- پیوندی، م.، میرزا، م. و کمالی جامکانی، ز.، 1390. تأثیر نانو کود کلات آهن با کلات آهن بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان مرزه (Satureja hortensis).تازههای بیوتکنولوژی سلولی- مولکولی پرند، 2(5): 32-25.
- ساجدی، ن. ع. و اردکانی، م.ر.، 1387. اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن، روی و آهن بر شاخصهای فیزیولوژیک ذرت علوفهای در استان مرکزی. پژوهشهای زراعی ایران، 6(1): 109-99.
- رجببیگی، ا.، قناتی، ف. و سفیدکن، ف.، 1386. بررسی تأثیر آهن بر محتوای اسانس گیاه ریحان. علوم دانشگاه تهران، 33(4): 53-49.
- رضایی، ر.، حسینی،س.م.، شعبانعلی فمی، ح. و صفا، ل.، 1388. شناسایی و تحلیل موانع توسعهی فناوری نانو در بخش کشاورزی ایران از دیدگاه محققان. سیاست علم و فناوری، 2(1): 20-17.
-
Adams, R.P., 1995. Identification of Essential Oil Components By Gas Chromatography/Mass Spectrometry. Allured Publishing Corporation, 456p.
- Chalchat, J.C. and Ozcan, M., 2008. Comparative essential oil composition of flower, leaves and stems of basil (Ocimum basilicum L.) used as herb. Food Chemistry, 110(2): 501-503.
- Das, R., Kiley, P.J., Segal, M., Norville, J., Yu, A.A., Wang, L., Trammell, S.A., Reddick, L.E., Kumar, R., Stellacci, F., Lebedev, N., Schnur, J., Bruce, B., Zhang, S. and Baldo, M., 2004. Integration of photosynthetic protein molecular complexes in solid-state electronic devices. Nano Letters, 4(6): 1079-1083.
- Davis, N.W., 1990. Gas chromatographic retention indices of monoterpenes and sesquiterpenes on methyl silicone and Carbowax 20M phases. Journal of Chromatography A, 503: 1-24.
- El-Gendy, S.A., Hosni, A.M., Ahmed, S.S., Ömer, E.A. and Reham, M.S., 2001. Variation in herbage yield and oil composition of sweet Basil (Ocimum basilicum L.) var. ‘Grande Verde’ grown organically in a newly reclaimed land in Egypt. Arab University Journal of Agricultural Science, 9: 915-933.
- Johnson, A., 2006. Agriculture and Nanotechnology. Website: http://tahan. Com /Charlie/ nanosociety.
-Hassanpouraghdam, M.B., Gohari, G.H.R., Tabatabaei, S.J. and Dadpour, M.R., 2010. Inflorescence and leaves essential oil composition of hydroponically grown Ocimum basilicum L. Journal of Serbian Chemical Society, 75(10): 1361-1368.
-
Mazaherinia, S.,
Astaraei, A.R,
Fotovat, A. and
Monshi, A., 2010. Nano iron oxide particles efficiency on Fe, Mn, Zn and Cu concentrations in wheat plant.
World Applied Sciences Journal, 7(1): 36-40.
- Ozcan, M. and Chalchat, J.C., 2002. Essential oil compostition of Ocimum basilicum L. and Ocimum minimum L. in Turkey. Czech journal of food sciences, 20(6): 223-228.
- Sajjadi, S.E., 2006. Analysis of the essential oils of two cultivated basil (Ocimum basilicum L.) from Iran. Daru, 14(3): 128-130.
- Schaller, R.D. and Klimov, V.I., 2004. High efficiency carrier multiplication in PbSe nanocrystals: implications for solar Energy conversion. Physical Review Letters, 92(18): 186601-1-186601-4.
- Sheykhbaglou, R., Sedghi, M., Tajbakhsh Shishevan, M. and Seyed Sharifi, R., 2010. Effects of nano-iron oxide particles on agronomic traits of soybean. Notulae Scientia Biologicae, 2(2): 112-113.
- Shibamoto, T., 1987. Retention indices in essential oil analysis: 259-274. In: Sandra, P. and Bicchi, C., (Eds.). Capillary Gas Chromatography in Essential Oil Analysis. Huethig, Verlag, New York, 435p.
- Snaz, M., Cavero, J. and Abadia, J., 1992. Iron chlorosis in the Ebro river basin Spain. Journal of Plant Nutrition, 15(10): 1971-1981.
- Taiz, L. And Zeiger, E., 2010. Plant Physiology. Sinauer Associates Inc, 782p.
- Telci, I., Bayram, E., Yilmaz, G. and Avci, B., 2006. Variability in essential oil composition of Turkish basils (Ocimum basilicum L.). Biochemical Systematic and Ecology, 34(6): 489-497.
- Yeritsyan, N. and Economakis, C., 2002. Effect of nutrient solution’s iron concentration on growth and essential oil content of oregano plants growth in solution culture. Acta Horticulturae,576: 277-283.