- اکبرینیا، ا. و سفیدکن، ف.، 1388. شناسایی ترکیبهای معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین. دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 13(2): 63-60.
- امیدبیگی، ر.، 1376. رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهان دارویی (جلد 2). انتشارات طراحان نشر، 441 صفحه.
- جمزاد، ز.، 1388. آویشنها و مرزههای ایران. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، 171 صفحه.
- تیموری، م. و باهرنیک، ز.، 1381. فعالیت ضدمیکربی گیاه مرزه (Satureja laxiflora G. Koch) قبل و بعد از گلدهی. تحقیقات گیاهان دارویی معطر ایران، 13: 68-59.
- سفیدکن، ف. و رحیمی بیدگلی، ع.، 1381. بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) در دوره رشد گیاه و با روشهای مختلف تقطیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر، شماره 15: 22-1.
- سفیدکن، ف.، صادق زاده، ل.، تیموری، م.، عسگری، ف. و احمدی، ش.، 1386. بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja bachtiarica Bunge و Satureja khuzistanica Jamzad) در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(2): 26-18.
- طباطبائی رئیسی، ع.، خلیقی، ا.، کاشی، ع.، اثنیعشری، س.، بامداد مقدم، ص. و دلآذر، ع.، 1386. فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمایی اسانس بخشهای هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm.. علوم دارویی، 3: 6-1.
- قربانلی، م.، فاکرباهر، ز.، میرزا، م. و رضایی، م.ب.، 1380. بررسی برخی از پارامترهای رشد و تغییرات کمّی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس مرزه (Satureja hortensis) تحت تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری در طی دورههای رویشی و زایشی. پژوهش و سازندگی (در منابع طبیعی)، 14(3): 45-40.
- نعمتی، ش.، سفیدکن، ف. و پورهروی، م.، 1390. تأثیر شرایط خشککردن بر مقدار و ترکیبهای اسانس آویشن دنایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(1): 80-72.
- Farsam, H., Amanlou, M., Radpour, M.R., Salehinia, A.N. and Shafiee, A., 2004. Composition of the essential oils of wild and cultivated Satureja khuzistanica Jamzad from Iran. Flavour and Fragrance Journal, 19(4): 308-310.
- Hadian, J., Nejad Ebrahimi, S. and Salehi, P., 2010. Variability of morphological and phytochemical characteristics among Satureja hortensis L. accessions of Iran. Industrial Crops and Products, 32(1): 62-69.
- Hajhashemi, V., Ghannadi, A. and Pezeshkian, S.K., 2002. Antinocicieptive and anti-inflammatory effects of Satureja hortensis L. extracts and essential oil. Journal of Ethnopharmacology, 82(2-3): 83-87.
- Kurkcuoglu, M., Tumen, G. and Baser, K.H.C., 2001. Essential oil constituents of Satureja boissieri from Turkey. Chemistry of Natural Compounds, 37(4): 339–331.
- Michaelakis, A., Theotokatos, S.A., Koliopoulos G.O. and Chorianopoulos, N.G., 2007. Essential oils of Satureja species: Insecticidal effect on Culex pipiens Larvae (Diptera: Culicidae).Molecules, 12(12): 2567-2578.
- Rechinger, K.H., 1982. Flora Iranica (Vol 150). Akademische Druck-u. Verlagsanstalt, Graz.
- Sefidkon, F., Jamzad, Z. and Mirza, M., 2004. Chemical variation in the essential oil of Satureja sahendica from Iran. Food Chemistry, 88(3): 325-328.
- Sefikon, F. and Jamzad, Z., 2005. Chemical composition of the essential oil of three Iranian Satureja species (S. mutica, S. macrantha and S. intermedia). Food chemistry, 91: 1-4.
- Sefidkon, F., Abbasi, Kh. and Bakhshi Khaniki, Gh., 2006. Influence of drying and extraction methods on yield and chemical composition of essential oil of Satureja hortensis. Food Chemistry, 99(1): 19-23.
- Sefidkon, F. and Akbarinia, A., 2009. Essential oil content and composition of Satureja sahendica Bornm. at different stages of plant growth. Journal of Essential Oil Research, 21(2): 112-114.
- Sefidkon, F., Abbasi, K., Jamzad Z. and Ahmadi, S., 2007. The effect of distillation methods and stage of plant growth on the essential oil content and composition of Satureja rechingeri Jamzad. Food Chemistry, 100(3): 1054-1058.
- Senatore, F., Soria, E.U., Soria, R.U., Porta. G.D. and De Feo, V., 1998. Essential oil from twoPeruvian Satureja species. Flavour and Fragrance Journal, 13: 1-4.
- Tumen, G., Baser, K.H.C., Demirci, B. and Ermin, N., 1998.The essential oils of Satureja coerulea Jankaand Thymus aznavourii Velen. Flavour and Fragrance Journal, 13: 65-67.
- Viturro, C.I., Molina, A., Guy, I., Charles, B., Guinaudeau, H. and Fournet. A., 2000. Essential oils of Satureja boliviana and S. pavifolia growing in the region of Jujuy, Argentina. Flavour and Fragrance Journal, 15(6): 377-382.