همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

2 استاد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

3 استادیار، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

در این آزمایش، اثر مکمل آلوئه‌ورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروه‌های آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا، 3- جیره حاوی اسید آلی غیرپوشش‌دار (سدیم بوتیرات)، 4- جیره حاوی اسید آلی پوشش‌دار ((Baby C4، 5- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا و اسید آلی غیرپوشش‌دار (سدیم بوتیرات)، 6- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا و اسید آلی پوشش‌دار (Baby C4) بودند. در این آزمایش درصد تولید تخم، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. اضافه کردن آلوئه‌ورا و اسید آلی سبب کاهش معنی‌دار غلظت کلسترول زرده و کلسترول سرم در بلدرچین‌ها شد (01/0>p). البته اثر تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع پرز ژژونوم اختلاف معنی‌داری را نشان داد (001/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آلوئه‌ورا و اسید آلی و همچنین مخلوط اسید آلی و آلوئه‌ورا سبب کاهش میزان کلسترول سرم و زرده شده‌است. استفاده توأم از گیاه دارویی آلوئه‌ورا و گلیسریدهای اسید بوتیریک به‌طور معنی‌داری ارتفاع و سطح پرز را افزایش داد و بیشترین عرض و عمق کریپت را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه‌ها

- Abdel-Fattah, S.A., El-Sanhoury, M.H., El-Mednay, N.M. and Abdel-Azeem, F., 2008. Thyroid activity, some blood constituents, organs morphology and performance of broiler chicks fed supplemental organic acids. International Journal of Poultry Science, 7(3): 215-222.
- Abdo, M. and Zeinb, A., 2004. Efficacy of acetic acid in improving the utilization of low protein-low energy broiler diets. Egyptian Poultry Science Association, 24: 123-141.
- Aslan, R., Dunder, Y and Eryavuz, A., 2005 ffect of different level of yucca schidigera powder (deodorize) added to diet on performance of laying hens. Review of Medical Veterinary, 156: 350-355.
- Ayabe, T., Satchell, D.P., Wilson, C.L., Parks, W.C., Selsted, M.E. and Ouelette, A.J., 2000. Secretion of microbicidal defensins by intestinal Paneth cells in response to bacteria. Nature Immunology, 1(2): 113-118.
- Bannerman, R., Burton, J. and Wen-Chieh, C., 1983. Traditional Medicine and Health Care Coverage: A Reader for Health Administrators and Practitioners. World Health Organisation, 366p.
- Bolton, W. and Dewar, W.A., 1965. The digestibility of acetic, propionic and butyric acids by the fowl. British Poultry Science, 6(2):103-105.
- Botes., L., van der Westhuizen, F.H. and Loots du, T., 2008. Phytochemical contents and antioxidant capacities of two Aloe greatheadii var. davyana extract. Molecules, 13(9): 2169-2180.
- Bradley, G.L., Savage, T.F. and Timm, K.I., 1994. The effects of supplementing diets with Saccharomyces cerevisiae var. boulardii on male poult performance and ileal morphology. Poultry Science, 73(11): 1766-1770.
- Buddle, J.R. and Bolton, J.R. 1992. The pathophysiology of diarrhoea in pigs. Pig News and Information, 13: 41N-45N.
- Cera, K.R., Mahan, D.C., Cross, R.F., Reinhart, G.A. and Whitmoyer, R.E., 1988. Effect of age, weaning and post-weaning diet on small intestinal growth and jejunal morphology in young swine. Journal of Animal Science, 66(2): 574-584.
- Cowan, M.M., 1999. Plant products as antimicrobial agents. Clinical Microbiology Reviews, 12(4):
564-582.
- Deschepper, K., Lippens, M., Huyghebaert, G. and Molly, K., 2003. The effect of aromabiotic and GALID’OR on technical performances and intestinal morphology of broilers. Proceeding 14th European Symposium on Poultry Nutrition, Lillehammer, Norway, August: 189.
- Dhanapakiam, P., Joseph, J.M., Ramaswamy, U.K., Moorthi, M. and Kumar, A.S., 2008. The Cholesterol lowering property of coriander seeds (Coriandrum sativum): mechanism of action. Journal of Environmental Biology, 29: 53-56.
- Dorman, H.J.D. and Deans, S.G., 2000. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiology, 83(2): 308-316.
- El-Kerdawy, D.M.A., 1996. Acidified feed for growing rabbits. Egyptian Journal of Rabbit Science, 6: 143-156.
- Forstner, J.T., 1978. Intestinal mucins in health and disease. Digestion, 17(3): 234-263.
- Gama, N.M.S.Q., Olivera, M.B.C., Santin, E. and Berchieri, J., 2000. Supplementation with organic acids in diets of laying hens. Ciencia Rural, 30:
499-502.
- Gauthier, R., 2002. Intestinal health, the key to productivity: The case of organic acids. Precongreso cientifico Avicola IASA. XXVII Convencion ANECAWPDC, Puerto Vallarta Mexico.
- Hammer, K.A., Carson, C.F. and Rilley, T.V., 1999. Antimicrobial activity of essential oils and other plant extracts. Journal of Applied Microbiology, 86: 985-990.
- Hegde, S.N., Rolls, B.A. and Coates M.E., 1982. The effect of the gut microflora and dietary fiber on energy utilization by chick. British Journal of Nutrition, 48: 73-80.
- Jamroz, D., Wertlecki, T.J., Orda, J., Wiliczkiewicz, A. and Skorupinska, J., 2003. Influence of phytogenic extracts on gut microbial status in chickens. Proceeding 14th European Symposium on Poultry Nutrition, Lillehammer, Norway, August: 176.
- Jensen, L.S. and Chang, C.H., 1976. Effects of calcium propionate on performance of laying hens. Poultry Science, 55(2): 816-817.
- Leeson, S., Namkung, H., Antongiovanni, M. and Lee, E.H., 2005. Effect of butyric acid on the performance and carcass yield on broiler chickens. Poultry Science, 84(9): 1418-1422.
- Langhout, P., 2000. New additives for broiler chickens. World's Poult. 16, 22-27.
- Mitsch, P., Zitterl-Eglseer, K., Kohler, B., Gabler, C., Losa, R. and Zimpernik, I., 2004. The effect of two different blends of essential oil components on the proliferation of Clostridium perfringens in the intestines of broiler chickens. Poultry Science, 83(4): 669-675.
- Montagne, L., Pluske, J.R. and Hampson, D.J., 2003. A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young no ruminant animals. Animal Feed Scince and Technology, 108: 95-117.
- Moorthy, M., Mehala, C., Saravanan, S. and Edwin, S.C., 2009. Aloe vera in white leghorn layer diet. International Journal of Poultry Science, 8(7):
706-709.
- Mroz, Z., 2005. Organic acids as potential alternatives to antibiotic growth promoters for pigs. Advances in Pork Production, 16: 169-175.
- Nabuurs, M.J.A., 1995. Microbiological, structural and functional changes of the small intestine of pigs at weaning. Pig News and Information, 16: 93-97.
- NRC (National Research Council)., 1994. Nutrient Requirements of Poultry. National Academies Press, 157p.
- Piva, A., Pizzamiglio, V., Morlacchini, M., Tedeschi, M. and Piva, G., 2007. Lipid microencapsulation allows slow release of organic acids and natural identical flavors along the swine intestine. Journal of Animal Science, 85(2): 486-493.
- Radcliffe, J., 2000. British supermarkets: forging changes in poultry nutrition. Proceedings Australia Poultry Science Symposium, 12: 25-31.
- Rajasekaran, S., Ravi, K., Sivagnanam, K. and Subramanian, S., 2006. Beneficial effects of Aloe vera leaf gel extract on lipid profile status in rats with streptozotocin diabetes. Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology, 33(3): 232-237.
- Richmond, W., 1973. Preparation and properties of a cholesterol oxidase from Nocardia sp. and its application to the enzymatic assay of total cholesterol in serum. Clinical Chemistry, 19(12): 1350-1356.
- Sims, R.M. and Zimmerman, E.R., 1971. The effects of Aloe vera on herpes simplex and herpes virus (strain zoster). Aloe vera of America of Archives, Stabished Aloe vera, 1: 239-240.
- Soltan, M.A., 2008. Effect of dietary organic acid supplementation on egg production, egg quality and some blood serum parameters in laying hens. International Journal of Poultry Science, 7(6): 613-621.
- Thompson, J.L. and Hinton, M., 1997. Antibacterial activity of formic and propionic acids in the diet of hens on Salmonellas in the crop. British Poultry Science, 38: 59-65.
- Yalcin, S., Sehu, A. and Sarifakiogullari, K., 2000. Yumurta tavugu rasyonlarinda laktik asit kullaniminin bazi yumurta kalite ozelliklerine etkisi. International Animal Nutrition, Congress, Isparta, Turkey, 4-6 September: 600-604.
- Yesilbag, D. and Golpan, I., 2006. Effects of organic acid supplemented diets on growth performance, egg production and quality and on serum parameters in laying hens.Revue de Médecine Vétérinaire, 157: 280-284.