داریوش خادمی شورمستی؛ فرید شریعتمداری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی
چکیده
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.36.86.99.1.1578.1610این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی، لیپوپروتئینهای سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2، با دو منبع ...
بیشتر
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.36.86.99.1.1578.1610این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی، لیپوپروتئینهای سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2، با دو منبع روغن گیاهی (کانولا و کدو تخمکاغذی) و سه نوع افزودنی (فاقد افزودنی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بهطور تصادفی بین واحدهای آزمایشی توزیع شدند. نتایج نشان داد استفاده از پروبیوتیک همراه با منابع روغن گیاهی اثر منفی بر صفات تولیدی شامل وزن نسبی لاشه، سینه، ران، چربی شکمی، درصد زندهمانی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. درصد هماتوکریت خون در جوجههای دریافتکننده افزودنی در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (0.05>P). اثر منبع روغن و افزودنی بر سایر فراسنجههای خونی شامل پروتئین تام، گلوکز و اسید اوریک از نظر آماری معنیدار نبود. استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی بهطور معنیداری موجب کاهش تریگلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و افزایش کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL) شد (0.05>P). اثر منبع روغن بر لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) از نظر آماری معنیدار نبود. کمترین مقادیر تریگلیسرید، کلسترول کل، HDL و VLDL در جوجههای تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی به همراه ویرجینامایسین دیده شد (0.05>P). بیشترین مقدار تریگلیسرید در جوجههای تغذیه شده با روغن کانولا به همراه آنتیبیوتیک دیده شد (0.05>P). اثر منبع روغن و نوع افزودنی بر پاسخ ایمنی خونی و وزن نسبی اندامهای لنفوئیدی از نظر آماری معنیدار نبود. بهطور کلی میتوان گفت استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی، موجب بهبود نسبی لیپوپروتئینهای سرم شد. از سوی دیگر، کارایی افزودنیها به نوع روغن (الگوی اسید چرب) مورد استفاده در جیره بستگی دارد.
مهدی مهرآبادی؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر آنتیبیوتیک محرک رشد، عصاره گیاهی آویشن باغی (آنتیبیوفین) و پروبیوتیک در جیره حاوی جو بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. به مدت چهار هفته از (14 تا 42 روزگی) با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
این تحقیق به منظور بررسی اثر آنتیبیوتیک محرک رشد، عصاره گیاهی آویشن باغی (آنتیبیوفین) و پروبیوتیک در جیره حاوی جو بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. به مدت چهار هفته از (14 تا 42 روزگی) با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره حاوی 20% جو (شاهد)، 2) جو + عصاره آویشن باغی (1/0% آنتیبیوفین)، 3) جو + پروبیوتیک (گالیپرو g/kg 250/0)، و 4) جو + آنتیبیوتیک (ppm 15 ویرجینامایسین) در نظر گرفته شد. در تمامی جیرههای حاوی جو از آنزیم استفاده شد. وزن بدن، ضریب تبدیل، مصرف خوراک، کیفیت لاشه بدن، میزان کلسترول و تریگلیسرید خون، و SRBC بهعنوان شاخص سنجش سیستم ایمنی شاخصهای اندازهگیری شده در طول این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری ندارد، اما تفاوت میانگینهای وزن بدن در 42 روزگی معنیدار بود (05/0>P)، بهطوریکه تیمار آنتیبیوتیک بالاترین و تیمار حاوی فقط جو پایینترین وزن بدن را نشان داد. ضریب تبدیل 42 روزگی در بین تیمارهای آزمایشی معنیدار بود، بهطوریکه تیمار جو (حاوی فقط آنزیم) بالاترین و تیمار آنتیبیوتیک و آنتیبیوفین کمترین ضریب تبدیل را نشان داد. تیمارهای آزمایشی اثری بر کیفیت و اجزای تشکیلدهنده لاشه نداشتند. تحریک سیستم ایمنی بهوسیله تیمارها در دو مرحله ارزیابی گردید و مشخص شد که عیار آنتیبادی بر علیه گلبول قرمز گوسفند در تیمارهای دارای پروبیوتیک در نوبت دوم خونگیری بالاتر از سایر تیمارهاست (05/0>P). سطح کلسترول و تریگلیسرید سرم نیز تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت و تیمار حاوی گیاهان دارویی کمترین مقدار کلسترول و تیمار حاوی آنتیبیوتیک بیشترین سطح تریگلیسرید را نشان داد. بنابراین با توجه به نتایج بدستآمده در این آزمایش، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از گیاهان دارویی و پروبیوتیک در مقاسیه با آنتیبیوتیک تأثیر منفی جو را تا حدی کاهش میدهد.