همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
فیتوشیمی (استخراج، شناسایی و اندازه گیری مواد موثره)
تغییرات فیتوشیمیایی و فعالیت ضداکسایشی میوه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) تحت تأثیر نوع بسته‌بندی و مدت زمان انبارمانی

فاطمه باباخانی؛ جلال خورشیدی؛ محمدرضا مرشدلو

دوره 38، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 409-423

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2022.358308.3155

چکیده
  شرایط پس از برداشت تأثیر بسزایی در کمّیت و کیفیت متابولیت‌های ثانویه گیاهان دارویی دارد. بر همین اساس، در این پژوهش تأثیر زمان‌های مختلف انبارمانی (صفر، دو، چهار و شش ماه) و نوع بسته‌بندی (کرافت، پلی‌اتیلن، پلی‌پروپیلن و بدون بسته‌بندی) بر محتوای اسانس، نوع و میزان ترکیب‌های اسانس، فنول و فعالیت ضداکسایشی عصاره میوه رازیانه (Foeniculum ...  بیشتر

زراعت و باغبانی
اثر کاربرد کود زیستی مایکوروت بر کمّیت و کیفیت اسانس Thymus vulgaris L. در کشت مخلوط با Cicer arietinum L.

مهدیه احمدوند؛ عبدالله جوانمرد؛ محمد حقانی نیا؛ محمدرضا مرشدلو

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 218-239

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2022.356575.3088

چکیده
  سیستم‌های کشت مخلوط و کاربرد کودهای زیستی نقش بسزایی در بهبود کمّیت و کیفیت محصولات دارند. در این راستا، پژوهشی برای ارزیابی اثر کود زیستی مایکوروت بر صفات کمّی و کیفی آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) در کشت مخلوط با نخود زراعی (Cicer arietinum L.)، به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال زراعی 1399 اجرا شد. تیمارها شامل ...  بیشتر

زراعت و باغبانی
بررسی صفات فیزیولوژیک، درصد و اجزای اسانس دو زیرگونه مرزنجوش (Origanum vulgare subsp. gracile و O. vulgare subsp. hirtum) تحت تنش شوری

زهرا ابراهیمی؛ محمدرضا مرشدلو؛ محمد باقر حسن پور اقدم

دوره 37، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 563-583

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.352906.2917

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر محتوای اسانس و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو زیر گونه مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare subsp. gracile (K.Koch) letsw.) و یونانی (O. vulgare subsp. hirtum (Link) letsw.) آزمایشی گلخانه‌ای به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و3 تکرار اجرا شد. تیمار تنش شوری با استفاده از کلرید سدیم در محلول غذایی هوگلند ...  بیشتر

زراعت و باغبانی
بهبود کمّیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak.) با کاربرد کود زیستی مایکوروت در سطوح مختلف آبیاری

حانیه شب خیز؛ عبدالله جوانمرد؛ علی استادی؛ محمدرضا مرشدلو

دوره 37، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 434-456

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.352999.2921

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرهای کود زیستی مایکوروت و سطوح مختلف ‌آبیاری بر درصد و ترکیب‌های اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak.)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در گلخانه گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1399 اجرا شد. فاکتورها شامل تنش خشکی در چهار سطح بدون تنش (آبیاری ...  بیشتر

زراعت و باغبانی
ارزیابی اثرات تاریخ برداشت و کاربرد قارچ میکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) در سطوح مختلف آبیاری

مصطفی امانی ماچیانی؛ عبدالله جوانمرد؛ علی استادی؛ محمد رضا مرشدلو؛ جعفر چابک پور

دوره 36، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1399، ، صفحه 1022-1037

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.351323.2835

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.1022.104.6.1575.1610به‌منظور ارزیابی اثر کاربرد قارچ میکوریزایی Funneliformis mosseae و زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) در رژیم‌های مختلف آبیاری، آزمایشی به‌صورت کرت‌های دوبار خرد شده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1398 اجرا شد. ...  بیشتر

بررسی میزان و ترکیب‌های موسیلاژ Lallemantia iberica Benth. با کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزی و کود شیمیایی در شرایط دیم

عبدالله جوانمرد؛ سروه سعادی مقدم؛ مصطفی امانی ماچیانی؛ مجتبی نورآئین؛ محمد رضا مرشدلو

دوره 36، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 609-626

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2020.128761.2680

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.609.102.4.1576.1605 به‌منظور بررسی اثر کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزی و کود شیمیایی بر صفات کمّی و کیفی گیاه دارویی بالنگو (Lallemantia iberica Benth.)، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار در مزرعه‌ تحقیقاتی دانشگاه مراغه در سال 1395 اجرا شد. تیمارها شامل 100% کود شیمیایی مرسوم (250 و 150 کیلوگرم در هکتار ...  بیشتر

مقایسه‌ خصوصیات رشدی، میزان اسانس، فنل کل و قابلیت آنتی‌اکسیدانی جمعیت‌های مختلف سه گونه گل‌راعی (Hypericum scabrum L.، H. asperulum. Jaub. & Spach و H. ermiculare) جمع‌آوری شده از استان کردستان

جلال خورشیدی؛ محمد رضا مرشدلو؛ شادی مرادی

دوره 36، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 655-669

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2020.127696.2634

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.655.102.4.1605.1606 گل‌راعی (Hypericum sp .) یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی جهان است. ویژگی‌های رشدی و فیتوشیمیایی گیاه تحت ‌تأثیر دو عامل ژنتیک و محیط است، ازاین‌رو در این پژوهش خصوصیات رشدی، میزان اسانس، فنل کل و قابلیت آنتی‌اکسیدانی جمعیت‌های مختلف سه گونه گل‌راعی (H. scabrum L.، H. asperulum Jaub. & Spachو H. vermiculare) ارزیابی ...  بیشتر