همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

2 کارشناس موسسه تحققات جنگلها و مراتع

3 کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

در این تحقیق، نسبت به بررسی میزان ترکیب اولئوروپین، که از ترکیبهای مهم دارویی گیاه زیتون محسوب می‌شود، در برگ 9 رقم زیتون Olea europa L.  با نامهای زیتون بگنیا، زیتون محلی گرگان، زیتون دزفولی، زیتون خشاوی، زیتون خرم آبادی، زیتون دگل، زیتون بربر، زیتون زاهدی و زیتون قرمز کشت شده در ایستگاه تحقیقاتی فدک در دزفول اقدام گردید. پس از جمع‌آوری نمونه‌ها در اواسط شهریور 1383، استخراج ترکیب با متانول صورت گرفت. سپس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) میزان ترکیب اولئوروپین مورد اندازه گیری قرار گرفت. در این بررسی میزان ترکیب اولئوروپین در نمونه برگ رقم زیتون خرم‌آبادی، با  0.08mg/ml بیشترین و در نمونه برگ رقم زیتون دگل با mg/ml  0.04، کمترین مقدار را نشان داد که این مقادیر نشان دهنده اهمیت انتخاب رقم این گونه می‌باشد. 

کلیدواژه‌ها

-  آمار نامه کشاورزی سال 82 – 1381. انتشارات وزارت جهاد کشاورزی، 1383.
-  صانعی، ص.، 1378. همیشه لاغر باشید. انتشارات کنکاش، انتشارات زمان, تهران, صفحه .
-  Aruoma, O.I., Deiana, M., Jenner, A., Halliwell, B., Kaur, H., Banni, S., Corongiu, F.P., Assunta D.M. and Aeschbach, R., 1998. Effect of hydroxytyrosol found in extra virgin olive oil on oxidative DNA damage and on low-density lipoprotein oxidation. J. Agric. Food Chem., 46: 5181-5187.
-   Bourquelot, E. and Vintilesco, J.C.R., 1908. Hebd. Seances Acad. Sci., 147: 533-535.
-   Deiana, M., Aruoma, O.I., Bianchi, M., Spencer, J.P.E., Kaur, H., Halliwell, B., Aeschbach, R., Banni, S., Assunta D.M. and Corongiu, F.P., 1999. Inhibition of peroxynitrite dependent DNA base modification and tyrosine nitration by extra virgin olive oil-derived antioxidant hydroxytyrosol., Free radical Biol. Med., 26: 762-769.
-  Gariboldi, P., Jommi, G. and verotta, L. 1986. Secoridoids from Olea europea. phytochemistry, 25(4): 865-869.
-  Manna, C., Galletti, P., Cucciolla, V., Montedoro, G. and Zappia, V., 1999. Olive oil hydroxytyrosol protects human erythrocytes against oxidative damages. J. nutr. Biochem., 10: 159- 165.
-  Moon, J.H. and Terao, J., 1998. Antioxidant activity of caffeic acid and dihydrocaffeic acid in lard and human low-density lipoprotein. J. Agric. Food Chem., 46: 5062-5065.
-  Soler-Rivas, C., Espin, J.C., Wichers, H.J., 2000. Oleuropein and related compounds. J. Sci. Food Agric., 80: 1013-1023.
-  Visioli, F., Bellomo, G. and Galli, C., 1998. Free radical-scavenging properties of olive oil polyphenols. Biochem. Biophys. Res. Commun., 247: 60-64.
-  Visioli, F., Bellosta, S., and Galli, C., 1998. Oleuropein, the bitter principle of olives, enhances nitric oxide production by mouse macro-phages. Life Sci., 62: 541-546.
-  Visioli, F., Caruso, D., Galli, C., Viappiani, S. and Sala, A. 2000. Olive oils rich in catecholic phenols decrease isoprostane excretion in humans. Biochem. Biophys. Res. Commun., 278: 797-799.
-  Walter,W.M., Fleming, J.R.H.P. and Etchells, J.L., 1973. Preparation of antimicrobial compounds by hydrolysis of oleuropein from green olive. Appl. Microbiol., 26: 773-776.