همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه

2 استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه

3 استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه

چکیده

این تحقیق بر روی مرغ‌های مادر بومی (آذربایجان‌غربی) انجام شد. برای این منظور، تعداد 240 قطعه مرغ بومی در سن 23 هفتگی در چهار گروه آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. مرغ‌های هر گروه در 6 قفس قرار گرفتند. همچنین یک خروس بالغ هم به‌منظور بررسی صفات باروری و جوجه درآوری در هر کدام از قفس‌ها قرار گرفت. مرغ‌های گروه‌های مختلف سطوح صفر، 25/0%، 5/0% و 1% پودر زردچوبه (Curcuma longa L.) را دریافت کردند. بعد از 5 هفته تغذیه با جیره‌های آزمایشی، 20 تخم از هر قفس جمع‌آوری شد و برای جوجه‌کشی استفاده گردید. هیچ تفاوت معنی‌داری برای جوجه درآوری، باروری، تلفات جنین، وزن جوجه و همچنین کیفیت جوجه یک‌روزه بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0p>). زردچوبه تأثیری بر پروتئین کل خون نداشت (05/0p>)، اما بالاترین سطح زردچوبه (1%) باعث افزایش میزان کلسترول کل خون گردید (05/0p<). همچنین فعالیت آنزیم‌های لاکتات دهیدروژناز و گلوتامات اگزالواستات ترانس آمیناز هم تحت تأثیر زردچوبه قرار نگرفت (05/0p>)، اما همه سطوح زردچوبه فعالیت گلوتامات پیروات ترانس آمیناز خون را در مقایسه با شاهد کاهش دادند (05/0p<).

کلیدواژه‌ها

- جاجوندیان، ر.، 1380. بررسی تأثیر محافظت‌کنندگی زردچوبه در مسمومیت کبدی جوجه‌ی گوشتی. پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد.
- Ashok, P. and Meenakshi, B., 2004. Contraceptive effect of Curcuma longa (L.) in male albino rat. Asian Journal of Andrology, 6: 71-74.
- Babu, P.S. and Srinivasan, K., 1997. Hypolipidemic action of curcumin, the active principle of turmeric in streptozotocin induced diabetic rats. Molecular and Cellular Biochemistry, 166: 169-175.
- Chattopadhyay, I., Biswas, K., Bandyopadhyay, U. and Banerjee, R.K., 2004. Turmeric and curcumin: biological actions and medicinal applications. Current Science, 87: 44-53.
- Daneshyar, M., 2012. The effect of dietary turmeric on antioxidant properties of thigh meat in broiler chickens after slaughter. Animal Science Journal, 83: 599-604.
- Daneshyar, M., Kermanshahi, H. and Golian, A.G., 2009. Changes of biochemical parameters and enzyme activities in broiler chickens with cold-induced ascites. Poultry Science, 88: 106-110.
- Daneshyar, M., Kermanshahi, H. and Golian, A.G., 2012. The effects of turmeric supplementation on antioxidant status, blood gas indices and mortality in broiler chickens with T3-induced ascites. British Poultry Science, 53: 379-385.
- Daneshyar, M., Alizadeh Ghandkanlo, M., Sabzi Bayeghra, F., Farhangpajhoh, F. and Aghaei, M., 2011. Effects of dietary turmeric supplementation on plasma lipoproteins, meat quality and fatty acid composition in broilers. South African Journal of Animal Science, 41: 420-428.
- Drexler, H., Zeiher, A.M., Meinzerand, K. and Just, H., 1991. Correctionof endothelial dysfunction in coronary microcirculation of hypercholesterolemicpatients by L-arginine. Lancet, 338: 1546-1550.
- Garg, S.K., 1974. Effect of Curcuma longa on fertility in experimental animals. Planta Medica, 26: 225-227.
- Halim Eshrat, M.A.H., 2002. Hypoglycemic, hypolipidemic and antioxidant properties of combination of curcumin from Curcoma longa Linn. and partially purified product from Abroma augusta Linn. in streptozotocin induced diabetes. Indian Journal of Clinical Biochemistry, 17: 33-43.
- Halliwell, B. and Gutteridge, J.M.C., 1990. Role of free radicals and catalytic metal ions in human disease: an overview. Methods in Enzymology, 186: 1-85.
- Joe, B. and Lokesh, B.R., 1994. Role of capsaicin, curcumin and dietary n-3 fatty acids in lowering the generation of reactive oxygen species in rat peritoneal macrophages. Biochimica et Biophysica Acta, 1224: 255-263.
- Kamal-Eldin, A., Frank, J., Razdan, A., Tengblad, S., Basu, S. and Vessby, B., 2000. Effects of dietary phenolic compounds on tocopherol, cholesterol, and fatty acids in rats. Lipids, 35: 427-435.
- Kermanshahi, H. and Riasi, A., 2006. Effect of turmeric rhizome powder (Curcuma longa) and soluble NSP degrading enzyme on some blood parameters of laying hens. International Journal of Poultry Science, 5: 494-498.
- Mehala, C. and Moorthy, M., 2008. Effect of Aloe vera and Curcuma longa (turmeric) on carcass characteristics and biochemical parameters of broilers. International Journal of Poultry Science, 7: 857-861.
- Miquel, J., Bernd, A., Sempere, J.M., Diaz-Alperi, J. and Ramires, A., 2002. The curcumin antioxidants: pharmacological effects and prospects for future clinical use. A review, Archives of Gerontology and Geriatrics, 34: 37-46.
- Nadia, R., Hassan, R.A., Qota, E.M. and Fayek, H.M., 2008. Effect of natural antioxidant on oxidative stability of eggs and productive and reproductive performance of laying hens. International Journal of Poultry Science, 7: 134-150.
- Ramirez-Tortosa, M.C., Mesa, M.D., Agullera, M.C., Qulles, J.L., Baro, L. and Ramirez-Tortosa, C.L., 1999. Oral administration of a turmeric extract inhibits LDL oxidation and has hypocholesterolemic effects in rabbits with experimental atherosclerosis. Atherosclerosis, 147: 371-378.
- Rao, D.S., Sekhara, N.C., Satyanarayna, M.N. and Srinivasan, M., 1970. Effect of curcumin on serum and liver cholesterol levels in the rat. Journal of Nutrition, 100: 1307-1315.
- Ruby, A.J., Kuttan, G., Babu, K.D., Rajasekharan, K.N. and Kuttan, R., 1995. Antitumor and antioxidant activity of natural curcuminoids. Cancer Letters, 94: 79-83.
- Rukkumani, R., Sribalasubashini, M. and Menon, V.P., 2003. Protective effects of curcumin and photo-irradiated curcumin on circulatory lipids and lipid peroxidation products in alcohol and polyunsaturated fatty acid-induced toxicity. Phytotherapy Research, 17: 925-929.
- Safary, H. and Daneshyar, M., 2012. Effect of dietary sodium nitrate consumption on egg production, egg quality characteristics and some blood indices in native hens of west Azarbaijan province. Asian-Australian Journal of Animal Science, 25: 1611-1616.
- Soni, K.B. and Kuttan, R., 1992. Effect of oral curcumin administration on serum peroxides and cholesterol levels in human volunteers. Indian Journal of Physiology and Pharmacology,
36: 273-275.
- Subramanian, M., Sreejayan Rao, M.N.A., Devasagayam, T.P.A. and Singh, B.B., 1994. Diminution of singlet oxygen induced DNA damage by curcumin and related antioxidants. Mutation Research, 311: 249-255.
- Tona, K., Bamelis, F., De Ketelaere, B., Bruggeman, V., Moraes, V.M.B., Buyse, J., Onagbesan, O. and Decuypere, E., 2003. Efects ofstorage time on spread of hatch, chick quality and chick juvenile growth. Poultry Science, 82: 736-741.
- Unnikrishnan, M.K. and Rao, M.N.A., 1995. Curcumin inhibits nitrogen dioxide induced oxidation of hemoglobin. Molecular and Cellular Biochemistry, 146: 35-37.
- Vijayalaxmi., 1980. Genetic effects of turmeric and curcumin in mice and rats. Mutation Research/Genetic Toxicology, 79(2): 125-32.