همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 مربی پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان،

2 مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

چکیده

برای نگهداری سیر در انبار افزون بر زمان و روش برداشت، نوع توده سیر و شرایط خشک کردن پس از برداشت نیز ‌ضروریست. به این منظور توده‌های سیر سفید (Allium sativum L.) همدان پس از آخرین آبیاری، در سه مرحله (مرحله زرد شدن نوک برگها، مرحله زرد شدن کامل برگها و مرحله قهوه‌ای و خشک شدن برگها) برداشت و بعد در دو شرایط مصنوعی (دماهای 35، 45 و 55 درجه سانتی‌گراد) و طبیعی خشک شدند. کلیه تیمارها برای مدت 6 ماه در انبار نگهداری شدند و هر دو ماه یک مرتبه پیرووات، رنگ، سفتی بافت، افت وزنی و فساد آنها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد بین مقادیر پیرووات، رنگ و سفتی بافت سیر پس از برداشت در سه مرحله اختلاف معنی‌دار وجود ندارد. بنابراین برداشت آنها از مرحله زرد شدن نوک برگها امکان‌پذیر است ولی به دلیل رطوبت بالای گردن و پوسته‌های پیاز سیر، خشک کردن پس از برداشت آنها ضروریست. مقایسه خشک کردن پیازهای سیر در دو شرایط مصنوعی و طبیعی نشان داد که مدت زمان خشک کردن با تأخیر در برداشت و افزایش دما کاهش می‌یابد. طی فرایند خشک کردن، مقدار رطوبت سیرچه‌ها تغییرات کمی دارد ولی رطوبت ساقه و پوسته سیرچه‌ها کاهش یافته و به‌ترتیب به میانگین 4±15 و 2±20 درصد می‌رسد. افزایش دمای خشک کردن و تأخیر در برداشت سیر سبب افزایش تغییر رنگ می‌شود. مقدار پیرووات نیز با کاهش دمای خشک کردن و تأخیر در برداشت افزایش می‌یابد ولی بین مقدار سفتی بافت پیازهای سیر اختلاف معنی‌دار وجود ندارد. پس از 6 ماه نگهداری سیر در انبار افت وزنی و فساد پیازهای سیر مرحله‌های اول و دوم برداشت و دماهای 35 و 45 درجه سانتی‌گراد کمترین مقدار را دارد. مقادیر اسید پیروویک و تغییر رنگ نیز در طول مدت نگهداری، افزایش و سفتی بافت کاهش می‌یابد. کمترین مقدار پیرووات و رنگ در مرحله اول برداشت، در شرایط مصنوعی با دمای 35 درجه سانتی‌گراد و شرایط طبیعی خشک کردن و در مرحله دوم برداشت، در شرایط مصنوعی با تیمارهای 35 و 45 درجه سانتی‌گراد و شرایط طبیعی خشک کردن مشاهده می‌شود.

کلیدواژه‌ها

- بیات، ف.، 1383. اثر طول مدت و شرایط نگهداری بر افت وزنی و ویژگیهای کیفی توده‌های سیر استان همدان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 5(19): 62- 49 .

- حسینی، ز.، 1369. روش‌های متدول در تجزیه­ی مواد غذایی. انتشارات دانشگاه شیراز. چاپ دوم. 210 صفحه.

- مالمیر، ع.، 1378. بررسی و تعیین روشهای تلفیقی در کاهش خسارت لارو پروانه D. ulula. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی، شماره 62/79، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان.

- Al-Zahim, M.A., Ford-Lioyd, B.V. and Jnewbury, H., 1999. Detection of some clonal variation in Garlic (Allium sativum L.) using RAPD and cytological analysis. Plant cell reports, 18(6): 473-477.
- Anon, 1983. Garlic guide to cold storage. International standard. International organization for standardization. ISO 6663.
- Avila, G.T., 1998. Variables for estimating the best time for drying Garlic (Allium sativum L.) bulbs. Advances en Horticultura, 3(1): 12-18.
- Boyette, M.D., Sanders, D.C. and Estes, E.A. 2008. Postharvest cooling and handling of onions. North Carolina Cooperative Extension Service. Available on:
http://www.bae.ncsu.edu/programs/extension/publicat/postharv/ag-413-6/index.html
- Brewester, J.L., 1994. Onion and other vegetable Alliums. University Press Cambridge. 236p.
- Cantwell, M., Voss, R., Hanson, B., May, D. and Rice, B., 2000. Water and fertilizer management for Garlic: Productivity, nutrient and water use efficiency and postharvest quality. Proceedings of the California ASA / Plant and soil conference, 20 January: 16.
- Cantwell, M.I., Hong, G., Kang, J. and Nie, X., 2003. Controlled atmospheres retard sprout growth, affect compositional changes, and maintain visual quality attributes of Garlic. VIII International Controlled Atmosphere Research Conference. ISHS Acta Horticulturae, 600.
- Ceci, L.N., Curzio, O.A. and Pomilio, A.B., 1991. Effects of irradiation and storage on the flavor of garlic bulbs cv. “ Red”. Journal of Food Science, 56(1): 44-46.
- Currah, L. and proctor, F.J., 1990. Onions in tropical regions. Bulletin 35, Natural Resources Institute. Chatham. U.K.
- Iordachescu, C. and Mihailescu, N., 1979. Refrigerated storage of Garlic. Productia Vegetala Horticultura, 28(2): 43-49.
- Jeong, Y.C. and Park, K.W., 1994. Effects of variety and bulb size on the quality changes during storage of garlic (Allium sativum L.). Journal of the Korean Society for Horticultural Sciences, 35(2): 131-138.
- Jitendra, S., Dinesh, V. and khurana, S.C., 1995. Effect of harvesting stages and storage methods on quality of Garlic cloves. Haryana Journal of Horticultural Science, 24(2): 131-136.
- Katahira, M., Motomura, Y. and Bekki, E., 1998. Effects of temperatures on browning and phenolic substances in preparatory drying of raw Garlic bulb. Journal of Japanese society of food Science and Technology, 45(1): 10-15.
- Ketter, C.A.T. and Randle, W.M., 1998. Pungency assessment in onions. 177-196, In: Karcher, S.J., (ed.). Proceeding of the 19th workshop/Conference of the Association for Biology Laboratory Education (ABLE), University of Georgia, 177-196.
- Kwon, J.H., Byun, M.W. and Cho, H.O., 1985. Effects of gamma irradiation dose and timing of treatment after harvest on the storability of Garlic bulbs. Journal of Food Science, 50: 379-381.
- Lysenko, N.V., Maistrenko, S.M. and Deshko, E.Y., 1984. Storage of high quality Garlic at various temperatures. Tovarovedenie, 17:22-27.
- Madamba, P.S. Driscoll, R.H. and Buckle, K.A., 1993. Moisture content determination of Garlic by convection oven method. ASEAN Food Journal, 8(2): 81-83.
- Maw, B.W. Smittle, D.A. and Mullinix, B.G., 1997. Artificially curing sweet onions. Applied Engineering in Agriculture, 13(4): 517-520.
- Maw, B.W. Butts, C.L., Purvis, A.C., Seebold, K. and Mullinix, B.G., 2004. High temperature continuous-flow curing of sweet onions. Applied Engineering in Agriculture, 20(5): 657-663.
- Moreira, H.T., Villegas, M.I. and Cabrera, R.L., 1987. Browning and cooked flavour of Garlic during dehydration. Technologia Quimica, 8(1): 31-36.
- Mujica, H. and Perez de Camacaro, M., 2006. Physical and Chemical characteristics in Garlic harvested at two maturities and stored under environmental conditions. Bioagro, 18(3): 171-175.
- Park, M.H., Koh, H.Y. Shin, D.H. and suh, K.B., 1981. Study of the longterm storage of Garlic bulbs. I. The effect of post-harvest drying method and storage condition on the quality. Journal of the Korean Agricultural Chemical Society, 24(4): 218-223.
- Pezzutti, A. and Crapiste, G.H., 1997. Sorptional equilibrium and drying characteristics of Garlic. Journal of Food Engineering, 31(1): 113-123.
- Shiina, T., Umehara, H., Miyatake, F. and Nakamura, N., 2005. The mechanism controlling maintenance of produce initial water content during long-term storage: exemplification by using Garlic bulb. V International Postharvest Symposium, ISHS Acta Horticulturae, 682.
- Vazquez-Barrios, M.E., Lopez-Echevarria, G., Mercado-Silva, E., Castano-Tostado, E. and Leon-Gonzalez, F., 2006. Study and prediction of quality changes in Garlic cv. Perla (Allium sativum L.) stored at different temperatures. Scientia Horticulturae, 108(2): 127-132.
- Wall, M.W. and Corgan, J.N., 1992. Relationship between pyruvate analysis and flavour perception for onion pungency determination. Horticulture Science, 27: 1029-1030.
- Whitaker, J.R., 1976. Development of flavour, odor and pungency in onion and Garlic. Advances in Food Research, 22: 37.