همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

اعضای هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

چکیده

میوه گیاه پرتقال ((Citrus sinensisاز تیره مرکبات (Rutaceae) ، در فصل پاییز از منطقه شمال جمع آوری گردید و پس از جدا سازی پوست از میوه به روش پرس سرد (Cold-press) اسانس گیری انجام شده و بعد با استفاده از دستگاه GC  و طیف سنجی جرمیGC/MS، ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مورد شناسایی دقیق قرار گرفت. در مجموع 21 ترکیب در اسانس پوست پرتقال شناسایی شد که عمده ترین ترکیبهای آن لیمونن )94.3%)،  میرسن (1.5%), لینالول (0.9%)، دکانال (0.5%)، آلفا-پینن (0.4%) و اکتانول  (0.3%) بود. پس از عمل ترپن زدایی که به وسیله تقطیر جزء به جزء و با استفاده از پمپ خلاء انجام پذیرفت تغییرات مختلفی در اسانس پوست پرتقال بوجود آمد. عمده ترین ترکیبها در اسانس حاصل لیمونن (92.2%)، لینالول (1.5%)،  میرسن (0.5%)، آلفا-پینن (0.1%) و دکانال (0.7%) بودند.

کلیدواژه‌ها

- زرگری، ع.، 1345. گیا هان دارویی، جلد اول، چاپ دوم، انتشارات امیر کبیر، 947 صفحه.
- ثابتی، ح.، 1355. جنگلها، درختان و درختچه های ایران، انتشارات سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، 810 صفحه.
- صدری، ح.، 1374. روغنهای اسانسی مرکبات. مجله پژوهش و سازندگی، 26: 33-28.
- Atal, C.D. and Kapur, B.M., 1989.  Essential oils, isolation in cultivation and utilation of aromatic Plants, Regional research laboratory, Jammu-tawi, India, 748p.
- Castle, W. S., 2003.  Citrus Industry Magazin, 84(9): 16-20
- Klemme, D., 1987. Contact 55, Haarman & Reimer Gmbh, Holzminden, Germany.
- Guenther, E., 1952. The Essential Oils, Vol: 6, Robert E. Krieger Publishing Company. Malabar, Florida, 164-180.
- Reinecius, G. 1994. Source Book of Flavours. Chapman&Hall, New York, London, p 223.
- Shaw, P.E. and Coleman, R.L, 1977. Journal of Agricaltural and Food Chemistry, 22: 785-787.
- Vora, J.D. and Mathews, R.F. 1983.  Preparation and chemical composition of organic oil, Journal of Food Science, 48-50. 
- Owusu-Yaw, J., Mathews, R.F. and West, P.F., 1986. Alcohol deterpenation of orange oil, Journal of Food Science, 51-56.