همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نویسندگان

اعضای هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی

چکیده

سرشاخه گلدار و میوه گیاه جعفری از مزرعه ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج جمع آوری شد. اسانس سرشاخه گلدار به روش تقطیر با بخار آب و اسانس میوه به روش تقطیر با آب استخراج گردید. بازده اسانس برای سرشاخه گلدار 1.3% و برای بذر جعفری 2.5% )بر اساس وزن ماده خشک) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل اسانس های مذکور با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به دستگاه طیف سنج جرمی ( GC /MS ) انجام گرفت.  16 ترکیب در اسانس میوه شناسایی شد که ترکیبهای α-pinene، β-pinene، myristicin، elemicin، aipole 87 درصد کل ترکیبهای اسانس را تشکیل می دهند. در میان ۱۳ ترکیب موجود در سرشاخه گلدار ترکیبهای α-pinene، β-pinene، β-phellandrene، myristicin، 1,3,8-para-methatriene حدود 90% اسانس را به خود اختصاص داده اند.

کلیدواژه‌ها

1- زرگری، ع.۱۳۶۷، گیاهان دارویی، جلد دوم، انتشارات دانشگاه تهران صفحه ۵۳۲
2- میر حیدر، ح. ۱۳۷۲، معارف گیاهی، جلد اول، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی صفحه ۵۸.
3- Reineccius, G. 1994. Source book of flavours, chapman and hall, AVI.PP 312-315. 
4- Guenther, E. 1982.The Essential Oils, Vol4. Pp 656-659.
5- Ashraf, M; Sandra, pj; saeed, T and Bhatty, Mk. 1979, Pakistan-gournal of-scientific-and-industrial- Research. Studies on the essential oils of the Pakistani species of the family umbellifereae. Petroselinum crispum, 22(5), 262-264.
6- Ashraf, M; Ahmad, R; mahmood, S and Bhatty, MK. 1980. Studies on the essential oils of the Pakistani species of the family umbellifereae petroselium crispum oil of the green plant. 23 (3/4) 128-129.
7- Simon, JE and Quinn, j. 1988. Characterization of essential oil of parsely. Journal ofAgricultural and food chemistry. 36(3) 467-72
8- Porter, N.G. 1989. Composition and yield of comm.-ertial essential oil from parsley. Flavour and Fragrance Journal, vol.4, No.4, pp 207-219.
9- Int. org. for st. 1975. oil of parsley fruit. International standard: iso 3527.2Pp.
10- Farnz-c and Glasi, H. 1976. The essential oils of pars ley, Qualitas plantarum-plant-foods-for-human Nutrition 25(3/4) 253-262.
11- Shaath, NA; Griffin, P; Dedeian, S and paloymips, L. 1988. Developments in food science; 18, 715-729.