همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
تاثیر میزان کودهای ازته و فسفره بر بذردهی گیاه شاهبیزک (Atropa belladonna)

مهردخت نجف پور نوایی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 1-12

چکیده
  به منظور بررسی اثر کودهای شیمیایی بر میزان بذردهی گیاه شابیزک طرح تحقیقاتی  در سال 1372 آغاز شد. در این تحقیق ابتدا بذرهای گیاه در فصل پاییز در گلخانه و درون گلدان کشت شد و در بهار سال بعد به مزرعه ایستگاه تحقیقاتی البرز واقع در حسین آباد کرج منتقل گردید. این آزمایش به صورت طرح فاکتوریل و در قالب بلوکهای کامل تصادفی و تحلیل واریانس ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس دو رقم (کولتیوار) از نعناع فلفلی (Mentha piperita)

کامکار جایمند؛ محمدباقر رضایی؛ غلامرضا نبی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 13-27

چکیده
  نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع دارویی و غذایی دارد. گونه Mentha piperita L از خانواده نعناعیان (Labiatae) ازدو منطقه: یکی شهرستان کرج، منطقه کلاک (نمونه 1) در اواخر خرداد 1376 و نمونه دیگر از ارتفاعات 70 کیلومتری کاشان روستای کامو (نمونه 2) در اواخر خرداد 1377(هر دو نمونه به صورت دست کاشت) جمع آوری گردید ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای فرار برازمبل بلوچی .Perovskia atriplicifolia Benth

فاطمه سفیدکن

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 29-47

چکیده
  اندامهای هوایی گیاه Perovskia atriplicifolia در فصل تابستان از باغ گیاه شناسی ملی ایران جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در دمای محیط، به روش تقطیر با بخارآب (Steam distillation) اسانس گیری شد. اسانس به صورت یک لایه روغنی زرد روشن با بازده 2.3% بدست آمد. سپس با استفاده از کروماتوگرافی تجزیه ای (Analytical GC) و کوپل آن با طیف سنج جرمی (GC/MS) مواد تشکیل دهنده ...  بیشتر

بررسی مقایسه ای مقادیر آلکالوئیدهای افدرین و پزدوافدرین در گونه ‌های افدرای ایران

زهرا فاکر باهر؛ لطیفه احمدی؛ پرویز باباخانلو

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 48-65

چکیده
  به منظور تعیین میزان الکالویید تام و الکالوییدهای افدرین و پزودوافدرین، بیش از250 نمونه گیاه افدرا که به 9 گونه مختلف تعلق دارند از مناطق مختلف ایران در مرحله گلدهی جمع آوری گردید. پس از استخراج الکالویید تام در 42 نمونه انتخابی، مشخص گردید که گونه E. major بیشترین مقدار (0.8%-1.8%) و گونهE. brevifoliata کمترین مقدار الکالویید تام را دارا بوده اند (0.05%-0.08%). ...  بیشتر

جمع آوری و شناسایی گیاهان رنگده استان فارس و رنگرزی الیاف پشم و ابریشم طبیعی به روش‌ های علمی

ایرج جاویدتاش؛ لیلا روشن دل

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 67-95

چکیده
  برای تعیین رنگهای طبیعی و به طور کلی مواد درون اندامهای هوایی و زمینی گیاهان در مراحل مختلف فنولوژی و نیز شرایط اقلیمی متفاوت، 294 نمونه گیاه از 72 خانواده گیاهی، از چند منطقه براساس آب و هوای مناسب و فصول مختلف، جمع آوری شدند. به منظور انجام عملیات رنگرزی، قسمتهای مختلف هر گیاه خشک و پودر گردید. با توجه به عمل هریک از مواد کمکی، یعنی نمکها ...  بیشتر

شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز.Cuminum cyminum L

لطیفه احمدی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 97-113

چکیده
  اسانس حاصل از بذر زیره سبز (Cuminum cyminum) به روش تقطیر با آب (clevenger) استخراج شد (بازده = 3.4%)، بعد اجزای تشکیل دهنده اسانس به روش دستگاهی GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. از میان 13 ترکیب اسانس ترکیبهای (25.2%)cuminylal dehyde ، p-mentha-1,4dien-7-al (16.6%)،g-terpinene  (19%)، p-mentha-1,3-dien-7-al (13%) و b-pinene (10.3%) عمده ترین ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس بوده اند (98%). میزان قابل توجه ترکیبهای ...  بیشتر

شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مورت (مورد) .Myrtus communis L

محمد مهدی برازنده

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 115-127

چکیده
  گیاه مورت (Myrtus communis L.) در مهرماه 1377 از باغ گیاه شناسی ملی ایران (موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع) جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در آزمایشگاه، از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد. مقداراسانس بدست آمده از 85 گرم برگ خشک این گیاه ناچیز بود، به طوری که مجبور شدیم آن را از فاز آبی به وسیله نرمال هگزان جدا کنیم. همچنین ...  بیشتر

کارآیی دو ستون DB-5 و DB-1 در شناسایی ترکیبهای اسانس Thymus fedschenkoi ronniger

مهدی میرزا؛ لطیفه احمدی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1379، صفحه 128-139

چکیده
  گیاه Thymus fedschenkoi ronniger از خانواده نعناع (Labiatae) یکی از گونه های معطر آویشن با پراکنش نسبتا وسیع در ایران است. استفاده ازاواع آویشن به عنوان چاشنی همراه غذا، به عنوان دارو در درمان بیماریها در شکل های مختلف عرقیات، عصاره و یا دم کرده و نیز اسانس استخراج شده از آن مورد توجه می باشد. اسانس گیاه مذکور به روش تقطیر با بخار آب با ...  بیشتر