همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش گیاهان دارویی و محصولت فرعی

چکیده

در این تحقیق، ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گیاه بابونه کبیر Tanacetum Parthenium (l.) Shultz-BIP. از خانواده Asteraceae که به نام تب بر (fever few) نیز معروف است مورد شناسایی قرار گرفت. نمونه مورد آزمایش از اندامهای هوایی گیاه از اطراف جاده چالوس (شهرستانک) در اواخر خرداد 1375 جمع آوری گردید و پس از خشک کردن در دمای محیط به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد. اسانس با دستگاه کروماتوگرافی گازی(GC) و دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت و شناسایی کمی و کیفی آنها با مطالعه طیف­سنجی جرمی و محاسبه شاخص های بازداری کواتس و سطح زیر هر پیک در کروماتوگرام GC صورت گرفت. ازبین ترکیب های شناسایی شده در اسانس مذکور تعداد 12 ترکیب در این اسانس شناسایی شده اند که در مجموع 74.43 درصد از وزن اسانس را تشکیل می دهند، از میان ترکیب های شناسایی شده Camphor (35.93درصد)، chrysantenyl acetate (30.36 درصد) ، β-caryophyllene (1.37درصد)و Germacrene-D (1.02درصد) بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.

1.میرحیدر، حسین.1373. معارف گیاهی . انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی،صفحه 102-95
2. Johnson, E.s. , Kadam, N.P. „Hylands, D.M., Hylands , P. J, (1985), Brit. Med. J. 2931 , 569.
3. Murphy, J.J., Heptinstall, S. and Mitchell, J.R.A, (1988), Lancet, 2(8604)m 189.
 4. Hendriks, H., Bos, R., and Woerdenbag , H.J.(1996), Flavour and Fragrance Journal, Vol. 11,367-371.
5. Hamid, A.El., and Nady, E., (1989), Abstracts of short lectures and 2poster pressentations, 27th Annual congress on medicinal plant Research, 5-9 sopamber, Braunschweig, P. 57.
6. Banthorpe, D.V., Brown, G.D., Janes, J.F., and Marr, I.M. (1990), Flavour and Frag.J., 5, 183.
7. Hendriks, H., Van der Elst, D.J.D., Van putten, F.M.S., and Bos, R., (1990), J. Essent. oil Res., 2, 155.
8. Holopainen, M., Hiltunen, R., and Von Schantz, M., (1987), planta Med., 53, 284.
9. Stenhagen, E., Abrahamsson, S. and Mc Lafferty, W., (1974), Registry of Mass sqectral Data, wiley, New Yourk.