صدیقه عسگری؛ احمد امامی؛ محمد رضا شمس اردکانی؛ غلامعلی نادری؛ ساناز اصلانی؛ تقی کشر؛ آتوسا آیرین
دوره 23، شماره 1 ، اردیبهشت 1386، ، صفحه 59-72
چکیده
امروزه عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدان و اکسیدان به عنوان عامل ایجاد بسیاری از بیماریها از جمله آترواسکلروز، سرطانها و پیری شناخته شدهاست. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدان سه غلظت متفاوت از هر یک از اسانسهای بدست آمده از میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp excelsa بر روی چند سیستم اکسیداتیو (همولیز گلبولهای قرمز، اکسیداسیون LDL، گلیکوزیلاسیون ...
بیشتر
امروزه عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدان و اکسیدان به عنوان عامل ایجاد بسیاری از بیماریها از جمله آترواسکلروز، سرطانها و پیری شناخته شدهاست. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدان سه غلظت متفاوت از هر یک از اسانسهای بدست آمده از میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp excelsa بر روی چند سیستم اکسیداتیو (همولیز گلبولهای قرمز، اکسیداسیون LDL، گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین و نیز پراکسیداسیون لینولئیک اسید) مورد بررسی قرار گرفتهاست. نتایج نشان میدهد که: 1) اسانسهای مورد بررسی به خوبی گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین را مهار نمودهاست. 2) اکسیداسیون LDL در حضور غلظتهای مختلف اسانس سرشاخه گیاه به خوبی مهار شدهاست، در صورتیکه اسانس میوه در غلظتهای مورد مطالعه تأثیری بر اکسیداسیون LDL نداشتهاست. 3) اکسیداسیون لینولئیک اسید در حضور اسانسهای بدست آمده از میوه و سرشاخه به خوبی مهار گردیده و میزان مهار با افزایش زمان انکوباسیون رابطه مستقیم نشان داد. 4) اسانسهای مورد مطالعه، در غلظت کم، همولیز گلبولهای قرمز را مهار و در غلظتهای بیشتر تسریع نموده و در مورد این سیستم بیشتر خاصیت پراکسیدان داشتهاند. به طور خلاصه نتایج نشان میدهد که اسانسهای بدست آمده از میوه و سرشاخه گیاه در غلظتهای اندک به خوبی توانستهاست بر چند سیستم اکسیداتیو مؤثر و خاصیت آنتی اکسیدان بروز دهد، هرچند موجب همولیز برونتن (in vitro) گلبولهای قرمز شدهاست. بنابراین مطالعه بر روی تأثیر این گیاه بر برخی از بیماریها از جمله آترواسکلروز و دیابت میتواند حائز اهمیت باشد.
صدیقه عسگری؛ حسین مدنی؛ پروین محزونی؛ نرگس جعفری دینانی؛ غلامعلی نادری
دوره 22، شماره 4 ، بهمن 1385، ، صفحه 303-314
چکیده
بیماریهای کرونری قلب همواره فراوانترین دلیل مرگ و میر در کشورهای غربی بوده است. آترواسکلروز که عمومی ترین شکل از بیماریهای کرونری قلب است با رسوب تدریجی لیپیدها و کلسیم در شریانهای ماهیچه ای ایجاد میشود.درمنه گیاهی از خانواده کمپوزیته است که وجود ترکیبهایی با خاصیت هیپولیپیدمیک و آنتی اکسیدان در بسیاری از گونه های این جنس ...
بیشتر
بیماریهای کرونری قلب همواره فراوانترین دلیل مرگ و میر در کشورهای غربی بوده است. آترواسکلروز که عمومی ترین شکل از بیماریهای کرونری قلب است با رسوب تدریجی لیپیدها و کلسیم در شریانهای ماهیچه ای ایجاد میشود.درمنه گیاهی از خانواده کمپوزیته است که وجود ترکیبهایی با خاصیت هیپولیپیدمیک و آنتی اکسیدان در بسیاری از گونه های این جنس به اثبات رسیده است. هدف این تحقیق بررسی اثرات Artemisia sieberi بر لیپیدهای خون و توسعه آترواسکلروز در خرگوشهای تغذیه شده با رژیم پرکلسترول بود. در این تحقیق 15 سرخرگوش نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تحت رژیم معمولی، گروه تحت رژیم پرکلسترول(%1 کلسترول) و گروهی که رژیم پرکلسترول همراه با مصرف یکروز در میان عصاره درمنه دشتی با دوز mg/kg body wt100 داشتند. غلظت کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL کلسترول (LDL) و HDL کلسترول (HDL) سرم در زمان قبل از شروع آزمایش وبعد از پایان ماه اول و پایان ماه دوم در خرگوشها تعیین شده است. بعد از گذشت دو ماه خرگوشها با دوز بالای کلروفرم کشته وآئورت آنها برای تعیین شدت ضایعات آترواسکلروتیک برداشته شد. نتایج نشان می دهد که درمنه دشتی به طورمعنی دار سطح TC، LDL و TC/HDL را کاهش و سطح HDL را افزایش می دهد و سبب کاهش معنی دار ضایعات آترواسکلروتیک در آئورت می شود. نتایج بیانگر این مطلب است که عصاره درمنه دشتی از طریق ایجاد تغییرات مطلوب بر سطح لیپوپروتئینها در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز در خرگوش موثر می باشد و مطالعات گسترده تری جهت بررسی تاثیر این عصاره بر پیشرفت بیماری آترواسکلروز در انسان مورد نیاز می باشد.