موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Effect of fertilization and manure on seed yield and biomass of Fennelبررسی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد رازیانه126118458FAابراهیم شریفی عاشورآبادیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورامیر قلاوند-قربان نورمحمدی-ابوالقاسم متین-غلامرضا امین-پرویز باباخانلو-محمدحسین لباسچیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور0000-0002-6015-0719فاطمه سفیدکنمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور0000-0001-7170-0002Journal Article20010217<span>The </span><span>effect </span><span>of </span><span>different </span><span>amounts </span><span>of </span><span>fertilizers</span><span>, </span><span>N</span><span>.</span><span>P</span><span>.</span><span>K</span><span>.</span><span>, </span><span>manure</span><span>, </span><span>as </span><span>well </span><span>as </span><span>mixture </span><span>of </span><span>them </span><span>in </span><span>an </span><span>expriment </span><span>was </span><span>investigated </span><span>at </span><span>Alborz </span><span>Research </span><span>Center</span><span>, </span><span>karaj</span><span>, </span><span>IRAN </span><span>in </span><span>1996</span><span>-</span><span>97</span><span>. </span><span>The </span><span>effects </span><span>of </span><span>the </span><span>fertilizers </span><span>were </span><span>studied </span><span>on </span><span>seed </span><span>and </span><span>shoot </span><span>yield </span><span>of </span><span>Fenel </span><span>(</span><span>Foeniclum </span><span>vulgare</span><span>)</span><span>, </span><span>system </span><span>treatments </span><span>include </span><span>various </span><span>levels </span><span>of </span><span>net </span><span>chemical </span><span>fertilizers</span><span>, </span><span>N</span><span>.</span><span>P</span><span>.</span><span>K</span><span>.</span><span>, </span><span>used </span><span>in </span><span>comercial </span><span>or </span><span>chemical </span><span>agricultural </span><span>systems </span><span>as </span><span>well </span><span>as </span><span>different </span><span>levels </span><span>of </span><span>manure </span><span>used </span><span>in </span><span>sustainable </span><span>or </span><span>organic </span><span>systems</span><span>, </span><span>and </span><span>a </span><span>mixture </span><span>of </span><span>different </span><span>ratios </span><span>of </span><span>fertilizers </span><span>and </span><span>manure </span><span>used </span><span>in </span><span>mixture </span><span>systems</span><span>, </span><span>and </span><span>t</span><span>h</span><span>e </span><span>control </span><span>(</span><span>with </span><span>any </span><span>fertilizer </span><span>or </span><span>manure</span><span>)</span><span>. </span><span>The </span><span>expriment was </span><span>condacted </span><span>using </span><span>completely </span><span>Randomized </span><span>Block Exprimental </span><span>design </span><span>with </span><span>three </span><span>replications</span><span>. </span> <br /><span>The </span><span>results </span><span>of </span><span>first </span><span>and </span><span>second </span><span>years </span><span>of </span><span>the </span><span>expriment </span><span>showed </span><span>that </span><span>in </span><span>chemical </span><span>systems</span><span>, </span><span>seed </span><span>and </span><span>straw </span><span>had </span><span>a </span><span>higher </span><span>performace </span><span>in </span><span>treatments </span><span>5</span><span>(</span><span>N</span><span>=</span><span>160 </span><span>P</span><span>= </span><span>128 </span><span>and </span><span>K</span><span>=</span><span>160 </span><span>Kgha</span><span>'</span><span>) </span><span>and </span><span>No</span><span>.</span><span>4 </span><span>(</span><span>N</span><span>=</span><span>120</span><span>, </span><span>P</span><span>=</span><span>96 </span><span>and </span><span>K</span><span>=</span><span>120 </span><span>Kgha</span><span>)</span><span>, </span><span>which </span><span>equalled </span><span>901</span><span>.</span><span>33 </span><span>and </span><span>4326</span><span>.</span><span>2 </span><span>Kgha</span><span>?</span><span>, </span><span>respectively </span><span>while </span><span>in </span><span>organic </span><span>systems </span><span>related </span><span>to </span><span>treatment </span><span>No</span><span>.</span><span>13</span><span>(</span><span>40 </span><span>tonh</span><span>' </span><span>manure</span><span>) </span><span>that </span><span>resulted </span><span>947</span><span>.</span><span>17 </span><span>and </span><span>5147</span><span>.</span><span>2 </span><span>Kgha</span><span>'</span><span>'</span><span>, </span><span>While </span><span>the </span><span>highest </span><span>yield </span><span>of </span><span>seed </span><span>and </span><span>straw </span><span>in </span><span>mixture </span><span>agroecosystems </span><span>belonged </span><span>to </span><span>treatment No</span><span>.</span><span>10 </span><span>(</span><span>a </span><span>mixture </span><span>of </span><span>25 </span><span>tons </span><span>of manure </span><span>with </span><span>N</span><span>=</span><span>60</span><span>, </span><span>P</span><span>=</span><span>48 </span><span>and </span><span>K</span><span>=</span><span>60 </span><span>kgha</span><span>! </span><span>chemical fertilizers</span><span>) </span><span>with </span><span>seed </span><span>an </span><span>straw </span><span>yield </span><span>1182</span><span>.</span><span>67 </span><span>and </span><span>6627 </span><span>Kgha</span><span>, </span><span>respectively</span><span>. </span> <br /><span>In </span><span>comparison </span><span>with </span><span>the </span><span>control </span><span>treatment</span><span>, </span><span>seed </span><span>and </span><span>straw </span><span>yield </span><span>increase </span><span>were</span><span>: </span><span>69</span><span>.</span><span>37</span><span>% </span><span>and </span><span>31</span><span>.</span><span>49</span><span>% </span><span>for </span><span>net </span><span>chemical </span><span>system</span><span>; </span><span>122</span><span>.</span><span>23</span><span>% </span><span>and </span><span>101</span><span>.</span><span>43</span><span>% </span><span>for </span><span>mixture </span><span>system</span><span>; </span><span>and </span><span>77</span><span>.</span><span>98</span><span>% </span><span>and </span><span>56</span><span>.</span><span>44</span><span>% </span><span>for </span><span>organic </span><span>system </span><span>respectively</span><span>. </span> <br /><span id="docs-internal-guid-7393034e-7fff-296f-8a30-5db24c3f2e08"><span>The </span><span>combined </span><span>analysis </span><span>of </span><span>data </span><span>from </span><span>two </span><span>consecutive </span><span>years </span><span>of </span><span>the </span><span>expriment </span><span>indicated </span><span>that </span><span>shoot </span><span>biomass </span><span>of </span><span>plant</span><span>, </span><span>seed </span><span>& </span><span>straw </span><span>yield </span><span>in </span><span>mixture </span><span>systems </span><span>in </span><span>comparison </span><span>to </span><span>net </span><span>chemical </span><span>and </span><span>organic </span><span>systems</span><span>, </span><span>rised </span><span>significantly</span><span>, </span><span>which </span><span>is </span><span>comparisonly </span><span>more </span><span>tangible </span><span>in </span><span>the </span><span>second </span><span>year</span><span>. </span><span>This </span><span>results </span><span>could </span><span>be </span><span>related </span><span>to </span><span>that </span><span>mixture of </span><span>chemical </span><span>fertilizer </span><span>and </span><span>manure</span><span>, </span><span>which </span><span>is </span><span>a </span><span>nutritive </span><span>source </span><span>for </span><span>the </span><span>plant </span><span>and </span><span>plays </span><span>an </span><span>important </span><span>role </span><span>in </span><span>improvment </span><span>of </span><span>chemical </span><span>and </span><span>physical </span><span>structure </span><span>of </span><span>soil</span><span>. </span></span>به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف حاصلخیز کردن خاک بر عملکرد گیاهان دارویی تحقیقی در سالهای زراعی 75 تا پایان 76 در ایستگاه تحقیقات البرز کرج انجام شد. در این تحقیق از گیاهان دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare) استفاده گردید. تیمارهای مورد بررسی شامل نسبتهای مختلفی از کود شیمیایی خالص به صورت ترکیبی از NPK، مورد استفاده در سیستمهای زراعی رایج و مبتنی بر کودهای شیمیایی و نسبتهای مختلفی از کود دامی، مورد استفاده در سیستمهای زراعی پایدار یا ارگانیک ونیز ترکیبی از نسبتهای مختلف کود دامی و شیمیایی، مورد استفاده در سیستمهای تغذیه تلفیقی در مقایسه با تیمار شاهد بود. <br />این تحقیق بصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار به اجرا در آمد. نتایج حاصل از سالهای آزمایش ضمن تجزیه مرکب، با استفاده از آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفت. <br />براساس نتایج حاصل از سالهای اول و دوم آزمایش مشخص شد که در مجموع بالاترین میزان عملکردهای بذر و کاه در روش تغذیه شیمیایی مربوط به تیمارهای شماره 5 (K=160، P=128، N=160 کیلوگرم در هکتار) و شماره 4 (K=120، P=96، N=120 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب برابر 901.33 و 4326.2 کیلوگرم درهکتار بود. بین تیمارهای روش تغذیه ارگانیک بیشترین عملکردهای بذر و کاه مربوط به تیمار شماره 13 (40 تن کود دامی در هکتار) بود که به ترتیب برابر 947.17 و 5147.2 کیلوگرم در هکتار گردید. این در حالیست که بالاترین میزان این عملکردهای بذر و کاه در روش تغذیه تلفیقی مربوط به تیمار شماره 10 (مخلوط 25 تن کود دامی به همراه K=60، P=48 و N=60 کیلوگرم در هکتار) و به ترتیب برابر 1182.67 و 6627.3 کیلوگرم در هکتار بود. عملکردهای بذر و کاه در روش تغذیه شیمیایی خالص به ترتیب 69.37% و 31.49% در روش تغذیه تلفیقی 122.23% و 101.43% و در روش تغذیه ارگانیک نیز به ترتیب 77.98% و 56.44% افزایش را نسبت به شاهد نشان داد. با توجه به تجزیه مرکب مربوط به دو سال، در مجموع میزان عملکردهای بذر، کاه وبیولوژیک در روش تغذیه تلفیقی نسبت به دو روش شیمیایی خالص و ارگانیک بیشترشده که این افزایش عملکرد در سال دوم نسبت به سال اول مشخص تر بود. بدین ترتیب میتوان به اثر ترکیب کودهای شیمیایی و دامی به عنوان یک منبع تغذیه مناسب برای گیاه و همچنین به عنوان عامل اساسی در اصلاح ساختار فیزیکی و شیمیایی خاک اشاره نمود.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118458_cf17f308ee33f124228905fe2a6af641.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Activity changes of Thymus pubescens Boiss. & Kotschy ex celak. peroxidase and nitrat reductase Enzymesتعیین فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و نیترات ردوکتاز در گیاه .Thymus pubescens Boiss. et kotschy et Celak2753118459FAفاطمه عسگریکارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمه لقا قربانلیعضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلمJournal Article20010217<span>Nitrate </span><span>reductase activity </span><span>of leaf </span><span>Thymus </span><span>pubescens </span><span>assimilation </span><span>from </span><span>11 </span><span>sample of </span><span>four </span><span>various </span><span>locality </span><span>(</span><span>Lar </span><span>valley</span><span>, </span><span>Damavand</span><span>, </span><span>Cirachal </span><span>and </span><span>Fasham </span><span>in </span><span>Tehran </span><span>province</span><span>)</span><span>. </span><span>Nitrate </span><span>reductase </span><span>activity </span><span>in </span><span>samples </span><span>of </span><span>Lar </span><span>valley </span><span>and </span><span>Cirachal </span><span>at </span><span>full </span><span>flowering </span><span>stage </span><span>(</span><span>B</span><span>. </span><span>F</span><span>.</span><span>)</span><span>. </span><span>NR </span><span>activity </span><span>in </span><span>samples </span><span>of </span><span>Fasham </span><span>at </span><span>full </span><span>flowering </span><span>stage </span><span>was </span><span>less </span><span>than </span><span>samples </span><span>of </span><span>before </span><span>flowering </span><span>stage</span><span>. </span><span>NR </span><span>activity </span><span>in </span><span>samples </span><span>of </span><span>Damavand </span><span>was </span><span>no </span><span>changes</span><span>. </span><span>Most </span><span>of </span><span>activity </span><span>At </span><span>B</span><span>. </span><span>F</span><span>. </span><span>stage </span><span>was </span><span>in </span><span>the </span><span>samples </span><span>of </span><span>Fasham </span><span>and </span><span>at </span><span>FF</span><span>. </span><span>Stage </span><span>was </span><span>in </span><span>the </span><span>samples </span><span>of </span><span>Cirachal</span><span>. </span><span>In essence </span><span>the </span><span>sample of </span><span>Cirachal </span><span>and </span><span>Fasham </span><span>showed </span><span>NR </span><span>activity </span><span>more </span><span>than </span><span>sample </span><span>of </span><span>Lar </span><span>valley </span><span>and </span><span>Damavand</span><span>. </span> <br /><span>Peroxidase </span><span>activity </span><span>assimilation </span><span>from </span><span>6 </span><span>samples </span><span>of </span><span>Cirachal </span><span>and </span><span>Fasham </span><span>(</span><span>Northern </span><span>west </span><span>Tehran </span><span>province</span><span>) </span><span>at </span><span>before </span><span>flowering </span><span>stage </span><span>and </span><span>full </span><span>flowering </span><span>stage</span><span>. </span><span>All </span><span>samples </span><span>showed </span><span>peroxidase </span><span>activity </span><span>in </span><span>BF </span><span>stage </span><span>more </span><span>than </span><span>FF </span><span>sta</span><span>g</span><span>e</span><span>. </span><span>In </span><span>addition samples </span><span>of </span><span>Fasham </span><span>were </span><span>more </span><span>active </span><span id="docs-internal-guid-379745c2-7fff-9a01-b19e-9e3267422edf"><span>than </span><span>samples </span><span>of </span><span>Chirachal</span><span>. </span></span>گیاه معطر .Thymus pubescens Boiss. et kotschy et Celak یکی از 14 گونه آویشن موجود در ایران می باشد که پراکنش نسبتا وسیعی در شمال و غرب کشور دارد. جهت تعیین فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و نیترات ردوکتاز در شرایط مختلف اکولویک، نمونه برداری از 11 نقطه رویشی در 4 منطقه: دره لار، دماوند، سیراچال و فشم در استان تهران و در دو مرحله رویشی (قبل از گلدهی) و گلدهی انجام شد.<br />فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در برگ گیاهان 4 منطقه با روش درزیوه In vivo تعیین شد. فعالیت آنزیم NR در گیاهان دره لار و سیراچال در مرحله گلدهی بیشتر از مرحله رویشی بود. در گیاهان دماوند تغییرات متفاوتی در فعالیت آنزیم مشاهده شد و در گیاهان فشم فعالیت NR در مرحله گلدهی کمتر از مرحله رویشی بود. گیاهان فشم در مرحله رویشی و گیاهان سیراچال در مرحله گلدهی فعالیت بیشتری نسبت به سایر مناطق نشان دادند. در مجموع گیاهان سیراچال و فشم (شمال غرب استان تهران) نسبت به گیاهان دره لار و دماوند (شرق استان تهران) فعالیت بیشتری نشان دادند.<br />فعالیت آنزیم پراکسیداز در گیاهان سیراچال و فشم و در دو مرحله رویشی و گلدهی پس از عصاره گیری با اندازه گیری میزان جذب آنها تعیین شد. فعالیت آنزیمی تمام نمونه ها در مرحله رویشی بیش از مرحله گلدهی بود. علاوه بر این، گیاهان فشم نسبت به گیاهان سیراچال فعالیت آنزیمی بیشتری نشان دادند. افزایش فعالیت آنزیمی در مرحله رویشی نسبت به گلدهی، براساس تحقیقات انجام شده، می تواند به علت درجه حرارت کمتر در مرحله رویشی باشد.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118459_6f09e124d125970908d8b51bf54b43db.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Comparative study of the essential oil composition of Satureja hortensis L. by hydro and steam distillation methodsمقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مرزه زراعی Satureja hortensis به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب5570118460FAمهدی میرزااعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع0000-0003-4699-8876لطیفه احمدیاعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعJournal Article20010217<span>Essential </span><span>oil </span><span>of </span><span>Sa</span><span>tureja </span><span>horten</span><span>si</span><span>s </span><span>was </span><span>isolated </span><span>from </span><span>shoots </span><span>at </span><span>flowering </span><span>stage </span><span>by </span><span>two </span><span>steam </span><span>and </span><span>hydrodistillation </span><span>methods</span><span>. </span><span>Both </span><span>of </span><span>essential </span><span>oil </span><span>were </span><span>analysed </span><span>by </span><span>GC</span><span>-</span><span>MS</span><span>. </span><span>Twenty</span><span>-</span><span>six </span><span>components </span><span>were </span><span>identified </span><span>representing </span><span>99</span><span>.</span><span>6</span><span>% </span><span>of </span><span>the </span><span>oils</span><span>. </span><span>The </span><span>major </span><span>components </span><span>being </span><span>y</span><span>-</span><span>terpinene </span><span>(</span><span>38</span><span>%</span><span>, </span><span>47</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>Carvacrol </span><span>(</span><span>45</span><span>%</span><span>, </span><span>30</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>P</span><span>-</span><span>cymene </span><span>(</span><span>3</span><span>.</span><span>2</span><span>%</span><span>, </span><span>0</span><span>.</span><span>2</span><span>%</span><span>) </span><span>and </span><span>a</span><span>-</span><span>terpinene </span><span>(</span><span>2</span><span>.</span><span>6</span><span>%</span><span>, </span><span>5</span><span>.</span><span>7</span><span>%</span><span>) </span><span>by </span><span>twohydro and </span><span>steam </span><span>distillation </span><span>methods</span><span>, </span><span>respectively</span><span>. </span><span>carvacrol </span><span>and </span><span>y</span><span>-</span><span>terpinene </span><span>showed </span><span>no </span><span>marked </span><span id="docs-internal-guid-56b0b233-7fff-09f2-52e0-5d1e51af3d76"><span>difference </span><span>by </span><span>the </span><span>mentioned </span><span>methods</span><span>. </span></span><span lang="FA">بذر مرزه </span><span class="SpellE"><span dir="ltr">Satureja</span></span><span dir="ltr"> <span class="SpellE">hortensis</span></span><span> </span><span lang="FA">در بهار 77 در ایستگاه تحقیقاتی البرز کشت و در تابستان گیاه برداشت شد. اسانس سرشاخه گیاه در مرحله گلدهی کامل به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با (کلونجر) استخراج شد که بازده آن به ترتیب </span><span dir="ltr">1.2</span><span> </span><span lang="FA">و </span><span dir="ltr">1.9</span><span> </span><span lang="FA">درصد بود. پس از تجزیه اسانس با دستگاه </span><span dir="ltr">GC/MS</span><span lang="FA">، </span><span dir="ltr">25</span><span lang="FA">ترکیب شناسایی شد که در این میان تفاوت قابل ملاحظه ای در دو ترکیب کارواکرول و گاماترپنین با دو روش فوق الذکر مشاهده شد. در روش تقطیر با بخار آب میزان کارواکرول و گاماترپنین 30 و 47 درصد ودر روش تقطیر با آب 45 و 38 درصد به ترتیب ذکر شده محاسبه شد. اختلاف فاحشی در سایر ترکیبهای شناسایی شده در دو روش مشاهده نشد.</span>https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118460_685ab2fb6de6b7b0ffe1d32886441062.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Essential oil of the aerial parts and Fruits of coriandrum sativumبررسی اسانس اندامهای هوایی و میوه گشنیز .Coriandrum sativum L7187118461FAفاطمه سفیدکنعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی0000-0001-7170-0002Journal Article20010217<span>The </span><span>aerial </span><span>parts </span><span>of </span><span>coriandrum </span><span>sativum </span><span>at </span><span>two </span><span>stage </span><span>of </span><span>plant </span><span>growth </span><span>(</span><span>at </span><span>the begining </span><span>and </span><span>fall </span><span>flowering </span><span>and </span><span>the </span><span>fruits </span><span>were </span><span>collected </span><span>from </span><span>Alborz </span><span>Research </span><span>Station</span><span>. </span> <br /><span>The </span><span>aerial </span><span>parts </span><span>were </span><span>steam </span><span>distilled </span><span>and </span><span>the </span><span>fruits </span><span>were </span><span>hydrodistilled </span><span>for </span><span>Their </span><span>oils</span><span>. </span><span>Th</span><span>e </span><span>olis </span><span>were </span><span>obtaind </span><span>at </span><span>yield </span><span>of </span><span>0</span><span>.</span><span>47</span><span>% </span><span>for </span><span>the </span><span>fruits </span><span>and </span><span>0</span><span>.</span><span>43</span><span>% </span><span>and </span><span>0</span><span>.</span><span>18</span><span>% </span><span>for </span><span>the </span><span>aerial </span><span>part </span><span>at </span><span>the begining </span><span>and </span><span>fall </span><span>flowering </span><span>stages </span><span>respectively</span><span>. </span> <br /><span>Chemical </span><span>components </span><span>of </span><span>the </span><span>oils </span><span>were </span><span>identifieal </span><span>by </span><span>GC </span><span>and </span><span>GC</span><span>/</span><span>MS</span><span>. </span><span>The </span><span>oils </span><span>of </span><span>aerial </span><span>parts </span><span>contained </span><span>mainly </span><span>C1</span><span>0 </span><span>- </span><span>C</span><span>16 </span><span>aldehydes</span><span>. </span> <br /><span>20 </span><span>Compounds </span><span>were </span><span>characterized </span><span>for </span><span>fruit </span><span>oil </span><span>with </span><span>Linalool </span><span>(</span><span>86</span><span>.</span><span>5</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>y</span><span>-</span><span>terpinene </span><span>(</span><span>2</span><span>.</span><span>8</span><span>%</span><span>) </span><span id="docs-internal-guid-60de8c57-7fff-586f-4622-ae6f82fcae1b"><span>a</span><span>- </span><span>Pinene </span><span>(</span><span>1</span><span>.</span><span>4</span><span>%</span><span>) </span><span>and </span><span>geranyl </span><span>acetate </span><span>(</span><span>1</span><span>.</span><span>2</span><span>%</span><span>) </span><span>as </span><span>the </span><span>major </span><span>componente</span><span>. </span></span>اندامهای هوایی گیاه گشنیز Coriandrum sativum در دو مرحله (اوایل گلدهی و گلدهی کامل) و میوه آن از مزرعه گیاهان دارویی واقع در ایستگاه تحقیقاتی البرز (کرج) جمع آوری گردید. از اندامهای هوایی به روش تقطیر با بخار آب و از میوه به روش تقطیر با آب اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس برای سرشاخه گلدار در اوایل گلدهی 0.43% و در زمان گلدهی کامل 0.18% بود و بازده اسانس حاصل از میوه 0.47% محاسبه گردید.<br />ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفتند. اسانس سرشاخه گلدار بیشتر حاوی آلدئیدهای C10-C16 بود. 20 ترکیب مختلف در اسانس میوه گشنیز شناسایی شد که از میان آنها لینالول به تنهایی 86.5% اسانس را تشکیل می داد. به علاوه اسانس میوه گشنیز 2.8% گاماتر ترپینن، 1.4% آلفا پینن و 1.2% ژرانیل استات داشت.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118461_5a085b49eae06b540c31a8908f425365.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Effect of Dry farming date on yield and chemical composition of cumin oilبررسی تاثیر زمان کشت دیم بر روی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز Cuminium cyminium89100118462FAلطیفه احمدیاعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمهدی میرزااعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع0000-0003-4699-8876عهدیه کالیرادکارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان کرمانJournal Article20020218<span>The </span><span>seed </span><span>of </span><span>Cuminium </span><span>cyminium </span><span>was </span><span>produced </span><span>by </span><span>dry </span><span>farming </span><span>at </span><span>4 </span><span>separate </span><span>planting </span><span>dates </span><span>(</span><span>Feb</span><span>. </span><span>to </span><span>Mar</span><span>. </span><span>with </span><span>10 </span><span>day </span><span>interval</span><span>)</span><span>, </span><span>in </span><span>Kerman </span><span>province </span><span>(</span><span>Sirch </span><span>region</span><span>)</span><span>. </span><span>Then </span><span>the </span><span>seeds </span><span>were </span><span>harvested </span><span>in </span><span>June</span><span>.</span>
<span>The </span><span>essential </span><span>oils </span><span>of </span><span>seeds </span><span>was </span><span>isolated </span><span>by </span><span>Clevenger </span><span>apparatus </span><span>to </span><span>produce </span><span>the </span><span>oil </span><span>in </span><span>A</span><span>=</span><span>1</span><span>.</span><span>5</span><span>%</span><span>, </span><span>B</span><span>=</span><span>3</span><span>.</span><span>4</span><span>%</span><span>, </span><span>C</span><span>=</span><span>3</span><span>.</span><span>4</span><span>% </span><span>and </span><span>D</span><span>=</span><span>3</span><span>.</span><span>1</span><span>% </span><span>w</span><span>/</span><span>w </span><span>yield </span><span>respectively</span><span>, </span><span>and </span><span>analysed </span><span>by </span><span>GC</span><span>/</span><span>MS</span><span>. </span><span>Among </span><span>thirteen indetified </span><span>components</span><span>, </span><span>Non</span><span>-</span><span>oxygenated </span><span>monoterpene </span><span>consist </span><span>57</span><span>.</span><span>3</span><span>, </span><span>44</span><span>.</span><span>7</span><span>, </span><span>41</span><span>.</span><span>6 </span><span>and </span><span>40</span><span>.</span><span>2 </span><span>percent</span><span>, </span><span>and </span><span>o</span><span>xyg</span><span>enated </span><span>monoterpens </span><span>(</span><span>aldehyde</span><span>) </span><span>consist </span><span>42</span><span>.</span><span>7</span><span>, </span><span>55</span><span>.</span><span>3</span><span>, </span> <br /><span>58</span><span>.</span><span>4 </span><span>and </span><span>59</span><span>.</span><span>8 </span><span>percent </span><span>of </span><span>the essential </span><span>oil </span><span>respectively</span><span>. </span><span>Cuminyl </span><span>aldehyde </span><span>and </span><span>P</span><span>-</span><span>Mentha</span><span>-</span><span>1</span><span>,</span><span>4</span><span>-</span><span>dien</span><span>-</span><span>7</span><span>-</span><span>al </span><span>were </span><span>the </span><span>major </span><span>consituents </span><span>in </span><span>the </span><span>oil</span><span>. </span><span>This </span><span>survey </span><span>revealed </span><span>that </span><span>the </span><span>planting </span><span>date </span><span>has a </span><span>strong influence </span><span>on </span><span>the </span><span id="docs-internal-guid-75203cca-7fff-2b42-b411-19d301b0a668"><span>quantitative and </span><span>qual</span><span>it</span><span>ative </span><span>aspects </span><span>of </span><span>cumin </span><span>oil</span><span>. </span></span>بذر زیره سبز Cuminium Cyminium در چهار تاریخ جداگانه - اواخر دی تا اواخر اسفند با فواصل ده روزه - در منطقه سیرچ کرمان به روش دیم کاشته شد و در اوایل تیرماه برداشت گردید. بذرهای برداشت شده در اوایل شهریورماه به روش تقطیر با آب (براساس فارماکوپه) اسانس گیری شد و اسانس با بازده 1.5، 3.4،3.4 و 3.1 درصد در چهار نمونه به ترتیب تاریخ کشت ذکر شده بدست آمد. اجزای تشکیل دهنده اسانسها به روش دستگاهی GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. از میان 13 ترکیب شناسایی شده در اسانس به ترتیب مونوترپنهای بدون اکسیژن 57.3، 44.7، 41.6 و 40.2 درصد و مونوترپنهای اکسیژن دار (آلدییدی)42.7، 55.3، 58.4 و 59.8 درصد مجموعه ترکیبهای اسانس را تشکیل داده است که ترکیبهای cuminylaldehyde و P-mentha-1, 4-dien-7-al عمده ترین ترکیبهای بخش آلدییدی اسانس بوده است.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118462_7fa9837504c2d9523a4823fdcd481266.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Comparison research on adaptation and growth stages of five cultivars of Parthenium argentatumبررسی مقایسه ای مراحل رویشی و سازگاری 5 کولتیوار مختلف وایول (Partenium argentatum)101111118463FAزهرا فاکر باهرکارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعسید محمود غفاریاستادیار بخش بیوشیمی دانشگاه تهرانJournal Article20020218<span id="docs-internal-guid-438edd39-7fff-cda9-64e6-849ed543fa24"><span>Because </span><span>of </span><span>the </span><span>importance </span><span>of </span><span>plant </span><span>that </span><span>are </span><span>able </span><span>to </span><span>produce </span><span>rubber </span><span>in </span><span>the </span><span>world</span><span>, </span><span>one project </span><span>was </span><span>performed </span><span>on </span><span>the </span><span>adaptation of </span><span>five </span><span>cultivars </span><span>of </span><span>guayule </span><span>in </span><span>Iran</span><span>. </span><span>The </span><span>germination </span><span>methods </span><span>and </span><span>the </span><span>suitable </span><span>time </span><span>and </span><span>cultivation </span><span>conditions </span><span>were </span><span>studies</span><span>. </span><span>Then </span><span>the </span><span>gaining </span><span>seedling </span><span>transported </span><span>to </span><span>main </span><span>yeild</span><span>. </span><span>The </span><span>studies </span><span>showed </span><span>that </span><span>all </span><span>of the </span><span>cultivars </span><span>were </span><span>adjusted </span><span>to </span><span>their </span><span>local </span><span>agro</span><span>-</span><span>climatic </span><span>and </span><span>the cultivar </span><span>of </span><span>p6 </span><span>had </span><span>the </span><span>maximum </span><span>survived </span><span>(</span><span>100</span><span>% </span><span>in </span><span>the </span><span>first </span><span>year </span><span>and </span><span>78</span><span>.</span><span>1</span><span>% </span><span>in </span><span>the </span><span>second year</span><span>)</span><span>. </span><span>The </span><span>main </span><span>stem </span><span>diameter </span><span>was </span><span>the </span><span>highest </span><span>in </span><span>p3 </span><span>(</span><span>2</span><span>.</span><span>3 </span><span>cm</span><span>) </span><span>in </span><span>the </span><span>first </span><span>year </span><span>and </span><span>it </span><span>observed </span><span>in </span><span>p </span><span>and </span><span>p3 </span><span>in </span><span>the </span><span>second </span><span>year </span><span>(</span><span>2</span><span>.</span><span>9 </span><span>cm</span><span>)</span><span>. </span><span>The </span><span>most </span><span>periphery </span><span>growth </span><span>and </span><span>the </span><span>hight </span><span>observed </span><span>in </span><span>p3 </span><span>and </span><span>po </span><span>cultivars </span><span>at </span><span>the </span><span>first </span><span>and </span><span>second </span><span>years</span><span>. </span></span>با توجه به اهمیت گیاهان مولد کائوچو در دنیا، طرح بررسی سازگاری کولتیوارهای مختلف گیاه وایول در ایران تدوین و تحقیق در مورد بهترین روشهای جوانه زنی بذر، زمان و شرایط مناسب کشت آن انجام گرفت و بعد در پی بررسیهای انجام شده، پایه های حاصل از کشت بذر 5 کولتیوار وایول در سال 1375 به بستر زمین انتقال و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار، مطالعات سازگاری در مورد آنها انجام گرفت. بررسی میانگین درصد زندهمانی در کولتیوارهای مختلف در سال اول نشان داد که کولتیوارP6 در سال اول با 100% زنده مانی و در سال دوم با 78.9% حداکثر زنده مانی را داشته است. حداکثر رشد طولی در پایه های یکساله در ارقام P6، P3 به ترتیب برابر 54.50 و 46.25 و در پایه های دو ساله در ارقام P, P3, P6 به ترتیب برابر 63.25 و 59 و 51.75 بوده است. همچنین حداکثر میانگین رشد قطری در سال اول در رقم P3 برابر با 2.3 سانتیمتر و در سال دوم برابر با 2.9 سانتیمتر در ارقام P و P3 بوده است. حداکثر میانگین رشد پیرامونی نهالها در پایه های یکساله در رقم P3 برابر 2035 سانتیمتر مربع بوده است.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118463_e9749b90925217245470bd757aaf9c2f.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Essential Olis Composition of Laurus nobilis L. From two different locations of Iranشناسایی ترکیبات متشکله روغن اسانسی گونه برگ بو (.Laurus nobilis L) از دو منطقه مختلف113127118464FAمحمدمهدی برازندهعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعیJournal Article20010217The essential oils of dry leaves of Laurus nobilis L. from Noshahr (botanical garden) and Tehran (National Botanical Garden of Iran) were isolated by steam distillation at yields of 0.93% and 1.6% (based on dry leaves), respectively. The essential oils then were analyzed by GC and GC/MS. Among 35 compounds which identified in each essential oil, 1,8-cineole (48.5%, 44.0%), α-terpinenyl acetate (12.5%, 15.6%), sabinene (9.5%, 10.3%), α-pinene (3.3%, 4.3%), β-pinene (3.2%, 3.7%), linalol (1.0%, 5.2%) and terpnen-4-ol (2.5%, 1.9%) were the major constituents, respectively.گونه برگ بو در اواخر اردیبهشت ماه 1377 از باغ ایستگاه تحقیقاتی نوشهر (استان مازندران) جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در آزمایشگاه، از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب، اسانس گیری به عمل آمد. راندمان اسانس گیری برابر 0.93% (براساس وزن برگ خشک) بود. همچنین به منظور مقایسه ترکیبات متشکله این گونه گیاهی که از منطقه رویشی دیگری جمع آوری شده باشد، با ترکیبات متشکله همین گونه گیاهی که در ناحیه شمالی کشور روئیده است، گونه برگ بو از محل موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع (باغ گیاه شناسی ملی ایران) نیز جمع آوری و از برگ خشک شده آن به همان روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد (راندمان عمل در این مورد 1.6% نسبت به برگ خشک گیاه بود).
ترکیبات متشکله هر دو اسانس به روشهای گاز کروماتوگرافی مویی و گازکروماتوگرافی مویی متصل به طیف سنج جرمی مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفتند. در میان 35 ترکیب شناسایی شده در این دو اسانس که مجموعا 90.1 درصد ازوزن اسانس گونه روئیده شده در نوشهر و 95.2 درصد از وزن اسانس گونه جمع آوری شده از باغ گیاه شناسی ملی ایران (تهران) را تشکیل می دادند، به ترتیب ترکیبات1,8-Cineole (44.0 و 48.5%)،a-Terpinenyl acetatea (15.6 و 12.5%)، Sabinene (10.3 و 9.5%)،a-Pinenea (4.3 و 4.4%)، b-pinene (3.7 و 3.2%)،Linalool (5.2 و 1%) وTerpinen-4-ol (1.9 و 2.5%) بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118464_cc91a4aaf272fe7325f22d6397b226a3.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421Essential Oils Constituents of The Hulls and Leaves of Pistacia atlantica subsp.muticaبررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس پوست میوه و برگ بنه Pistacia atlantica subsp. mutica129141118465FAکامکار جایمندعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمحمد باقر رضاییعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعیحیی دهقانی شورکی-Journal Article20010217<span id="docs-internal-guid-28c7fc08-7fff-f20e-5a3a-1c5ba8e358d5"><span>Pistacia </span><span>atlantica </span><span>subsp</span><span>. </span><span>mutica </span><span>(</span><span>Baneh</span><span>) </span><span>is </span><span>a </span><span>dominant </span><span>native </span><span>pistacia </span><span>species </span><span>throughout </span><span>Iran </span><span>plateau</span><span>. </span><span>About </span><span>two </span><span>m</span><span>il</span><span>lion </span><span>hectars </span><span>of </span><span>Iran</span><span>, </span><span>mostly </span><span>on </span><span>w</span><span>est </span><span>and </span><span>north</span><span>we</span><span>st</span><span>, </span><span>a</span><span>re </span><span>suitable </span><span>for </span><span>B</span><span>aneh </span><span>cultiv</span><span>atio</span><span>n </span><span>and </span><span>rehabitation</span><span>. </span><span>In </span><span>this </span><span>research </span><span>samples </span><span>are </span><span>collected </span><span>on </span><span>july </span><span>1998 </span><span>from </span><span>Khojeer </span><span>park </span><span>which </span><span>are </span><span>in </span><span>east </span><span>of </span><span>Tehran </span><span>and </span><span>the </span><span>essential </span><span>oils </span><span>from </span><span>fresh </span><span>leaves </span><span>obtained </span><span>by </span><span>steam </span><span>dis</span><span>til</span><span>lation </span><span>method </span><span>and </span><span>fruit </span><span>sample </span><span>by </span><span>hydrodist</span><span>illat</span><span>ion </span><span>method</span><span>. </span><span>The </span><span>percentage </span><span>of </span><span>oils </span><span>from </span><span>female </span><span>leave </span><span>w</span><span>as </span><span>0</span><span>.</span><span>04</span><span>% </span><span>and </span><span>for </span><span>male </span><span>w</span><span>as </span><span>0</span><span>.</span><span>07</span><span>% and </span><span>for </span><span>fruit </span><span>w</span><span>as </span><span>0</span><span>.</span><span>58</span><span>% </span><span>calculated </span><span>on </span><span>t</span><span>h</span><span>e </span><span>fresh </span><span>weight</span><span>. </span><span>The </span><span>essential oils </span><span>were </span><span>analysed </span><span>by </span><span>capillary </span><span>CC </span><span>and </span><span>GC</span><span>/</span><span>M</span><span>S </span><span>on </span><span>DB</span><span>-</span><span>1 </span><span>column</span><span>. </span><span>The </span><span>major </span><span>constit</span><span>uents </span><span>for </span><span>female </span><span>lea</span><span>ve </span><span>w</span><span>ere </span><span>a</span><span>-</span><span>pinene </span><span>(</span><span>21</span><span>.</span><span>7</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>7</span><span>-</span><span>cadinene </span><span>(</span><span>19</span><span>.</span><span>3</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>and </span><span>myrcene </span><span>(</span><span>4</span><span>.</span><span>7 </span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>and </span><span>for </span><span>male </span><span>leave </span><span>we</span><span>re </span><span>a</span><span>-</span><span>pinene </span><span>(</span><span>36</span><span>.</span><span>2</span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>y</span><span>-</span><span>cadinene </span><span>(</span><span>17</span><span>.</span><span>9 </span><span>%</span><span>) </span><span>and </span><span>B</span><span>-</span><span>pinene </span><span>(</span><span>6</span><span>.</span><span>3</span><span>%) </span><span>and </span><span>for </span><span>fruit </span><span>w</span><span>ere </span><span>a</span><span>-</span><span>pinene </span><span>(</span><span>73</span><span>.</span><span>6 </span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>B</span><span>-</span><span>pinene </span><span>(</span><span>5</span><span>.</span><span>3 </span><span>%</span><span>)</span><span>, </span><span>myrcene </span><span>(</span><span>3</span><span>.</span><span>3</span><span>%</span><span>) </span><span>and </span><span>camphene </span><span>(</span><span>2</span><span>.</span><span>3%)</span></span>بنه یا چاتلانقوش با نام علمی Pistacia atlantica subsp. Mutica از انواع پسته وحشی غالب در فلات ایران است. حدود دو میلیون هکتار از زمینهای ایران برای رشد و نمو این گیاه با ارزش مستعد است. چون این گیاه اندامهایی با با ترکیبهای معطر دارد، پوست میوه و برگ بنه جهت شناسایی ترکیبهای شیمیایی آن در سال 1377 از پارک خجیر در شرق تهران جمع آوری گردید. اسانس نمونه پوست میوه به روش تقطیر با آب و نمونه برگ به روش تقطیر با بخار آب، گرفته شده اند. بازده اسانس بر اساس نسبت پوست میوه تر 0.58 و در نمونه های برگ درخت نر 0.07 درصد و برگ درخت ماده 0.04 درصد با وزن تر محاسبه گردیده است.<br />ترکیبهای اسانس با دستگاههای گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شده اند. بیشترین ترکیبهای در اسانس پوست میوه در مرحله رشد نهایی را ترکیبهای a - pinene (73.6 درصد)، b - pinene (5.3 درصد)، myrcene (3.3 درصد) و camphene (2.3 درصد) تشکیل می دهند، و در نمونه برگ درخت نر بیشترین ترکیبها عبارتند از: a - pinene (36.2 درصد)،y-cadinene (17.9 درصد) و b - pinene (6.3 درصد) و در اسانس برگ درخت ماده a - pinene (21.7 درصد)، y-cadinene (19.3 درصد) و (4.7 درصد) بیشترین را تشکیل میدهند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118465_40472396f09484679635a54d4d77f800.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-09057120010421-مقایسه اسانس رزین درختان بنه در استانهای کرمانشاه، لرستان و ایلام144160118466FAفرهنگ مراقبی-0000-0002-0135-9846سودابه علی احمد کروری-مهدی میرزاعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع0000-0003-4699-8876Journal Article20010217-در این پژوهش سه رویشگاه بنه، به ترتیب از استان کرمانشاه، استان لرستان و استان ایلام به منظور مقایسه اسانس رزین درختان بنه.Pistasia atlantica Desf انتخاب گردیدند. <br />در بررسیها مشخص گردید که مواد استخراج شده از درختان نوعی رزین و ترکیبی لیپیدی بوده است .رزین توسط مجاری اختصاصی بنه به نام Duct منتقل می گردد. رزیندر سه لایه حد فاصل کامبیوم تا پریدرم ذخیره می شود. از رزین درختان بنه استان لرستان اسانس بیشتری بدست می آید.در روغن اسانسی بنه بیش از 20 ترکیب وجود دارد. در رویشگاههای استان لرستان و ایلام 9 ترکیب و در رویشگاه استان کرمانشاه 8 ترکیب آن غلظتی بیش از 3% درصد داشته و ارزش صنعتی دارند. a-Pininea به تنهایی حدود 90% ترکیب را به خود اختصاص داده است. بیشترین حجم تولید روزین مربوط بهP.atlanticasubsp kurdica منطقه نخجیر می باشد.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118466_5a51b6576739b46209ed03888a404665.pdf