همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
زراعت و باغبانی
بررسی اثر محلول‌پاشی کیتوزان بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آویشن (Thymus vulgaris L.) تحت تنش خشکی

فاطمه سالارپور غربا؛ حسن فرحبخش

دوره 37، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 530-548

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.354361.2981

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی کیتوزان بر ویژگی‌های مختلف فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی (پرولین، پروتئین، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و درصد و عملکرد اسانس) و عملکرد ماده خشک آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) در شرایط تنش خشکی، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه لاله‌زار، بردسیر، استان کرمان در ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی عناصر آهن و روی بر فاکتورهای رشدی و اجزای تشکیل‌دهنده اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) تحت کمبود نیتروژن

زینب اصل محمدی؛ نیر محمدخانی؛ مسلم ثروتی

دوره 36، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1399، ، صفحه 155-170

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2020.125945.2541

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR): 98.1000/1735-0905.1398.36.155.99.1.1578.1606 کمبود عناصر غذایی ازجمله نیتروژن سبب اختلال در رشد و تغییر کمّیت و کیفیت اسانس می‌شود. محلول‌پاشی با ریزمغذی‌ها رشد گیاهان را بهبود می‌بخشد. ازاین‌رو با توجه به این مسئله و اهمیت آن، در این مطالعه به بررسی تأثیرات محلول‌پاشی با دو عنصر آهن و روی بر فاکتورهای رشدی، درصد و اجزاء ...  بیشتر

اثر عصاره‌های طبیعی رزماری (Rosmarinus officinalis L.)، آویشن (Thymus vulgaris L.) و هورمون بنزیل آدنین بر روی برخی صفات کیفی و عمر ماندگاری گل‌های شاخه بریده مریم (Polianthes tuberosa L.)

حیدر سیفی نبی‌آباد؛ مرضیه نیری فرد؛ مهدی شریفانی؛ خسرو پیری

دوره 34، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 17-28

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2018.108619.1907

چکیده
  گل مریم از گل‌های زینتی می‌باشد که در سطح وسیعی از جهان کشت می‌گردد. هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر عصاره آویشن (Thymus vulgaris L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) با بنزیل آدنین روی افزایش عمر و ماندگاری گل‌های شاخه بریده مریم (Polianthes tuberosa L.) بود. پس از استخراج عصاره‌ گیاهی و آنالیز آنها توسط GC/MS، گل‌های شاخه بریده به ظروف حاوی محلول‌های نگهدارنده ...  بیشتر

حساسیت پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae Burkhardt and Lauterer) نسبت به عصاره چند گیاه در آزمایشگاه

فریدون صالحی؛ محمد امین سمیع

دوره 32، شماره 1 ، فروردین 1395، ، صفحه 23-34

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2016.106134

چکیده
  پسیل معمولی پسته با نام علمیAgonoscena pistaciae Burkhardt and Lauterer (Hem.: Aphalaridae)، به‌عنوان یکی از مهمترین آفات باغ‌های پسته ایران شناخته شده‌است. روش‌های مختلفی مثل استفاده از آفت‌کش‌ها برای کنترل این آفت استفاده شده‌است، اما به دلیل خطرات زیست محیطی و محافظت از منابع طبیعی به‌خصوص در مدیریت سیستم‌های آب و خاک و استفاده از زنجیره غذایی استفاده ...  بیشتر

مقایسه خصوصیات مورفولوژیک و فیتوشیمیایی جمعیت‌های مختلف آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen.) با نمونه‌هایی از آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)

شیرین کاوه؛ حسین زینلی؛ لیلی صفایی؛ حسن مداح عارفی؛ سمیه افلاکیان

دوره 29، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 116-129

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2013.2894

چکیده
  آویشن یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است که به‌دلیل داشتن دو ترکیب تیمول و کارواکرول دارای خواص دارویی ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد نفخ می‌باشد. در این تحقیق 13 جمعیت آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen.) و 9 ژنوتیپ آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، جمع‌آوری شده از نقاط مختلف ایران، در ایستگاه شهید فزوه وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و ...  بیشتر

بررسی تأثیر زمان برداشت و روش اسانس‌گیری بر کمیت و کیفیت اسانس Thymus vulgaris L.

فروزان نیکخواه؛ فاطمه سفیدکن؛ ابراهیم شریفی عاشورآبادی

دوره 25، شماره 3 ، آبان 1388، ، صفحه 309-320

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2009.7146

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر مراحل مختلف برداشت و همچنین روشهای مختلف اسانس‌گیری بر بازده اسانس گیاه آویشن (Thymus vulgaris L.) آزمایشهای جداگانه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام شد. در آزمایش اول، تیمارها شامل تأثیر مراحل مختلف برداشت (رویشی، اوایل گلدهی و گلدهی کامل) بر بازده اسانس استخراج شده از ...  بیشتر

مقایسه اثر عصاره‌‌های آویشن (Thymus vulgaris L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench.)، سیر (Allium sativum L.) و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی

زریر تیموری‌زاده؛ شعبان رحیمی؛ محمد‌امیر کریمی ترشیزی؛ رضا امید‌بیگی

دوره 25، شماره 1 ، اردیبهشت 1388، ، صفحه 39-48

چکیده
  این مطالعه به منظور مقایسه اثر سه نوع عصاره گیاهی و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به‌عنوان بهبود دهنده‌های رشد مورد ‌استفاده در صنعت طیور، بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه‌‌های گوشتی انجام شد. 480 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه به گروههای جیره پایه (کنترل) و جیره پایه با ppm150 آنتی‌بیوتیک، 1/0 درصد عصاره آویشن باغی (Thymus vulgaris L.)، ...  بیشتر