اثرات بیولوژیک اسانسها و عصارهها
مژگان محمودی؛ مهدی خدایی مطلق؛ حسینعلی قاسمی؛ امیرحسین خلت آبادی فراهانی
چکیده
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.912.104.6.1575.1610 بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس حاصل از برگ درخت کندر بر میکروفلور روده و برخی فراسنجههای خونی در بلدرچین ژاپنی، آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1: جیره پایه فاقد افزودنی (شاهد)، تیمار 2: جیره پایه+ آنتیبیوتیک باسیتراسین، ...
بیشتر
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.912.104.6.1575.1610 بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس حاصل از برگ درخت کندر بر میکروفلور روده و برخی فراسنجههای خونی در بلدرچین ژاپنی، آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1: جیره پایه فاقد افزودنی (شاهد)، تیمار 2: جیره پایه+ آنتیبیوتیک باسیتراسین، تیمار 3: جیره پایه+ 1 گرم پودر کندر در کیلوگرم جیره، تیمار 4: جیره پایه+ 2 گرم پودر کندر در کیلوگرم جیره، تیمار 5: جیره پایه+ 20 میلیگرم اسانس کندر در کیلوگرم جیره و تیمار 6: جیره پایه+ 40 میلیگرم اسانس کندر در کیلوگرم جیره بودند. نتایج آزمایش نشان داد که غلظت گلوکز خون در تیمار 5 در مقایسه با تیمارهای 3 و 4 افزایش معنیداری نشان داد (05/0>p ). بیشترین غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا در خون پرندههای تیمار 4 مشاهده شد (0.05>p ). جمعیت گونههای بیفیدوباکتریوم در تیمارهای 2، 3، 5 و 6 نسبت به تیمارهای شاهد و 4 افزایش معنیداری را نشان داد (0.05>p ). افزایش جمعیت گونههای لاکتوباسیلوس در تیمارهای 3 و 6 در مقایسه با تیمارهای شاهد، 2، 4 و 5 مشاهده شد (0.05>p ). همچنین در تیمارهای 3 و 6 افزایش جمعیت گونههای استرپتوکوکوس در مقایسه با تیمار 4 مشاهده شد (0.05>p ). در مجموع، نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از افزودنی اسانس حاصل از برگ درخت کندر در غلظت 40 میلیگرم در کیلوگرم جیره توانست جمعیت میکروبی روده را بهبود بخشد.
یونس مولودی؛ محسن دانشیار
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و برخی فراسنجههای خونی با استفاده از 360 قطعه از بلدرچین یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار (10 پرنده در هر تکرار) ...
بیشتر
هدف از این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و برخی فراسنجههای خونی با استفاده از 360 قطعه از بلدرچین یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار (10 پرنده در هر تکرار) بود. نتایج نشان داد که مصرف بالاترین سطح اسانس رزماری در هفته دوم موجب افزایش مصرف خوراک در مقایسه با دو سطح پایین آن شد (0.05>P). مصرف نعناع فلفلی در هفته چهارم آزمایش، ضریب تبدیل خوراک را تحت تأثیر قرار داد (0.05>P) و جوجه بلدرچینهای تغذیهشده با سطح متوسط اسانس نعناع (100 قسمت در میلیون) ضریب تبدیل خوراک پایینتری در مقایسه با سایر سطوح آن داشتند. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف رزماری یا نعناع فلفلی و یا مصرف توأم اسانس این دو گیاه تأثیری بر وزن سینه، ران، کبد و طحال نداشت (0.05<P). مصرف اسانس گیاهان رزماری یا نعناع فلفلی تغییری در فراسنجههای خونی تریگلیسرید، پروتئین، اوره، کراتینین و HDL نداشت (0.05<P). اثر رزماری بر طول مجموع ژوژنوم و ایلئوم تمایل به معنیدار شدن داشت (0.09=P) و سطوح 100 و 200 قسمت در میلیون رزماری طول بیشتر مجموع ژوژنوم و ایلئوم را در سن 35 روزگی باعث شدند. بهطور کلی، مصرف اسانس گیاهان رزماری و نعناع فلفلی موجب بهبود عملکرد در سنین ابتدایی رشد در بلدرچین میگردد.
لیدا سرابی؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
در این آزمایش، اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروههای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئهورا، 3- جیره حاوی اسید ...
بیشتر
در این آزمایش، اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروههای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئهورا، 3- جیره حاوی اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 4- جیره حاوی اسید آلی پوششدار ((Baby C4، 5- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 6- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی پوششدار (Baby C4) بودند. در این آزمایش درصد تولید تخم، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. اضافه کردن آلوئهورا و اسید آلی سبب کاهش معنیدار غلظت کلسترول زرده و کلسترول سرم در بلدرچینها شد (01/0>p). البته اثر تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع پرز ژژونوم اختلاف معنیداری را نشان داد (001/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آلوئهورا و اسید آلی و همچنین مخلوط اسید آلی و آلوئهورا سبب کاهش میزان کلسترول سرم و زرده شدهاست. استفاده توأم از گیاه دارویی آلوئهورا و گلیسریدهای اسید بوتیریک بهطور معنیداری ارتفاع و سطح پرز را افزایش داد و بیشترین عرض و عمق کریپت را به خود اختصاص داد.