همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
تأثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L.) در پوشش چندسازه‌ای کربوکسی‌ متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ‌ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد

زهرا احمدی؛ داریوش خادمی شورمستی

دوره 36، شماره 5 ، آذر و دی 1399، ، صفحه 724-733

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2020.343042.2797

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.724.103.5.1578.1583امروزه تمایل به استفاده از زیست نگهدارنده‌ها ازجمله عصاره‌های گیاهی به‌عنوان جایگزین پاداکسنده‌ها و ضدمیکروب‌های مصنوعی افزایش یافته است. از سوی دیگر افزودن چربی‌ها ازجمله اسید اولئیک به زیست‌بسپارها در بسته‌بندی‌های فعال، موجب کاهش نفوذپذیری آنها نسبت به بخار آب می‌شود. به‌منظور ...  بیشتر

اثر مقدار اضافی عنصر روی بر میزان تجمع برخی عناصر ضروری و پاسخهای آنتی‌اکسیدانی گیاه دارویی نعناع سبز (Mentha spicata L.)

سعید زارع ده‌آبادی؛ زهرا اسرار

دوره 24، شماره 4 ، بهمن 1387، ، صفحه 530-540

چکیده
  به‌منظور مطالعه تأثیر غلظتهای مختلف عنصر روی بر گیاه نعناع سبز (Mentha spicata L.)، گیاه مورد نظر به مدت 12 هفته در اتاق رشد با شرایط کنترل شده کشت شد. سپس میزان پراکسیداسیون لیپیدها، ترکیبهای فنلی، پروتئین کل و غلظت یونهای آهن، روی و منیزیم در نمونه‌ها اندازه‌گیری شد. براساس نتایج بدست آمده محتوای ترکیبهای فنلی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌های ...  بیشتر

اثرات ضد لیستریایی عصاره روغنی نعناع (Mentha spicata L.) در یک مدل غذایی

حمدالله مشتاقی؛ مجتبی بنیادیان

دوره 24، شماره 3 ، آبان 1387، ، صفحه 326-332

چکیده
  در این بررسی، اثر عصاره نعناع (Mentha spicata L.) در غلظتهای 5/0%، 1% و 2% بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) در پنیر نرم پاستوریزه که به هر گرم آن 106 سلول باکتری اضافه شده بود، در دماهای 7 و 15 درجه سانتی‌گراد و در یک دوره زمانی 15 روزه مطالعه شد. در دمای 7 درجه سانتی‌گراد، لیستریامونوسیتوژنزپس از 15 روز در تمام غلظتهای بکار برده شده، کاهش ...  بیشتر

رابطه فعالیتهای ضد میکروبی روغنهای اسانسی Mentha spicata L. و Chenopodium ambrosioides L. با خواص آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌زدایی آنها

ایرج رسولی؛ لطیف گچکار؛ داود یادگاری‌نیا؛ محمدباقر رضایی؛ مسعود تقی‌زاده؛ محمدهادی فکور؛ عبدالامیر علامه

دوره 23، شماره 4 ، بهمن 1386، ، صفحه 492-503

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2008.10081

چکیده
  اسانس گیاهان پونه (Mentha spicata L.) و سلمک معطر (Chenopodium ambrosioides L.)، با روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیبهای آنها با دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شد. سپس فعالیتهای آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌زدایی اسانسها مورد سنجش قرار گرفته و تأثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. میکروارگانیسمهای مورد پژوهش، ...  بیشتر