مختلفی در اسانس پوست پرتقال بوجود آمد. عمده ترین ترکیبها در اسانس حاصل لیمونن (92.2%)، لینالول (1.5%)، میرسن (0.5%)، آلفا-پینن (0.1%) و دکانال (0.7%) بودند.
کلیدواژهها