TY - JOUR ID - 2947 TI - بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدان و ترکیب‌های فنولی دو رقم از پیاز ایرانی (Allium cepa L.) با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا JO - تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران JA - IJMAPR LA - fa SN - 1735-0905 AU - باقرلو, مهناز AU - حیدری, رضا AU - جامعی, رشید AU - قادرپور, صابر AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه AD - استاد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه AD - استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه AD - کارشناس ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 28 IS - 3 SP - 455 EP - 464 KW - پیاز ایرانی (Allium cepa L.) KW - فنول KW - DPPH KW - HPLC DO - 10.22092/ijmapr.2012.2947 N2 - گیاهان جنس Allium منبع مهمی از ترکیب‌های فنولی و فلاونوئیدی رژیم غذایی هستند. پلی‌فنول‌ها فعالیت اصلی آنتی‌اکسیدانی را در گیاهان انجام می‌دهند. ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی ترکیب‌های فنولی به‌علت قابلیت احیاء‌کنندگی آنها می‌باشد. این مطالعه برای شناسایی و تعیین مقدار ترکیب‌های فنولی تانیک اسید، 8-هیدروکسی کوئینولین، وانیلیک اسید، کافئیک اسید، سالسیلیک اسید و 1- نفتول موجود در بخش خوراکی دو واریته پیاز ایرانی (Allium cepa L.) با نامهای پیاز قرمز آذرشهر و پیاز سفید نیشابور و اندازه‌گیری فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنها طراحی شده است. از پودر پیازها توسط متانول آبکی 50% و اسید کلریدریک 2/1 مولار، عصاره تهیه شد و توسط HPLC، فنول‌ها شناسایی و مقدار آنها تعیین شد و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنها با استفاده از رادیکال DPPH اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیب‌های فنولی مورد نظر در بخش خوراکی دو واریته پیاز ایرانی شناسایی و اندازه‌گیری شد. نتایج نشان دادند که مقدار ترکیب‌های فنولی در واریته‌های مختلف پیاز متفاوت هستند و حداکثر مقدار آن در پیاز قرمز مشاهده شد. همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی موجود در پیاز قرمز بیشتر از پیاز سفید مشاهده شد. UR - https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2947.html L1 - https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2947_ee7d338ee8570182e3fdb3fd3ed6ee15.pdf ER -