بهنام کریمی؛ شعبان رحیمی؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
این مطالعه بهمنظور بررسی اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجههای گوشتی انجام شد. در این آزمایش 480 قطعه جوجه خروس یک روزه راس 308 بهطورتصادفی به 8 گروه آزمایشی هر کدام با 3 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره پایه (ذرت و سویا) با ppm15 ویرجینیامایسین (Virginiamycin) و هر کدام از عصارههای گیاهی اکالیپتوس (Eucalyptus ...
بیشتر
این مطالعه بهمنظور بررسی اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجههای گوشتی انجام شد. در این آزمایش 480 قطعه جوجه خروس یک روزه راس 308 بهطورتصادفی به 8 گروه آزمایشی هر کدام با 3 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره پایه (ذرت و سویا) با ppm15 ویرجینیامایسین (Virginiamycin) و هر کدام از عصارههای گیاهی اکالیپتوس (Eucalyptus globulus L.)، بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.)، بومادران (Achillea millefolium L.)، زیره سیاه ایرانی (Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch.)، سیر (Allium sativum L.) و شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) به میزان 1/0% در آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت. در روز 41 پرورش جوجههای گوشتی از هر واحد آزمایشی 3 قطعه پرنده انتخاب شده و از آنها برای اندازهگیری کلسترول، تریگلیسرید، LDL و HDL سرم، خونگیری بعمل آمد. واکسن نیوکاسل نوبت دوم (لاسوتا) در سن 23 روزگی از طریق آب آشامیدنی به جوجهها داده شد و در روزهای 34 و 41 روزگی خونگیری برای تعیین تیتر نیوکاسل انجام شد. بالاترین تیتر آنتیبادی علیه پادتن نیوکاسل در گروه مصرفکننده بابونه مشاهده شد (05/0>p). بالاترین تیتر آنتیبادی علیه پادتن گلبول قرمز گوسفند در گروه مصرفکننده اکالیپتوس مشاهده گردید (05/0>p) و بالاترین میزان تریگلیسرید سرم در 42 روزگی در گروه ویرجینیامایسین مشاهده شد که تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشت (05/0>p). پایینترین سطح کلسترول سرم در گروه مصرفکننده سیر دیده شد (05/0>p) و کمترین سطح LDL در گروه مصرفکننده اکالیپتوس مشاهده گردید (05/0>p).
زهرا رنجبر؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
این بررسی بهمنظور مطالعه افزودنیهای خوراکی شامل سطوح مختلف عصاره یوکا و آنتیبیوتیک بر عملکرد، سیستم ایمنی، فاکتورهای خونی و شاخص آسیتی اجرا شد. از 312 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، و در 3 تکرار با 26 جوجه (13 نر و 13 ماده) استفاده شد. تیمارها شامل شاهد (بدون افزودنی)، سطوح mg/kg150 و 225 از عصاره Yucca schidigera و جیره ...
بیشتر
این بررسی بهمنظور مطالعه افزودنیهای خوراکی شامل سطوح مختلف عصاره یوکا و آنتیبیوتیک بر عملکرد، سیستم ایمنی، فاکتورهای خونی و شاخص آسیتی اجرا شد. از 312 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، و در 3 تکرار با 26 جوجه (13 نر و 13 ماده) استفاده شد. تیمارها شامل شاهد (بدون افزودنی)، سطوح mg/kg150 و 225 از عصاره Yucca schidigera و جیره حاوی mg/kg15 آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین میباشد. وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل در 42 روزگی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری را نشان داد (01/0 < p). بهطوری که تیمار سطح 1 از عصاره و آنتیبیوتیک بالاترین وزن بدن و بهترین ضریب تبدیل را داشتند. عیارهای پادتن تحت تأثیر افزودنیهای جیره قرار گرفت (01/0 > p). وزن اندامهای لنفی در گروههای آزمایشی بین تیمارها معنیدار نبود (05/0 > p). اثر تیمارهای آزمایشی بر کلسترول، تریگلیسرید، HDL و LDL در 35 روزگی در گروههای آزمایشی مختلف تفاوت معنیداری (01/0 < p) را بر پارامترهای ذکر شده نشان دادند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان میدهند که یوکا میتواند تأثیرات مثبت بر عملکرد طیور داشته باشد.
مهدی مهرآبادی؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر آنتیبیوتیک محرک رشد، عصاره گیاهی آویشن باغی (آنتیبیوفین) و پروبیوتیک در جیره حاوی جو بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. به مدت چهار هفته از (14 تا 42 روزگی) با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
این تحقیق به منظور بررسی اثر آنتیبیوتیک محرک رشد، عصاره گیاهی آویشن باغی (آنتیبیوفین) و پروبیوتیک در جیره حاوی جو بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. به مدت چهار هفته از (14 تا 42 روزگی) با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره حاوی 20% جو (شاهد)، 2) جو + عصاره آویشن باغی (1/0% آنتیبیوفین)، 3) جو + پروبیوتیک (گالیپرو g/kg 250/0)، و 4) جو + آنتیبیوتیک (ppm 15 ویرجینامایسین) در نظر گرفته شد. در تمامی جیرههای حاوی جو از آنزیم استفاده شد. وزن بدن، ضریب تبدیل، مصرف خوراک، کیفیت لاشه بدن، میزان کلسترول و تریگلیسرید خون، و SRBC بهعنوان شاخص سنجش سیستم ایمنی شاخصهای اندازهگیری شده در طول این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری ندارد، اما تفاوت میانگینهای وزن بدن در 42 روزگی معنیدار بود (05/0>P)، بهطوریکه تیمار آنتیبیوتیک بالاترین و تیمار حاوی فقط جو پایینترین وزن بدن را نشان داد. ضریب تبدیل 42 روزگی در بین تیمارهای آزمایشی معنیدار بود، بهطوریکه تیمار جو (حاوی فقط آنزیم) بالاترین و تیمار آنتیبیوتیک و آنتیبیوفین کمترین ضریب تبدیل را نشان داد. تیمارهای آزمایشی اثری بر کیفیت و اجزای تشکیلدهنده لاشه نداشتند. تحریک سیستم ایمنی بهوسیله تیمارها در دو مرحله ارزیابی گردید و مشخص شد که عیار آنتیبادی بر علیه گلبول قرمز گوسفند در تیمارهای دارای پروبیوتیک در نوبت دوم خونگیری بالاتر از سایر تیمارهاست (05/0>P). سطح کلسترول و تریگلیسرید سرم نیز تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت و تیمار حاوی گیاهان دارویی کمترین مقدار کلسترول و تیمار حاوی آنتیبیوتیک بیشترین سطح تریگلیسرید را نشان داد. بنابراین با توجه به نتایج بدستآمده در این آزمایش، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از گیاهان دارویی و پروبیوتیک در مقاسیه با آنتیبیوتیک تأثیر منفی جو را تا حدی کاهش میدهد.
مجید بهرامی؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
به منظور ارزیابی اثر عصاره الکلی آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، عصاره الکلی نعناع فلفلی (Mentha piperita L..) و ویتامین E بر سیستم ایمنی مرغهای تخمگذار در شرایط تنش گرمایی و میزان مالون دیآلدهید تخممرغهای تولیدی در طی مدت ماندگاری، آزمایشی با استفاده از 144 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت با سن 26 هفته به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل: ...
بیشتر
به منظور ارزیابی اثر عصاره الکلی آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، عصاره الکلی نعناع فلفلی (Mentha piperita L..) و ویتامین E بر سیستم ایمنی مرغهای تخمگذار در شرایط تنش گرمایی و میزان مالون دیآلدهید تخممرغهای تولیدی در طی مدت ماندگاری، آزمایشی با استفاده از 144 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت با سن 26 هفته به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل: کنترل (بدون افزودنی)، عصاره آویشن، عصاره نعناع و ویتامین E (ppm 200) در دو دمای متفاوت سالن نگهداری مرغها (گرمای متناوب و دمای معمولی) اعمال گردید. میزان عصاره استفاده شده برای سالن خنک 1% و برای سالن گرم 6/0% بهصورت محلول در آب آشامیدنی بود. میزان مالون دیآلدهید تخممرغهای جمعآوری شده در پایان دوره آزمایش بهصورت تازه و نگهداری شده به مدت 14 روز در دماهای متفاوت (4 و 27-23 درجه سلسیوس) مورد ارزیابی قرار گرفتند. قبل و 14 روز بعد از واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل (لاسوتا)، خونگیری و میزان پاسخ ایمنی به فاکتورهای مورد بررسی تعیین شد. برای تعیین اثر عوامل مورد بررسی بر تولید آنتیبادی ضد گلبول قرمز خون گوسفند (SRBC) در روزهای 42 و 47 آزمایش آنتیژن تزریق شد. ویتامین E باعث افزایش مقدار آنتیبادی علیه واکسن نیوکاسل مرغهای نگهداری شده در دمای خنک شد (05/0 < P). عیار آنتیبادی اولیه و ثانویه علیه SRBC تحت تأثیر دمای محیط بهصورت عددی کاهش یافته بود، اما این کاهش معنیداری نبود. تیمارهای آزمایشی تأثیری بر عیار آنتیبادی علیه SRBC نداشتند (05/0<P). بهطوری که میزان مالون دیآلدهید تحت تأثیر تنش دمای محیطی بالا بهطور معنیدار افزایش یافت. تیمارهای آزمایشی موجب کاهش مالون دیآلدهید تخممرغ شدند (05/0P<). بهنحوی که مقدار مالون دیآلدهید در زرده تخممرغ تازه و نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس بهطور معنیداری تحت تأثیر ویتامین E، آویشن و نعناع کاهش یافته است (05/0P<)، در حالیکه در تیمار ویتامین E کمترین مقدار MDA مشاهده گردید.
زریر تیموریزاده؛ شعبان رحیمی؛ محمدامیر کریمی ترشیزی؛ رضا امیدبیگی
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی مقایسه عصارههای آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench.)، سیر (Allium sativum L.) و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بهعنوان بهبود دهندههای رشد بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه یک روزه از سویه رأس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 6 تیمار (شامل عصارههای آویشن باغی، سرخارگل، سیر، مخلوط عصارهها ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی مقایسه عصارههای آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench.)، سیر (Allium sativum L.) و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بهعنوان بهبود دهندههای رشد بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه یک روزه از سویه رأس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 6 تیمار (شامل عصارههای آویشن باغی، سرخارگل، سیر، مخلوط عصارهها با دوز 1/0 درصد، ویرجینیامایسین با دوز 15/0 درصد و گروه کنترل) و 4 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار بهطور تصادفی بین قفسهها تقسیم گردید. در پایان آزمایش از هر تکرار 2 قطعه پرنده با وزنی نزدیک به میانگین وزنی تکرار انتخاب و جهت بررسی درصد لاشه (100 × وزن لاشه خالی/ وزن زنده پرنده)، درصد چربی بطنی و وزن اندامهای گوارشی، کشتار گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که در پایان هر دو مقطع 21 و 42 روزگی بیشترین و کمترین وزن بدن و افزایش وزن بدن بهترتیب مربوط به جوجههای تغذیه شده با جیره غذایی آنتیبیوتیک و سرخارگل بود. ویرجینیامایسین مصرف خوراک را افزایش داد، اما این اختلاف بجز با گروه سرخارگل با دیگر گروهها معنیدار نبود (05/0P>). در کل دورۀ پرورشی (42-1 روزگی) نیز کمترین و بیشترین ضریب تبدیل بهترتیب مربوط به تیمار آنتیبیوتیک و سرخارگل بود (05/0>P)، هر چند که در این دوره ضریب تبدیل در گروه آویشن باغی تفاوت معنیداری با گروه آنتیبیوتیک نشان نداد (05/0P>). درصد لاشه، درصد چربی بطنی و وزن اندامهای گوارشی بجز روده تفاوت معنیداری بین تیمارها نداشت. بهطوری که کمترین و بیشترین وزن روده بهترتیب متعلق به تیمارهای آنتیبیوتیک و کنترل بود.