مقایسه اثر عصاره الکلی دارچین سیلان با روغن دانه کتان در التیام زخم‌های جلدی رت

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

2 استادیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ایران

3 استادیار، گروه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، ایران

چکیده

زخم رویدادی اجتناب‌ناپذیر در زندگی بوده که به علت عفونت میکروبی و یا آسیب فیزیکی یا شیمیایی بوجود می‌آید. مطالعه حاضر به‌منظور مقایسه اثر دارچین سیلان در التیام زخم‌های القا شده در رت با دانه کتان انجام شده است. تعداد سی و دو رت به چهار گروه هشت‌تایی تقسیم شدند. روند التیام زخم گروه‌های مربوط به عصاره 3% دارچین سیلان و غلظت 3% روغن دانه کتان در روزهای 3، 7، 14 و 21 مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین یک گروه به‌عنوان شاهد هیچ دارویی دریافت نکرده و یک گروه به‌عنوان مرجع استاندارد، پماد وازلین اوسرین را دریافت کردند. نتایج نشان داد که عصاره دارچین و روغن بذر کتان در سرعت بخشیدن به روند التیام زخم‌ها مؤثر بوده و به‌طور خاص سرعت پیدایش اپیتلیوم در گروه تحت درمان را نسبت به گروه‌های دیگر افزایش داد، به‌طوری که اندازه محوطه زخم در گروه دارچین و در روز 21 برابر 04/0±6/2، در گروه دانه کتان 05/0±72/3، در گروه دارونما 09/0±01/5 و در گروه شاهد 07/0±3/5 بود.
ارزیابی مقایسه‌ای این مطالعه نشان داد که عصاره دارچین سیلان در تسریع جمع شدن زخم از دانه کتان مؤثرتر بود.

کلیدواژه‌ها


Anderson, R.A., Broadhurst, C.L., Polansky, M.M., Schmidt, W.F., Khan, A., Flanagan, V.P., Schoene, N.W. and Graves, D.J., 2004. Isolation and characterization of polyphenol type-A polymers from cinnamon with insulin-like biological activity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52: 65-70.

- Biswas, T.K. and Mukherjee, B., 2003. Plant medicines of Indian origin for wound healing activity: A review. The International Journal of Lower Extremity Wounds, 2: 25-39.

- Blomhoff, R., 2004. Antioxidants and oxidative stress. Tidsskrift for Praktisk Medicin, 124(12): 1643-1645.

- Bozan, B. and Temelli, F., 2008. Chemical composition and oxidative stability of flax, safflower and poppy seed and seed oils. Bioresource Technology, 99(14): 6354-6359.

- De Spirt, S., Stahl, W., Tronnier, H., Sies, H., Bejot, M., Maurette, J.M. and Heinrich, U., 2008. Intervention with flaxseed and borage oil supplements modulates skin condition in women. British Journal of Nutrition, 101(3): 440-445.

- Faix, S., Faixová, Z., Plachá, I. and Koppel, J., 2009. Effect of Cinnamomum zeylanicum essential oil on antioxidative status in broiler chickens. Acta Veterinary Brno, 78(3): 411-417.

- Flaxseed oil., 2003. Natural Medicine Comprehensive Database Web site. Available at: http://www.natural database.com/ Accessed January 29.

- Huss, U., Ringbom, T., Perera, P., Bohlin, L. and Vasange, M., 2002. Screening of ubiquitous plant constituents for COX-2 inhibition with a scintillation proximity based assay. Journal of Natural Products, 65(11): 1517-1521.

- Jellin, J.M., 2006a. Cinnamon bark-Monograph (online). Available from http://www.naturaldatabase.com (accessed 30 August 2006).

- Jellin, J.M., 2006b. Cassia cinnamon-Monograph (online). Available from http://www.naturaldatabase.com (accessed 30 August 2006).

- Kanuri, G., Weber, S., Volynets, V., Spruss, A., Bischof, S.C. and Bergheim, I., 2009. Cinnamon extract protects against acute alcohol-induced liver steatosis in mice. Journal of Nutrition, 139(3): 482-487.

- Khan, A., Safdar, M., Khan, M.M.A., Khattak, K.N. and Anderson, R.A., 2003. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care, 26: 3215-3218.

- Kim, S.S., Oh, O.J., Min, H.Y., Park, E.J., Kim, Y., Park, H.J., Han, Y.N, and Lee, S.K., 2003. Eugenol suppresses cyclooxygenase expression in lipopolysaccharide-stimulated mouse macrophage RAW264.7 cells. Life Science, 73: 337-348.

- Lee, J.S., Jeon, S.M., Park, E.M., Huh, T.L., Kwon, O.S., Lee, M.K. and Choi, M.S., 2003. Cinnamate supplementation enhances hepatic lipid metabolism and antioxidant defense systems in high cholesterol-fed rats. Journal of Medicinal Food, 6: 183-191.

- Lee, S.H., Lee, S.Y., Son, D.J., Lee, H., Yoo, H.S., Song, S., Oh, K.W., Han, D.C., Kwon, B.M. and Hong, J.T., 2005. Inhibitory effect of 20-hydroxycinnamaldehyde on nitricoxide production through inhibition of NF-[kappa] B activation in RAW264.7 cells. Biochemical Pharmacology, 69: 791-799.

- Luisa, A. and DiPietro, L., 2003. Burns Wound Healing: Methods and Protocols (Methodes in Molecular Medicine). Humana Press, 467p.

- Lungarini, S., Aureli, F. and Coni, E., 2008. Coumarin and cinnamaldehyde in cinnamon marketed in Italy: A natural chemical hazard? Food additives and Contaminants. Part A, Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment, 25(11): 1297-1305.

- Matan, N., Rimkeeree, H., Mawson, A.J., Chompreeda, P., Haruthaithanasan, V. and Parker, M., 2006. Antimicrobial activity of cinnamon and clove oils under modified atmosphere conditions. International Journal of Food Microbiology, 107: 180-185.

- Mignati, P., Rifkin, D.B., Weight, H.G. and Parks, W.C., 1996. Role of Degradative Enzymes in Wound Healing: 497-523. In: Clark, R., (Ed.). The Molecular and Cellular Biology of Wound Repair. Springer, New York, 612p.

- Millam, S., Obert, B. and Preova, A., 2005. Plant cell and biotechnology studies in Linum usitatissimum L.-a review. Plant Cell Tissue and Organ Culture, 82: 93-103.

- Muir, A.D. and Westcott, N.D., 2003. Flax: The Genus Linum. Taylor and Francis, New York, 320p.

- Ooi, L.S.M., Li, Y., Kam, S.L., Wang, H., Wong, E.Y. and Ooi, V.E.C., 2006. Antimicrobial activities of cinnamon oil and cinnamaldehyde from the Chinese medicinal herb Cinnamomum cassia Blume. American Journal of Chinese Medicine, 34(3): 511-522.

- Qin, B., Nagasaki, M., Ren, M., Bajotto, G., Oshida, Y. and Sato, Y., 2003. Cinnamon extract (traditional herb) potentiates in vivo insulin-regulated glucose utilization via enhancing insulin signaling in rats. Diabetes Research and Clinical Practice, 62(3): 139-148.

- Singh, G., Maurya, S., Delampasona, M.P. and Catalan, C.A.N., 2007. A comparison of chemical, antioxidant and antimicrobial studies of cinnamon leaf and bark volatile oils, oleoresins and their constituents. Food and Chemical Toxicology, 45(9): 1650-1661.

- USFDA, 2006. Everything added to food in the United States: a food additive database.

- Vinothapooshan, G. and Sundar, K., 2010. Wound healing effect of various extracts of Adhatoda vasica. International Journal of Pharma and Bio Science, 1: 530-536.

- Westra, W.H., McMurray, J.S., Califano, J., Flint, P.W. and Corio, R.L., 1998. Squamous cell carcinoma of the tongue associated with cinnamon gum use: a case report. Head and Neck, 20: 430-433.

- Yamaguchi, Y. and Yoshikawa, K., 2001. Cutaneous wound healing: an update. The Journal of Dermatology, 28(10): 521-534.