همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثر کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل بر میزان بذر دهی گیاه زوفا Hyssopus officinalis L.

مهردخت نجف پور نوایی

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 1-11

چکیده
  با توجه به نقش و اهمیت گیاه  زوفا در درمان آسم و سرفه و اهمیت آن در صنایع غذایی، به عنوان یکی از گیاهان دارویی مهم، از مدتها پیش مورد استفاده بشر قرار گرفته است. یکی از شیوه های تکثیر گیاهان دارویی ازدیاد آنها از طریق بذر می باشد، در این تحقیق استفاده از کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل نشان داده که این عناصر تا چه اندازه در تولید ...  بیشتر

بررسی امکان کشت، نحوه جوانه زنی و یافتن شرایط بهینه جهت تولید نهال گیاه وایول در ایران (Parthenium argentatum)

زهرا فاکر باهر؛ سید محمود غفاری

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 13-32

چکیده
  کائوچو ماده ای خام و ضروری است که امروزه در زندگی نوین به عنوان  ماده ای حیاتی نقش مهمی را ایفا می نماید. وایول یکی از گیاهان تولیدکننده کائوچو است که به عنوان منبعی از کائوچوی طبیعی، رزین و چند محصول فرعی همواره مورد توجه می باشد. در این طرح، بذر 8 رقم از ارقام مختلف این گیاه تهیه و به منظور تولید نهالهای مناسب، نحوه جوانه زنی، نوع ...  بیشتر

بررسی تاثیر مراحل مختلف رشد گیاه مریم گلی دارویی در تولید اسانس و ترکیبهای شیمیایی

لطیفه احمدی

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 33-52

چکیده
  میزان فعالیت بیولوژیکی و کاربرد اسانس مریم گلی    Salvia officinalis (Lamiaceae)در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی به ترکیبهای موجود در آن بستگی دارد که خود تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیبهای اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش تقطیر با بخار ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L.

محمدباقر رضایی

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 53-70

چکیده
  گیاه اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L. از باغ گیاهشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع جمع آوری وخشک گردید. اسانس گیری از برگ توسط دستگاه تقطیر با آب صورت گرفت. تجزیه کمی و کیفی اسانس توسط دستگاه GC وGC/MS  انجام شد. در این بررسی از 20 ترکیب شناسایی شده ترکیبهای Piperitone،  α-Pinine  و Linalool و  1,8-Cineolبترتیب 23.65، 14.94، 14.89، 7.34 درصد می باشند که بیشترین ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای موجود در اسانس گل بومادران هزار برگ Achillea millefolium L. Subsp. Millofolium

کامکار جایمند؛ محمدباقر رضایی؛ محمد مهدی برازنده

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 71-82

چکیده
  بومادران هزار برگ از جمله گیاهان با ارزش دارویی است که در ایران در دامنه های البرز، اطراف دماوند و در آذربایجان و اطراف تبریز می روید. در این تحقیق گونه مورد آزمایش از روستایی در اطراف تبریز، به نام هربی جمع آوری و به روش تقطیر با آب از گلهای خشک شده آن اسانس گیری گردیده و بازده اسانس 0.47 درصد و محاسبه گردیده است. سپس توسط دستگاههای کروماتوگرافی ...  بیشتر

بررسی مقایسه ای ترکیبهای موجود در اسانس دوگونه مریم گلی Salvia virgata Iacq. And Salvia syriaca L.

فاطمه سفیدکن

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 83-101

چکیده
  اندامهای هوایی مریم گلی هرز یا ترکه ای (S. virgata) و مریم گلی سوری (S. syriaca) به ترتیب از اطراف خرم آباد و تبریز در مرحله گلدهی جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن به روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفته است. اسانس با بازده وزنی-وزنی 0.48% برای مریم گلی هرز و 0.3 % برای مریم گلی سوری بر حسب وزن خشک گیاه اولیه بدست آمده است. ترکیبهای تشکیل دهنده ...  بیشتر

شناسایی ترکیبهای شیمیایی موجود در روغن اسانسی گونه سوسنمبر (پونه آبی) به کمک روش کاپیلاری Mentha aquatica L. گاز کروماتوگرافی (C.G.C)

محمدمهدی برازنده

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 103-113

چکیده
  گونه Mentha aquatic  در شهریور ماه 75 از رویشگاه طبیعی آن واقع در جنگلهای تحقیقاتی واز ( ارتفاع 1500 متری) جمع آوری واز برگ خشک شده آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری بعمل آمد.محصول بدست آمده، روغن اسانسی با بازده یک درصد () بود که ترکیبهای شیمیایی آن به روش گاز کروماتوگرافی (GC) کوپل شده با طیف سنجی جرمی (GC/MS) تایید گردیدند. تعداد هفده ترکیب در ...  بیشتر

شناسایی ترکیبهای فرار اسانس وعصاره گیاه Salvia sclarea L.

مهدی میرزا

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 115-136

چکیده
  گیاه Salvia sclarea L. با نام فارسی مریم گلی متعلق به جنس سالویا و تیره نعناع است. سر شاخه گلدار و گل آذین این گونه حاوی اسانسی بسیار معطر است که در صنایع عطرسازی و ساخت برخی طعم دهنده های سنتزی بکار می رود. اسانس حاصل از گل آذین به روش بخار آب وعصاره آن با استفاده از حلال آلی هگزان استخراج گردید. میزان بازده اسانس به روش اول 0.4 % و مقدار absolute  به ...  بیشتر

مقایسه کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس بادیان رومی از استانهای فارس و اصفهان Pimpinella anisum L.

فاطمه عسگری

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، صفحه 137-165

چکیده
  بادیان رومی یا انیس از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع مختلف دارویی و غذایی دارد. میوه خشک شده انیس در فصل تابستان از استانهای فارس و اصفهان جمع آوری گردید و با روش تقطیر با بخار آب (Steam distillation) اسانس گیری شد. اسانس زرد کمرنگ با بازده 3.3 درصد وزنی برای انیس اصفهان و 3.0 درصد وزنی برای انیس فارس به دست آمد. ترکیبهای ...  بیشتر