همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
فیتوشیمی (استخراج، شناسایی و اندازه گیری مواد موثره)
اندازه‌گیری میزان فلاونوییدهای روتین و کوئرستین در برگ ژنوتیپ‌های مختلف انبه (Mangifera indica L.) در جنوب ایران

علی اصغر تلافی؛ فرزین عبدالهی؛ علیرضا یاوری

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 240-252

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2022.356973.3102

چکیده
  درخت انبه با نام علمی Mangifera indica L. به تیره پسته (Anacardiaceae) تعلق دارد. اندام‌های مختلف این گیاه، به‌ویژه برگ، دارای ترکیب‌های ارزشمند فلاونوئیدی است که در درمان دیابت کاربرد دارد. در این پژوهش، برای ارزیابی میزان روتین و کوئرستین در برگ ژنوتیپ‌های مختلف انبه در رویشگا‌های جنوب ایران، چهار رویشگاه عمده شامل منوجان، رودان، میناب و بوشهر ...  بیشتر

استخراج و اندازه‌گیری ترکیب کوئرستین و کامفرول در اندام‌های مختلف گونه گیاهی رازیانه Foeniculum vulgare Mill.

کامکار جایمند؛ هلن اهرابی اصلی؛ زهرا بهراد

دوره 29، شماره 3 ، آبان 1392، ، صفحه 681-691

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2013.4050

چکیده
  فلاونوییدها طبقه بزرگی از پلی‌فنل‌ها با بیش از 4000 ترکیب هستند که در گیاه نقش آنتی‌اکسیدانی را در فتوسنتز به‌عهده دارند و در انسان دارای اثرهای آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، جلوگیری‌کننده سرطان و محافظت‌کننده از قلب می‌باشند. ترکیب کوئرستین و کامفرول در گروه فلاونول‌ها قرار دارند و برای مقابله با ویروس‌ها و سلول‌های ...  بیشتر

استخراج و اندازه‌گیری ترکیب کوئرستین در اندامهای مختلف سه گونه گیاهی بومادران Achillea millefolium L.، Achillea biebersteinii Afan. و Achillea tenuifolia Lam.

کامکار جایمند؛ هلن اهرابی اصلی؛ اعظم منفرد

دوره 27، شماره 3 ، آبان 1390، ، صفحه 529-539

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2011.6393

چکیده
  فلاونوییدها طبقه بزرگی از پلی‌فنل‌ها با بیش از 4000 ترکیب هستند، که در گیاه نقش آنتی‌اکسیدانی را در فتوسنتز به‌عهده دارند و در انسان دارای اثرهای آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، جلوگیری‌کننده سرطان و محافظت‌کننده از قلب می‌باشند. ترکیب کوئرستین در گروه فلاونول قرار دارد و برای مقابله با ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. ...  بیشتر

استخراج و اندازه‌گیری ترکیبهای فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ ده ژنوتیپ از گل‌محمدی (Rosa damascena Mill.) از مناطق غربی ایران

کامکار جایمند؛ محمدباقر رضایی؛ محمدحسن عصاره؛ سیدرضا طبایی عقدایی؛ سعیده مشکی‌زاده

دوره 25، شماره 4 ، بهمن 1388، ، صفحه 547-555

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2010.7140

چکیده
  دارویی هستند و برای مقابله با ویروسها و سلولهای سرطانی استفاده می‌شوند. هدف از این تحقیق، استخراج و اندازه‌گیری ترکیبهای فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ نمونه‌های مختلف گل‌محمدی کشت شده در باغ گیاه‌شناسی ایران (تهران) با منشأ مناطق غربی بود. پنج گرم نمونه تازه گل‌محمدی توسط دستگاه آسیاب برقی خرد و توسط مخلوط متانول و اسید ...  بیشتر

اثرات حفاظتی فلاونوئیدها در مقابل همولیز گلبولی ناشی از رادیکال‌های آزاد

صدیقه عسگری؛ غلامعلی نادری؛ نازیلا عسکری

دوره 21، شماره 4 ، بهمن 1384، ، صفحه 505-515

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2006.115032

چکیده
  فلاونوئیدها ترکیبهایی پلی‌فنولیکی هستند که در همه غذاها با سرچشمه گیاهی وجود دارند. آثار آنتی‌اکسیدانی آنها به اثبات رسیده است، به‌طوری که مصرف سبزیجات و گیاهان از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی نظیر آترواسکلروز جلوگیری می‌کند. از طرفی امروزه مصرف آنتی اکسیدان‌های سنتتیک به دلیل سمیت آنها محدود گشته است و توجه جوامع پزشکی ...  بیشتر

استخراج، جداسازی و شناسایی فلاونوئیدهای کوئرستین و روبینین از گیاه اقاقیا (Robinia pseudoacacia L.)

فاطمه سفید کن؛ اعظم آقا ولی جماعت؛ مختار علی نیا رودسری؛ کامکار جایمند

دوره 20، شماره 1 ، اردیبهشت 1383، ، صفحه 19-38

چکیده
  عصاره گل و برگ اقاقیا از روش استخراج با سوکسله (به کمک حلالهای پترولیوم اتر، بنزن، کلروفرم، استون و متانول)  و همچنین روش خوابانیدن در حلال ( متانول – آب ) به نسبت (9به 1) و سپس حلال (متانول -  آب)  به نسبت (1 به 1) و پس از آن اسستخراج با کلروفرم و هگزان بدست آمد. پس از خالص سازی و جدا سازی عصاره های حاصل توسطP.C ، HPLC ، کروماتوگرافی ستونی ...  بیشتر