سیده مریم شرفی؛ ایرج رسولی؛ طلوعالله قدری؛ محمدرضا جلالی ندوشن؛ محمدباقر رضایی
چکیده
در مطالعه حاضر فعالیتهای ضد میکروبی، آنتیاکسیدانی، هماتولوژی و سیتوتوکسسیته اسانس لیموترش (Citrus limon L.) مورد آزمایش قرار گرفت. نمای حساسیتی میکروارگانیسمها در برابر اسانس لیمو براساس حساسترین به مقاومترین بهترتیب زیر بود: E.coli> K. pneumonia> S. aureus> Streptococcus faecalis> Candida albicans> P. aeruginosa. حداقل غلظتهای مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس ...
بیشتر
در مطالعه حاضر فعالیتهای ضد میکروبی، آنتیاکسیدانی، هماتولوژی و سیتوتوکسسیته اسانس لیموترش (Citrus limon L.) مورد آزمایش قرار گرفت. نمای حساسیتی میکروارگانیسمها در برابر اسانس لیمو براساس حساسترین به مقاومترین بهترتیب زیر بود: E.coli> K. pneumonia> S. aureus> Streptococcus faecalis> Candida albicans> P. aeruginosa. حداقل غلظتهای مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس تازه تعیین گردید. اسانس، خاصیت کشندگی و مهارکنندگی میکروبی خوبی بجز در خصوص Pseudomonas aeruginosa نشان داد. از این رو خاصیت آنتیاکسیدانی اسانس با روش بتا-کاروتنزدایی انجام و نتایج مقایسهای آنها با آنتیاکسیدانهای سنتتیک استاندارد انجام شد. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به وسیله اسانس لیمو تقریباً برابر یا بیش از قدرت آنتیاکسیدانهای سنتتیک BHT و BHA بود. مقدار اسانس لازم برای 50% رادیکالزدایی اسانس لیمو μg/ml 81/22 بود. بهطوری که محتوای فنلی و ظرفیت DPPHزدایی برای هر اسانس مشخص و بعد نسبت بین محتوای فنلی و ظرفیت DPPHزدایی تعیین گردید. فنل کل اسانس خالص لیمو μgGAE/mg 43/57 بود. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به وسیله اسانس لیمو تقریباً برابر یا بیش از قدرت آنتیاکسیدانهای سنتتیک BHT و BHA بود. قدرت آنتیاکسیدانی احیا فریک در سرم خون موشهایی که به مدت یک ماه و روزانه به میزان 100 میکرولیتر اسانس گاواژ شده بودند افزایش نشان داد. بهنحوی که تأثیرات درمانی در نتیجه تغذیه اسانس توسط موشها در خون آنها دیده شد. غلظت 50% کشندگی (IC50) اسانس لیمو بر علیه سلولهای Hela و خون محیطی بهترتیب 97/0 و 57/0 میکروگرم در هر میلیلیتر تعیین گردید. بنابراین نتایج نشان میدهد که اسانس لیمو با احتیاط و فقط پس از تعیین دوز مورد مصرف قرار گیرد.
محمدرضا جلالیندوشن؛ حسین جعفری؛ پرویز اولیاء؛ نادر فلاح؛ علی دواتی
چکیده
سالمونلوز یکی از شایعترین بیماریهای عفونی در کشورهای در حال توسعه است که برای درمان آن از آنتیبیوتیکها استفاده میگردد. استفاده از آنتیبیوتیک میتواند منجر به عوارض خطرناک ناشی از دارو و مقاومت دارویی گردد. از اینرو، از مدتها قبل برای درمان بسیاری از بیماریهای عفونی از گیاهان دارویی استفاده شده که یکی از این گیاهان سیر است ...
بیشتر
سالمونلوز یکی از شایعترین بیماریهای عفونی در کشورهای در حال توسعه است که برای درمان آن از آنتیبیوتیکها استفاده میگردد. استفاده از آنتیبیوتیک میتواند منجر به عوارض خطرناک ناشی از دارو و مقاومت دارویی گردد. از اینرو، از مدتها قبل برای درمان بسیاری از بیماریهای عفونی از گیاهان دارویی استفاده شده که یکی از این گیاهان سیر است که دارای اثرات متنوعی از جمله، اثرات ضد باکتریایی میباشد. در مورد اثر سیر بهصورت in vivo بر روی سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium) مطالعه نشده است و در این مطالعه نقش آن در کاهش دفع مدفوعی باکتری مورد مطالعه قرار میگیرد. 60 خرگوش نر از نژاد Dutch polish در سه گروه شامل گروههای آلوده بدون درمان، آلوده با درمان دوز پایین و آلوده با درمان دوز بالای عصاره سیر مورد مطالعه قرار گرفتند. تمام حیوانات با CFU 1011 باکتری سالمونلا تیفیموریوم بهصورت خوراکی آلوده شده و 48 ساعت پس از آلودگی عصاره آبی سیر با دوز mg/kg20 و mg/kg40، سه بار در روز به گروههای تحت درمان بهصورت خوراکی تجویز و کشت مدفوع بدون درمان انجام شد. شمارش کلونی باکتری اختلاف معنیداری را در روزهای مختلف نشان داد و همچنین اختلاف معنیداری در شمارش کلونی بین گروههای تحت درمان و گروه بدون درمان دیده شد (p<0.001)، اما اختلاف معنیداری بین دو گروه تحت درمان وجود نداشت. در مجموع، بهنظر میرسد عصاره آبی سیر دارای اثرات ضد باکتریال روی سالمونلا تیفیموریوم است.