%0 Journal Article %T ارزیابی برخی عوامل مؤثر بر میزان عصاره و ترکیب‌های فنولی پوست سبز گردو (Juglans regia L.) %J تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0905 %A رحیمی‌پناه, مریم %A حامدی, منوچهر %A میرزاپور, مژگان %D 2011 %\ 10/23/2011 %V 27 %N 3 %P 419-430 %! ارزیابی برخی عوامل مؤثر بر میزان عصاره و ترکیب‌های فنولی پوست سبز گردو (Juglans regia L.) %K پوست سبز گردو %K استخراج %K بهینه‌سازی %K آنزیم‌بری %K ترکیب‌های فنلی %R 10.22092/ijmapr.2011.6383 %X پوست سبز گردو حاوی ترکیب‌های فنولی می‌باشد که باعث کاهش بیماریهای قلبی- عروقی، جلوگیری از اکسایش LDL در سلول، جلوگیری از سرطان‌های مختلف و جلوگیری از جهش‌زایی، جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها گردیده و به‌عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این پژوهش، اثر چند عامل شامل آنزیم‌بری، غلظت حلال، زمان برداشت، زمان استخراج و روش استخراج بررسی گردید. ترکیب‌های فنولی پوست سبز گردو، با استفاده از متانول خالص، 80 % و 60 % و به روشهای خیساندن، سوکسله، فراصوت و مایکروویو از پوست سبز گردوی برداشت شده در تیر، مرداد و شهریورماه استخراج گردید. نتایج نشان داد که تیمار آنزیم‌بری به‌طور معنی‌داری (p<0.05) بر میزان ترکیب‌های فنولی استخراج شده تأثیر دارد. همچنین بهترین زمان برداشت پیش از رسیدن کامل میوه گردو و در ماه تیر بود. بنابراین استخراج به روش مایکروویو و با متانول 60% به‌طور معنی‌داری نسبت به روشهای دیگر مؤثرتر است. %U https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6383_9699e0f2d9bdd365230b0ce148b3f760.pdf