موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Quantitative and qualitative variation of essential oil of Thymus kotschyanus by different methods of distillation and stage of plant growthبررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) در دوره رشد گیاه و با روشهای مختلف تقطیر122118190FAفاطمه سفیدکنعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع0000-0001-7170-0002عباس رحیمی بیدگلیدانشگاه شهید بهشتی، دانکشده علوم، گروه شیمیJournal Article20020929The aerial parts of <em>Thymus kotschyanus</em> Boiss & Hohen were collected in three stages of plant growth (before, at the beginning and complete flowering) from research station of Sirachal. The essential oils of plant materials were isolated by steam-, hydro- and water-steam distillation from the aerial parts. The oils were analyzed by capillary GC and GC-MS. <br />So, the effect of distillation methods and stages of plant growth on oil content and composition of <em>Thymus kotschyanus</em> was investigated. The oil yield, related to distillation method and stage of plant growth, was<br /> 0.28-1.80% w/w (the highest for complete flowering stage by hydrodistillation method). The main constituents in all of the oils were carvacrol (46.74-61.23%), thymol (7.51- 26.92 %), g-terpinene, <em>p</em>-cymene and borneol.برای اجرای این طرح اندامهای هوایی آویشن کوهی (<em>Thymus kotschyanus</em>) از یکی از رویشگاههای طبیعی خود در ایستگاه تحقیقاتی سیراچال، در سه مرحله قبل از گلدهی، اوایل گلدهی و گلدهی کامل جمعآوری گردید و با روشهای مختلف اسانسگیری (تقطیر با آب، تقطیر با آب و بخار آب و نیز تقطیر با بخار آب مستقیم)،اسانس استخراج و بازده اسانس محاسبه شد. سپس اسانسهای بدست آمده با استفاده از دستگاه گازکروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفت.<br /> بدین ترتیب، تأثیر مرحله رشد گیاه و روش اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس آویشن کوهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین بازده اسانس با روش تقطیر با آب و پایینترین بازده به روش تقطیر با بخار آب حاصل شد. بازده اسانس بسته به روش تقطیر و مرحله رشد گیاه بین 0.28% تا 1.80% متغیر بود. ترکیبهای اصلی در تمام اسانسها کارواکرول (61.2%- 46.7%)، تیمول (26.9%-7.5%)، گاماترپینن، پاراسیمن و بورنئول بودند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118190_21e8a233d68d308b07d4a2328f02797d.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Essential oil of Oliveria decmbens ventبررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس Oliveria decumbens vent2331118193FAمهدی میرزاعضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاهان دارویی0000-0003-4699-8876مهردخت نجف پور نواییعضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاهان داروییJournal Article20020930<span>The essential oil isolated by steam distillation from flowers of <em>Oliveria decumbens </em>Vent. and was analyzed By GC and GC/MS. Among the 14 Compounds identified, the major components were carvacrol (29.7%), Thymol (15.11%), γ-terpinene (20.46%) and P- cymene (15.40%).</span><span lang="AR-SA">گلهای گیاه لعل کوهستان </span><em><span dir="LTR">Oliveria decumbens</span></em><span lang="AR-SA"> در فصل تابستان از منطقه کرمانشاه جمعآوری گردید و پس از خشک شدن در دمای محیط به روش تقطیر با بخار آب اسانسگیری شد. اسانس به صورت یک لایه روغنی زرد رنگ با بازده 0.1% بدست آمد.</span><br /> <span lang="AR-SA">ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس به وسیله دستگاه گاز کروماتوگراف گازی </span><span dir="LTR">(GC)</span><span lang="AR-SA"> و دستگاه گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیفسنج جرمی </span><span dir="LTR">(GC/MS)</span><span lang="AR-SA"> مورد بررسی قرار گرفتند. از میان 14 ترکیب شناسایی شده در این اسانس کارواکرول (29.07%)، تیمول (28.11%)، گاماترپینن (20.46%) و پاراسیمن (15.40%) بیشترین غلظت را داشته و در مجموع 93% از اسانس گیاه </span><span dir="LTR">O.decumbens</span><span lang="AR-SA"> را تشکیل میدادند.</span>https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118193_c91d717587d461032d8be23ab55dc495.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222The Effect of Collection Region on the Essential Oil Yield and Composition of Eucalyptus camaldulensis Dehn.تأثیر رویشگاه بر بازده و ترکیبهای شیمیایی اسانس Eucalyptus camaldulensis Dehn3348118200FAحسین شاکرعضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی- دانشکده زیستشناسیمحمدمهدی برازندهعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمحمدباقر رضاییعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعJournal Article20021001In order to compare essential oils composition of <em>Eucalyptus camaldulensis </em>Dehn. from there locations, it was collected from Noor Abad (Fars province), Behshahr (Mazandaran province) and Tehran (Tehran province) in Feb. 1999 and hydrodistilled in the phytochemistry lab of Research Institute of Forests and Rangelands.
The oils were produced in light- yellow colors at the yields of 060%, 0.14% and 0.50%, respectively (based on fresh weights).
The oils were analyzed by CGC-FID and GC/MS. Thirty-four compounds were identified in each one among which 1.8-cineole (48.8%, 1.0% abd 2.5%) p- cymene (16.3%, 35.5% and 23.9%) and spathulenol (3.7%, 2.7% and 15.4%) were the major constituents, respectively.به منظور مقایسه ترکیبهای شیمایی اسانس اوکالیپتوس کامالدولنسیس از سه منطقه مختلف آب هوایی، این گونه گیاهی در بهمن ماه 1378 از سه منطقه نورآبادممسنی (استان فارس)، بهشهر (استان مازندران) و تهران (استان تهران) جمعآوری و پس از انتقال به آزمایشگاه شیمی گیاهی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، از برگ تازه آنها به طور مجزا و به روش تقطیر با آب اسانسگیری شد.
از هر یک از این نمونهها روغن اسانسی به رنگ زرد روشن و به ترتیب با بازده 60/0، 14/0 و 51/0 درصد (براساس وزن برگ خشک) بدست آمد. ترکیبهای شیمیایی این اسانسها به روشهای کاپیلاری گاز کروماتوگرافی متصل به آشکار ساز یونیزاسیون توسط شعله هیدروژن (CGC-FID) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) به طور کمی و کیفی شناسایی شدند. در هر یک از این اسانسها تعداد سیوچهار ترکیب شناسایی شدند که در میان آنها به ترتیب سه ترکیب 1 و 8- سینئول (48.8%، 1.0% و 2.5%)، پاراسیمن (16.3%، 35.5% و23.9%) و اسپاتولنول (3.7%، 20.7 و 15.4%) بالاترین میزان را به خود اختصاص میدهند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118200_abb8bcba62f86a1a8796af168270fd91.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Chemical constituents of essential oil from Achillea vermicularis trin.بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی Achillea vermicularis Trin.4958118201FAکامکار جایمندعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمحمدباقر رضاییعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعJournal Article20021001The composition of the oils from flower and leaf of <em>Achilleea vermicularis </em>Trin. Were Collected during the flowering period. The essential oils obtainad by hydrodistillation method (Clevenger- type appratus). The percentage of oils for flower were 0.44% and for leaf were 0.71% calculated on the dry weight, andlyzed by GC and GC/MS.
The major constituents in flower were camphor (31.2%), 1.8-cineole (24%), trans- p- menth- 2- en- 1- ol (14.8%), α-terpineol (5.3%) and for leaf were 1.8- cineole(25.7%), cemphor (21.4%), trans- p- menth- 2- en- 1- ol (18%) and sabinene (4%) respectively.از اسانس اکثر گونههای بومادران در صنایع مختلف دارویی و بهداشتی استفاده میشود. به علت شرایط اقلیمی مناسب و سایر عوامل خاص جغرافیایی گیاهان متنوع و زیادی در بیشتر مناطق ایران میرویند که اکثرآنها خواص متفاوتی را دارا میباشند. استفاده صحیح از گیاهان دارویی مستلزم شناخت و بررسی دقیق ترکیبهای شیمیایی موجود در آنها است. تجزیه و شناخت کامل چنین گیاهانی از نظر بحث داروشناسی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق پس از جمعآوری گیاه از شهرستانک به روش تقطیر با آب (نوع کلونجر طبق دارونامه بریتانیا) نمونه مورد آزمایش مورد اسانسگیری قرار گفت که بازده اسانس در گل 0.44 درصد و در برگ 0.71 درصد بدست آمد. نمونههای اسانس گل و برگ توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در گل عبارتند از: Camphor (31.2 درصد)، 1.8-cineole(25.7درصد)، camphor (21.4درصد)، trans- p- menth- 2- en- 1- ol (5.3 درصد) و همچنین در برگ 1.8- cineole (25.4درصد)، camphor (21.4درصد)، trans- p- menth- 2- en- 1—ol (18 درصد) و sabinene (4 درصد) بدست آمد. با توجه به میزان مواد مؤثره موجود در گیاه که عمدهترین آنها ترکیب camphor در گل است به عنوان ترکیبی که دارای خواص ضد جوش، ضد احتقان و ورم، گندزدا، خلطآور و تسکین دهنده سوزش و خارش شناخته شده و همچنین ترکیب 1 و 8- سینئول که دارای خواص بیهوش کنندگی، کرمکش، ضد آلرژی، گندزدا، باکتریکش، خلطآور، مسکن، پایین آورنده فشار خون، عامل درمان التهاب حنجره سرفه و برونشیت است و همچنین ترکیب ترپینئول که دارای خواص ضد آلرژی، گندزدا، ضد سرفه، باکتریکش و عاملی که باعث تحریک انقباضهای کیسه صفرا میشود، شناخته شده است.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118201_2a5b048ce41b8f64d323376e699906d6.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Analysis of essential oil from Dracocephalum Kotschy Boiss.شناسایی ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانس گیاه Dracocephalum kotschy Boiss.5968118202FAمهردخت نجف پور نواییعضو هیئت علمی بخش گیاهان دارویی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمهدی میرزاعضو هیئت علمی بخش گیاهان دارویی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع0000-0003-4699-8876Journal Article20021001<em>Dracocephalum </em>genus has eight annual and perennial aromatic species in Iran and among them <em>Dracocephalum kotschy</em> is a native species. plant material were collected from Tehran province (kandovan tunnel) at the flowering stage.
Air-dried aerial parts were subjected to steam distillation for 1 hour in an all glass apparatus to produce the oil in 0.5% w/w yield. The essential oil was analysed by GC and GC/MS. Twentysix components were identified,representing 87.8% of The oil with limonene (38.2%), Perillal de hyde (24.5%), Geranial (7.5%), α-Pinene (6.3%), Neral (6.1%) and cis-β-Ocimene as the major constituents, respectively.جنس <em>Dracocephalum</em> از تیره نعناعیان در ایران 8 گونه علفی یکساله و چند ساله معطر دارد که گونه <em>D. kotschy</em> یکی از گونههای انحصاری این جنس در ایران محسوب میشود. سرشاخههای گلدار این گیاه از اطراف تونل کندوان در ارتفاع 2600 متری جمعآوری شد و اسانس آن به روش تقطیر با بخار آب با بازده 0.5% (برحسب وزن خشک) استخراج شد. تجزیه و تحلیل اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS و GC نشان داد که ترکیبهای (38.2%) Limonene، (24.5%) Perilladehyde، (7.5%) Geraniol، (6.3%) α-Pinene، (6.1%) Neral و (5.2%) cis-β-ocimene در مجموع 87.8% از کل مجموعه ترکیبهای اسانس (29 ترکیب) را تشکیل میدهند. سایر ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس به همراه شاخص کواتس، طیف جرمی و در صد آنها مورد بررسی قرار گرفته است و در جدول شماره 1 آورده شدهاند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118202_e1a86144f8b60af0c0f8545bad1bf9e6.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Chemical constituents of Mentha longifolia (L). Hudson – var. chlorodictya Rech. F. from two different habitats of Gorganبررسی و مقایسه اسانس پونه سرخآبادی Mentha longifolia (L.) Hudson var. chlorodictya Rech.f. در دو رویشگاه مختلف6981118203FAمعصومه مازندرانیعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد گرگانمحمدباقر رضاییعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعJournal Article20190129Mentha longifolia (L). Hudson is from Lamiaceae family and have different varieties which essential oil content and the other Lamiaceae members seems to be influenced by environmental factors, in present study we select Mentha longifolia (L). Hudson var. Chlorodictya Rech. F. samples collected from two different habitats. The essential oils obtained by steam distillation, The percentage of all two oils were the dry weight and analysed by GC and GC/MS. The major constituents for sample–1 were p-menth–1–en–9–ol (62.1%), β-caryophyllene (6.3%) and carvacrol (4.8%) and for sample–2 were p–menth–1-en–9-ol (36.1%), 1,8–cineole (14.4%), piperitone (9.7%), carvacrol (9.3%) and germacrene D (9.1%).پونه، گیاهی است از تیره نعنا (<em>Lamiaceae</em>) و دارای گونههای متفاوت، که ترکیبهای موجود در اسانس آنها بر حسب گونه، منطقه جمعآوری، زمان برداشت متغییر است. در این تحقیق گونه پونه سرخ آبادی <em>Mentha longifolia </em>(L.) <em>Hudson var. chlorodictya Rech. f.</em>از دو رویشگاه متفاوت جمعآوری و با روش تقطیر با بخار مورد اسانسگیری و مورد مقایسه قرار گرفت. بازده اسانس در هر مورد در حدود یک درصد میباشد. سپس اسانسها با دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنججرمی (GC/MS) تجزیه شدند. ترکیبهای عمده در نمونه اول شامل: P-menth- 1- en- 9- ol (62.1درصد)، β-caryophyllene (6.3درصد) و Carvacrol (4.8 درصد) و ترکیبهای عمده نمونه دوم شامل: P-menth- 1- en- 9- ol (37.1 درصد)، 1.8- cineole (14.4 درصد)، piperitone (9.7 درصد)، Carvacrol (9.3درصد) و germacrene D (9.1 درصد) میباشند.https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118203_edf24585300bf790a3e708ba07234831.pdfموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران1735-090515120021222Determination of solution carbohydrate in Jell of Aloe vera (L.) Burm.f.اندازهگیری کربوهیدارتهای محلول در ژل گیاه صبر (Aloe vera (L.) Burm. F)8389118204FAمحمدباقر رضاییعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمحمود محمود نادری حاجی باقرکندیکارشناس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعمحمود معلمیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع- تهرانJournal Article20021001Carbohydrates are first material which made through photosynthetic in plant and one of the important group in feed matter. Also, there are importance in pharmacology and remedy.
Plants belonging to the monocotyledonous genus <em>Aloe </em> (Liliales) have for centuries know for their medicinal value. These compound are extracts from a variety of aloes have been reported, e. g. <em>A. Vera</em>, <em>A. blicatilis</em>, <em>A. babadensis</em>. Also Jell of <em>Aloe vera</em> have found wide application in the pharmaceutical industry. In this investigation <em>Aloe vera </em>Leaf collected from farm of research institue of forests and ranglands for determination carbohydrate by Antron methods by spectrophotometry (HITACHI 640) in 625 nm.
The percent of total carbohydrates in Jell is 9.49% and skin of leaf is 23.35%.کربوهیدراتها نخستین موادی هستند که از طریق فتوسنتز در گیاه ساخته شده و یکی از گروههای عمده در مواد تغذیهای محسوب میشوند. همچنین این مواد در داروشناسی و درمان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار میباشند. کربوهیدارتها از جمله گلوکز به طور طبیعی در گیاهان یافت میشوند و مورد توجه هستند. بنابراین بررسی کربوهیدراتهای موجود در ژل گیاه صبر از اهداف مهم این تحقیق میباشد.
پس از جمعآوری برگ گیاه صبر <em>Aloe vera</em> از مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، جداسازی ژل از قسمت سبزینه برگ انجام و درصد قندهای موجود در نمونهها با روش آنترون و به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتری مدل 340(HITACHI) در طول موج 625 نانومتر بررسی شد. نتیجه آزمایشها نشان داد که درصد قند کل به ترتیب در ژل برابر 9.49% و در قسمت سبزینه برگ برابر 23.35% میباشد. https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118204_c7277248e26e754c3076c9cd2de46060.pdf