همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 اعضای هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران

2 کارشناس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

چکیده

بررسی ترکیبهای فنلی از عوامل مهم در تحقیقات میوه زیتون می‌باشد، زیرا این ترکیبها دارای پایداری خود اکسایش و خصوصیات اثر گذاری بر اندامهای گیاهی هستند. علاوه براین، آنها دارای خصوصیات داروشناختی، ضد اکسید کننده‌های طبیعی و مانع رشد در تخمیر میوه زیتون هستند.  اولئوروپئین، ترکیب اصلی که باعث تلخی مزه در زیتون است، یک استر هتروسیدیک از اسید النولیک و 3,4-dihydroxyphenylethanol  می‌باشد.
در این تحقیق پسآب حاصل از شستشوی میوه زیتون، که در مهر 1383 از منطقه گیلوان طارم سفلی (از توابع زنجان) جمع آوری شده بود،  جهت استخراج ترکیب اولئوروپئین مورد استفاده قرار گرفت. بعد  جهت شناسایی و بررسی میزان ترکیب اولئوروپئین از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)  و با استفاده از استاندارد اقدامات لازم انجام شد. در این بررسی میزان ترکیب اولئوروپئین در دو نمونه پسآب (آب نمک) mg/ml 0.0010 درصد و در پسآب (سود) mg/ml 0.0016 درصد حاصل شد.  

کلیدواژه‌ها

- آمار نامه کشاورزی سال 82-1381 . انتشارات وزارت جهاد کشاورزی سال 1383
- صانعی، ص .، 1378 . همیشه لاغر باشید، انتشارات کنکاش.
- Amiot, M.J., Fleuriet, A. and Macheix, J.J., 1989. Accumulation of oleuropein derivatives during Olive maturation. Phytochemistry, 28(1): 67-69.
- Barz, W. and Koster, J., 1981. The Biochemistry of plants (Conn, E.E.,ed.). vol.7, p.35. Academic Press, New York.
- Brenes-Balbuena, M., Garcia-Garcia, P. and Garrido-Fernandez, A., 1992. Phenolic compounds related to the black color formed during the processing of ripe Olives. J.Agric. Food Chem., 40: 1192-1196.
- Brenes, M., rejano, L., Garcia, P., Sanchez, A.H. and Garrido, A., 1995. Biochemical changes in phenolic compounds during spanish-styl green olive processing. J. Agric. Food Chem., 43: 2702-2706.
- Fedeli. E., 1972. Symposium on phenolic Components in olive vegetation waters. Milan, 155.
- Keys, A., 1995. Mediterranean diet and public health: Personal reflections. Am. J. Clin. Nutr., 1321S-1323S.
- Macheix, J.J. and Fleuriet, A., 1986. Bull. Liaison Groupe Polyphenols. 13: 337.
- Marsilio, V., Campestre, C. and Lanza, B., 2001. Phenolic compounds change during california-style ripe olive processing. Food Chem., 74: 55-60.
- Trichopoulou, A. and Lagiou, P., 1997. Healthy traditional Mediterranean diet: An expression of culture, history and lifestyle. Nutr. Rev., 55: 383-389.
- Walter, W.M., Fleming, H.P. and Etchells, J.L., 1973. Appl. Microbiol. 26: 773.