همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار پاتولوژی، دانشگاه شاهد، تهران

2 استادیار بیوشیمی، دانشگاه شاهد، تهران

3 استادیار، دانشگاه علوم پزشکی قزوین

4 استادیار، دانشگاه شاهد، تهران

چکیده

یکی از عفونتهای مهم روده‌ای به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه، عفونت با سالمونلا است. با افزایش مقاومت باکتریایی به آنتی‌بیوتیکها، توجه به توسعه انواع آنتی‌باکتریال‌ها برای کنترل عفونت افزایش یافته است. یکی از روشهای درمانی و کنترل علائم که از زمانهای قدیم مرسوم بوده، استفاده از گیاهان دارویی می‌باشد. در این مطالعه، اثر سیر در درمان و کاهش علائم بالینی عفونت روده‌ای با سالمونلا تیفی‌موریوم بررسی شده است. این مطالعه روی 60 خرگوش نژاد Dutch-polish در سه گروه 20 تایی انجام شد. خرگوشها ابتدا با 1011باکتری سالمونلا تیفی‌موریوم آلوده شدند و 48 ساعت پس از آلودگی گروه 2 و 3 به‌ترتیب با دوز 20mg/kg و 40mg/kg عصاره آبی سیر سه بار در روز تحت درمان قرار گرفتند. علائم بالینی شامل ضربان قلب، وزن، درجه حرارت و وضعیت مزاجی حیوان 24، 48، 72، 96 و 168 ساعت پس از درمان و در گروه بدون درمان (گروه 1) در زمانهای مشابه مورد ارزیابی قرار گرفت. ضربان قلب، درجه حرارت و وضعیت مزاجی در سه گروه در روزهای مختلف و میان گروههای مختلف اختلاف معنی‌داری داشت (p=0.000). اما در مورد تغییر وزن، اختلاف آماری معنی‌داری مشاهده نشد (P>0.05). سیر در تسریع بهبود علایم بالینی عفونت روده‌ای سالمونلا تیفی‌موریوم مؤثر بوده و برای استفاده بالینی از این گیاه دارویی مطالعات وسیعتر به‌صورت کارآزمایی بالینی توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها

- جعفری، ح.، جلالی، م. و قره‌باغی، ر.، 1382. اثر سیر بر کلنی‌های سالمونلا تیفی‌موریوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین، 25: 12-8.
- Al- Waili, N.S., Saloom, K.Y., Akmal, M., Al-Waili, T.N., Al-Waili, A.N., Al- Waili, H., Ali, A. and Al-Sahlani, k., 2007. Effects of heating, storage and ultraviolet exposure on antimicrobial activity of garlic juice. Journal of Medicinal Food, 10(1): 208-212.
- Amin, M. and Kapadnis, B.P., 2005. Heat stable antimicrobial activity of allium ascalonicum against bacteria and fungi. Indian journal of experimental biology, 43(8): 751-754.
- Bakri, I.M. and Douglas, C.W.I., 2005. Inhibitory effect of garlic extract on oral bacteria. Archives of oral biology, 50(7): 645-651.
- Block, E., 1985. The chemistry of garlic and onions. Scientific American, 252: 114-119.
- Cavagnaro, P.F., Camargo, A., Galmarini, C.R. and Simon, P.W., 2007. Effect of cooking on garlic (Allium sativum L.) antiplatlet activity and thiosulfinates content. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55(4): 1280-1288.
- Chowdhury, A.K., Ahsan, M., Islam, S.N. and Ahmed, Z.U., 1991. Efficacy of aqueous extract of garlic & allicin in experimental shigellosis in rabbits. Indian Journal of Medical Research. 93: 33-36.
- Cutler, R.R. and Wilson, P., 2004. Antibacterial activity of a new, stable, aqueous extract of allicin against methicillin-resistant Staphylococcus aureus. British Journal of Biomedical Science (2): 71-74.
- Feldberg, R.S., Chang, S.C., Kotic, A.N., Nader, M., Neuwirth, Z., and Sundstrom, DC., 1988. Invitro mechanism of inhibition of bacterial cell growth by allicin. Antimicrob Agents chemther, 32(12): 1763-1768.
-Gomaa, N.F. and Hashish, M.H., 2003. Inhibitory effect of garlic (Allium sativum) on growth of some microorganisms. Journal of the Egyptian Public Health Association, 78(5-6): 361-372.
- Harris, J.C., Cottrell, S.L., Plummer, S. and Lioyd, D., 2001. Antimicrobial properties of Allium sativum (garlic). Applied Microbiology and Biotechnology, 57(3): 282-286.
- Iwalokum, B.A., Ogunledun, A., Ogbolu, D.O., Bamiro, S.B. and Jimi-omojola, J., 2004. In vitro antimicrobial properties of aqueous garlic extract against multidrug-resistant bacteria and candida species from Nigeria. Journal of Medicinal Food, 7(3): 327-333.
- Kumar, M. anf Berwal, J.S., 1988. Sensitivity of food pathogens to garlic (Allium sativum). Journal of Applied Microbiology, 84(21):213-215.
- Lesser, C. and Miller, S.I., 2005. Salmonellosis: 897-901. In Kasper, D.L., Fauci, AS., Longo, D.L., Braunwald, E., Hauser, S.L. and Jameson, J.L., (Eds.). Harrison's Principles of Iinternal Medicine. 16TH ed. Mc Graw-Hill. New york, 2607p.
- Miller, S.I., Pegues, D.A. and Ohl, M.E., 2005. Salmonella species including salmonella typhi: 2636-2654. In Mandel, G.L., Bennett, J.E. and Dolin, R., (Eds.). Principles and practice of infectious Disease. 6th ed. Philadelphia: Churchill Livingston, 3656p.
- Sasaki, J. and Kita, J., 2003. Bacteriocidal activity of garlic powder against Bacillus anthracis. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 49(4): 297-299.
- Singraham, J.L. and Ingraham, C.A., 1995. Text Book of Introduction to Microbiology. Wadsworth publishing co, London, 648p.
- Uchida, Y., Takahashi, T. and sato, N., 1975. The characteristics of the antibacterial activity of garlic. Japanese Journal of Antibiotics, 28: 638-642.