همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
تأثیر گیاه دارویی بیلهر (Dormema aucheri Boiss.) بر عملکرد، هماتولوژی، ریخت‌شناسی دئودنوم و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

زهرا نوربخش؛ ایمان حاج خدادادی؛ حسینعلی قاسمی؛ محمد حسین مرادی

دوره 39، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 483-499

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2023.358687.3170

چکیده
  سابقه و هدف: امروزه در صنعت طیور برای دستیابی به بالاترین تولید با کمترین هزینه از افزودنی‌های خوراکی استفاده می‌شود. محرک‌های رشد و افزودنی‌های خوراکی، مجموعه‌هایی از ترکیب‌های شیمیایی، بیولوژیکی یا طبیعی هستند که به آب و خوراک اضافه شده و با فرض بهبود رشد و بهبود کارایی خوراک و بدست آوردن بالاترین و اقتصادی‌ترین تولید استفاده ...  بیشتر

اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
اثر تغذیه برگ حنا (Lawsonia inermis L.) بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه‌های خونی و آنزیم‌های کبدی بره‌های نژاد کرمانی

بنت الهدی بهادر؛ جمیل بهرام پور؛ امیر موسایی؛ حسین دوماری

دوره 38، شماره 4 ، دی 1401، ، صفحه 622-631

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2022.358526.3163

چکیده
  برگ حنا (Lawsonia inermis L.) به‌واسطه داشتن مقادیر زیادی از ترکیب‌های فنولیک ازجمله تانن‌ها از خواص دارویی منحصر به‌فردی همچون خواص آنتی‌بیوتیکی برخوردار می‌باشد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر تغذیه با برگ حنا بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه‌های خونی و آنزیم‌های کبدی 20 رأس بره نر نژاد کرمانی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 5 تکرار ...  بیشتر

اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
بررسی تأثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین، نعناع و فلفل بر خصوصیات دستگاه گوارش، فراسنجه‌های خونی و وی‍ژگی‌های استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی

زهرا تهامی؛ سید محمد حسینی؛ امین ولی‌زاده قلعه بیگ

دوره 37، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 487-501

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.351822.2869

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین (Cinnamomum cassia (L.) J.Presl)، نعناع (Mentha pulegium L.) و فلفل (Capsicum annuum L.) بر وزن نسبی اندام‌های داخلی و گوارشی، اسیدیته دستگاه گوارش، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی سویه راس 308، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. تیمارهای ...  بیشتر

اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
اثر پودر و اسانس درخت کندر (Boswellia sacra) بر رشد، وضعیت متابولیکی و آنتی‌اکسیدانی و جمعیت میکروبی روده باریک در بلدرچین ژاپنی

مژگان محمودی؛ مهدی خدایی مطلق؛ حسینعلی قاسمی؛ امیرحسین خلت آبادی فراهانی

دوره 36، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1399، ، صفحه 912-922

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.342872.2787

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.912.104.6.1575.1610 به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس حاصل از برگ درخت کندر بر میکروفلور روده و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین ژاپنی، آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1: جیره پایه فاقد افزودنی (شاهد)، تیمار 2: جیره پایه+ آنتی‌بیوتیک باسیتراسین، ...  بیشتر