@article { author = {Najafi, F. and Mehrabian, S. and Khavari-Nejad, R. and Ghorbani, Y.}, title = {Assessment of salt stress effect on some physiological parameters and antibacterial activities in dill (Anethum graveolens L.)}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {30}, number = {5}, pages = {733-745}, year = {2014}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2014.10711}, abstract = {In the present study, the effects of different concentrations of NaCl (0, 15, 30, 45, 60, 75 and 100mM) were investigated on some physiological parameters and antibacterial activities of dill (Anethum graveolens L.). Ten-days-old seedlings, prepared in sterilized petri dishes, were transferred into pots containing washed sand and irrigated with Hoagland nutrient solution. Pots were located in a growth chamber (at 25°C for 16h in light and 18°C for 8h in darkness) and after certain growth period, plants were harvested for analyses. For antibacterial analyses, the plants were treated throughout flowering and fruit production stages. Results showed that in all treated plants, proline content was increased and photosynthetic pigments were decreased in high concentrations of NaCl. Also, the studies on growth factors showed that in dill, these parameters were affected by NaCl. Studies on antibacterial activities showed that in most of the cases, the zone of inhibition was increased by increasing of salt concentration and the antibacterial effect of extract was significant in high concentrations. Of course, choosing the best way and solute for preparing the extract is important for reaching a noticeable antibacterial effect.}, keywords = {dill (Anethum graveolens L.),NaCl,photosynthetic pigments,Proline,Antibacterial activity}, title_fa = {بررسی اثر تنش شوری بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک و خواص ضدباکتریایی گیاه شوید (Anethum graveolens L.)}, abstract_fa = {در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف کلرور سدیم (0، 15،30، 45، 60، 75 و 100 میلی‌مولار) بر برخی از پارامترهای فیزیولوژیکی و خواص ضدباکتریایی گیاه شوید (Anethum graveolens L.) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. گیاهک‌های 10 روزه، به گلدان‌های حاوی ماسه‌ی شسته شده منتقل شده و توسط محلول غذایی آبیاری گردیدند. سپس تیماردهی گیاهان آغاز شد و بعد از طی دوره زمانی لازم، گیاهان برای انجام آنالیزها برداشت شدند. به‌منظور بررسی خواص آنتی‌باکتریال نیز گیاهان تا مرحله میوه‌دهی و رسیدن میوه‌ها در گلدان‌ها تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که محتوای پرولین در تمامی تیمارها در مقایسه با نمونه شاهد افزایش داشته‌است. نتایج حاصل از بررسی‌های انجام شده بر میزان کلروفیل‌های a، b و کاروتنوئیدها نشان داد که میزان رنگیزه‌ها در غلظت‌های بالای کلرور سدیم کاهش می‌یابد. همچنین بررسی پارامتر‌های رشد نیز حکایت از آن داشت که پارامترهای رشد در گیاه شوید به‌صورت معنی‌دار تحت تأثیر تنش شوری قرار می‌گیرند و در غلظت‌های بالای شوری کاهش نشان می‌دهند. بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌های گیاهان تیماردهی شده نشان داد که در بیشتر موارد همراه با افزایش غلظت عصاره میوه، قطر هاله عدم رشد نیز افزایش پیدا کرده‌است و در غلظت‌های بالای کلرور سدیم، اثر ضدباکتریایی عصاره قابل‌توجه بوده‌است. البته انتخاب روش و حلال مناسب برای عصاره‌گیری به‌منظور بدست آوردن فعالیت بالای آنتی‌باکتریال مهم است.}, keywords_fa = {شوید (Anethum graveolens L.),تنش شوری,رشد,رنگیزه‌های فتوسنتزی,پرولین,خواص ضدباکتریایی}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10711.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10711_6e379ca3a90d2b88095974e243f8dac5.pdf} }