TY - JOUR ID - 6383 TI - ارزیابی برخی عوامل مؤثر بر میزان عصاره و ترکیب‌های فنولی پوست سبز گردو (Juglans regia L.) JO - تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران JA - IJMAPR LA - fa SN - 1735-0905 AU - رحیمی‌پناه, مریم AU - حامدی, منوچهر AU - میرزاپور, مژگان AD - کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج AD - استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج Y1 - 2011 PY - 2011 VL - 27 IS - 3 SP - 419 EP - 430 KW - پوست سبز گردو KW - استخراج KW - بهینه‌سازی KW - آنزیم‌بری KW - ترکیب‌های فنلی DO - 10.22092/ijmapr.2011.6383 N2 - پوست سبز گردو حاوی ترکیب‌های فنولی می‌باشد که باعث کاهش بیماریهای قلبی- عروقی، جلوگیری از اکسایش LDL در سلول، جلوگیری از سرطان‌های مختلف و جلوگیری از جهش‌زایی، جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها گردیده و به‌عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این پژوهش، اثر چند عامل شامل آنزیم‌بری، غلظت حلال، زمان برداشت، زمان استخراج و روش استخراج بررسی گردید. ترکیب‌های فنولی پوست سبز گردو، با استفاده از متانول خالص، 80 % و 60 % و به روشهای خیساندن، سوکسله، فراصوت و مایکروویو از پوست سبز گردوی برداشت شده در تیر، مرداد و شهریورماه استخراج گردید. نتایج نشان داد که تیمار آنزیم‌بری به‌طور معنی‌داری (p<0.05) بر میزان ترکیب‌های فنولی استخراج شده تأثیر دارد. همچنین بهترین زمان برداشت پیش از رسیدن کامل میوه گردو و در ماه تیر بود. بنابراین استخراج به روش مایکروویو و با متانول 60% به‌طور معنی‌داری نسبت به روشهای دیگر مؤثرتر است. UR - https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6383.html L1 - https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6383_9699e0f2d9bdd365230b0ce148b3f760.pdf ER -